Daisi

Lisätty sivulle: 2008-04-03

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Daisi
27.11.2008 Daisi sai kodin Nurmijärveltä Hukka-koiran kaverina

***

Kuulumisia kodista:

13.3.2009 Daisi on asustellut meillä kohta nelisen kuukautta. Koirakaveri Hukan kanssa ovat oikein hyvää pataa keskenään. Niiden välisessä suhteessa Daisi on kyllä ottanut “johtajan” paikan, se esim. päättää milloin leikitään ja koska leikki loppuu. Mielestäni Daisi on kovasti reipastunut meillä oloaikana, se on nyt itsevarmempi ja reippaampi. Ei tykkää päästää toisia koiria meille kylään, vaikka olisi heidät tavannut useasti ja tullut hyvin juttuun. Ei-toivotun käytöksen saa kuitenkin helposti kitkettyä pois. Vahtii myös omaa pihaa, mikä ei ole yhtään huono juttu :) Polkupyöräilijät ja sauvakävelijät ovat jo ihan ok, vaikka niitä näemmekin todella harvoin. Edelleen neitiin on helppo saada kontakti, varsinkin kun syömisestä on tullut yksi maailman mukavimmista asioista :D Oikein mukava pakkaus siis!

13.12.2008 Daisi on asunut uudessa kodissaan nyt kaksi viiikkoa. Neiti sopeutui tänne todella nopeasti, olisikohan koirakaverilla vaikutusta asiaan..?;). Lenkillä kävelee kauniisti vierellä ja ottaa kontaktia omaehtoisesti. Vastaantuleville rähjääville koirille on meinannut murista, mutta lopettaa välittömästi kiellosta. Omalla pihalla saa juosta vapaana Hukka koiran kera tuhatta ja sataa:). Vahtikäyttäytymistä ainakaan vieraita kohtaan ei ole ilmennyt, ei hauku, menee häntä heiluen vastaanottamaan tulokkaat eteiseen. Ainoastaan muutamana yönä on vahtinut ikkunaa ja murissut, lumessa olevista jäljistä päätellen tonttimme rajalla on liikkunut peuroja. Daisi on äärettömän kiltti, tottelevainen, kuuliainen, kaunis ja helppo koira!

3.12.2008 Lisätty Daisille kuvia kodista.

***

Narttukoira, noin 2 v.

4.11.2008 Daisi saapui kotihoitoon uroskoiran ja kissojen pariin. Uroskoiran kanssa tulee juttuun hienosti. Ainoastaan riehakkaiden leikkien aikana saattaa turhautua ja alkaa komentamaan laiskaa urhoaan energisempiin suorituksiin. Sellaista hyppimistä tyyliin “haukun hellästi korvaasi, jos vaikka innostuisit leikkimään”. Sisätiloissa otetaan lungisti ja vakiopaikka onkin sohvalla kuorsaamassa. Kissat ovat kiinnostavia olentoja, paikallaan olevalle kissalle annetaan pusuja ja nukutaan vierekkäin, mutta juokseva kissa onkin sitten ilmeisen mukava jahdattava. Mitä luultavimmin Daisi näkee kissat ennemminkin vauhdikkaina leikkikavereina kuin saaliina, mutta varmuuden vuoksi en jätä laumaa yksin samaan tilaan.

Kerrostaloelämä sujuu moitteetta, eikä kaupunkielämä muutoinkaan näytä tyttöä stressaavan. Vielä ei ole ilmennyt ollenkaan vahtikäyttäytymistä, ei edes silloin kun joku kulkee ovesta sisään. Ei siis mikään luotettavin varashälytin, jos sellaista etsit. Tosin sattaahan tuokin muuttua jos tulevassa kodissa on oma piha, jota kuuluukin vahtia. Sisätiloissa ei ole siis vielä haukkunut ollenkaan ja ulkonakin ainoastaan vastaan tuleville rähjääville koirille, pitäähän sitä harjoitella tätä Suomen kielen taitoa, you know. Hihnassa Daisi kävelee älyttömän hienosti, ensimmäisen lenkin aikana piti moneen otteeseen tarkistaa onko se hihna vielä kädessä kun toinen käveli niin kauniisti sivulla.

Daisi on saanut ulkoilla läheisessä puistossa myös flexissä ja haki mm. järveä leikkimään ja otti välillä spurtteja ja loikki leikkiinkutsuhyppyjä omalle koiralleni. Ihana katsoa kun toinen nauttii elämästä, aikuisen elegantisti tietenkin. Luonteeltaan Daisi on ainakin tällä hetkellä rauhallinen. Kepit ja pallot ei ole vielä kiinnostaneet pätkääkään, mielummin painaudutaan vasten rapsutettavaksi.

Daisi on osoittautunut äärimmäisen luottavaiseksi, kiltiksi ja tasapainoiseksi leidiksi. Hakiessamme Daisia rauhottui tyttö makaamaan viereeni takapenkille katsoen silmiini ja antaen pari pusua ja työntäen päänsä kainalooni samalla huokaisten syvään. Melkein siinä tuli tippa linssiin liikutuksesta ja tunsin oloni niin surulliseksi ajatellen, miten tällainen aarre on voinut olla etsimässä omaa kotiaan tarhalla jo 7kk ja ensimmäiset kaksi elinvuottansa ketjun päässä koppi kotinaan. Miten toinen voi olla niin täynnä rakkautta ja luottamusta ihmisiin, kaiken kokemansa jälkeen? Daisi kiipeää jopa täysin vieraan ihmisen viereen sohvalle työntäen tassut ja pään toisen syliin, muiskauttaa pari pusua ja nukahtaa siihen tyytyväisenä. Tykkää siis olla lähellä ja viime yön nukkuikin kainalossani, joten tulevassa kodissa tulee varautua osoittamaan hellyyttä, niinkuin naisille nyt yleensä kuuluukin osoittaa:). Sanomattakin selvää, että Daisista joku saa mitä uskollisimman ja parhaimman ystävän.

Korkeutta löytyy n. 63cm ja painoa aikuiselle naiselle sopivan summan verran. Ja mainittakoon vielä varmuuden vuoksi että Daisi on täysin sisäsiisti ja suorastaan järisyttävän kaunis.

2.9.2008 Daisi on nyt steriloitu.

13.8.2008 Päätimme lähteä Daisin kanssa lenkille ja ottaa sille kaveriksi mukaan toisen narttukoiran. Aluksi tytöt leikkivät tarha-alueella ja se menikin hyvin vaikka Daisin leikit olivatkin energisiä paini, hyppy ja murina leikkejä. Lenkillä Daisi veti aluksi, mutta otti namien avulla hienosti kontaktia, istui ja etsi nameja ruohikosta. Alkuintoilun jälkeen menokin rauhoittui ja Daisi kulki nätisti hihnassa. Tytöstä saisi pienellä vaivalla loistavan kaverin harrastuksiinkin.

21.7.2008 Energinen ja leikkisä Daisi odottelee edelleen kotia. Tällä hetkellä Daisi tulee erittäin hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja tytön paras ystävä on toinen narttukoira.

Daisi ei sovi riehakkuutensa vuoksi aivan pienten lasten perheeseen, sillä se voi innostuessaan vahingossa satuttaa perheen pienempiä. Daisin tulevassa kodissa olisi suotavaa olla leikkisä uroskoira odottamassa tätä iloista tyttöä:)

2.4.2008 Daisi on noin 2-vuotias saksanpaimenkoiraa muistuttava narttukoira. Se on elänyt koko elämänsä ajan ulkona lyhyessä ketjussa paikallisessa kodissa. Daisia on kohdeltu kaltoin ja lyöty, mutta kaikesta huolimatta se haluaa yhä luottaa ihmiseen. Tuntuu niin perin kummalliselta, että tällaisen historian omaava koiruus rakastaa yhä ihmisten seuraa ja on ystävällinen vieraitakin ihmisiä kohtaan. Daisi saa kuljeskella tarha-alueella usein vapaana, sillä se ei halua lähteä tämänhetkisestä kodistaan kauaksi.

Daisi oli löydettäessä tiineenä ja sillä on tällä hetkellä kuusi kolmen viikon ikäistä pentua hoidettavanaan. Kunhan Daisi on saanut lähetettyä lapsosensa maailmalle on tyttö itsekin valmis jättämään tarhaelämän taakseen. Rauhallinen Daisi etsii kotia, jossa se vihdoinkin saisi kaipaamaansa rakkautta ja huolenpitoa.

Daisi tulee urosten kanssa hyvin toimeen joten uudessa kodissa voisi hyvinkin olla uroskoira kaverina. Daisi on säkäkorkeudeltaan noin 60 senttimetriä. Daisia ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.

Kulukorvaus koirasta on 150 euroa.