Daana

Lisätty sivulle: 2009-05-18

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Daana
2.10.2009 Daana sai kodin Jokelasta

***

9.6.2010 Daanalle lisätty kesäisiä kuvia kodista.

***

Narttukoira, noin 3 v.

26.9.2009 Daana on steriloitu.

Kuulumisia kotihoidosta:

15.9.2009 Daana saapui kotihoitoon leikatun uroksen ja kissojen kaveriksi. Kaikki karvaiset kaverit otettiin vastaan pusutellen ja häntä kovasti heiluen. Daanaa ei haittaa, vaikka kissa pomppii yli tai käy samalla ruokakipolla, joten kissojen kanssa tulee loistavasti juttuun. Ensimmäisinä päivinä se ei lähtenyt mukaan uroksen leikkiinhakuyrityksiin, mutta nyt leikkivät jo sulassa sovussa. Muiden koirien suhteen Daana tuntuu olevan rauhallinen. Liian tunkeilevat tai innokkaat tapaukset saattavat saada mörähdyksen osakseen, mutta sopivan kaverin kanssa se leikkii mielellään, ja silloin meno on riehakasta.

Daanalla ei ole ilmennyt minkäänlaisia aggressioita ruuan tai huomion suhteen. Se antaa tehdä hoitotoimenpiteet alistuen kohtaloonsa. Luulin, että hoitoon on tulossa arka koira, mutta Daana on kyllä ollut kaikkea muuta. Kaupungin äänet, ohiajavat rekat, moottoripyörät tai kiljuvat lapset eivät ole herättäneet Daanassa minkäänlaista reaktiota. Ilmeisesti Daanalle tarhaoloissa elely on vain ollut liian suuri stressitekijä, koska muutaman päivän tutustumisen jälkeen voisi jo puhua helposta koirasta. Toki Daanalla on vielä hetkiä, jolloin se tarvitsee ihmisen apua ja ymmärrystä, tilaa tutkiskella ja tulla luokse, kun siltä tuntuu. Daanan luottamuksen voittamiseksi ei tarvita paljon aikaa, rauhallisuudella ja rauhoittavien signaalien ymmärtämisellä pääsee pitkälle. Äkkinäisiä liikahduksia tai ääniä Daana saattaa pelästyä, mutta se palautuu nopeasti. Daana pitää silityksistä, ja kun luottamus on voitettu se hyppää hellästi vasten niitä saadakseen.

Daana on tutustunut myös hevosiin ja nämäkään olennot eivät olleet pelottavia. Rohkeasti se meni haistelemaan hevosen jalkoja ja häntää ystävällisin mielin. Hihnassa Daana kävelee vetämättä ja kauniisti, monesti ihan kantapäillä käppäillen, eikä se kiinnitä huomiota ohi huristaviin pyöräilijöihin tai muihin koiriin. Ihmisiä Daana menisi mielellään tervehtimään. Daanalla ei ole ollut eroahdistusta. Se on ollut kotona jo ilman toisen koiran seuraakin ongelmitta. Kerrostalossa eläminen ei ole tuottanut ongelmia, joten asumismuoto voisi varmasti olla mikä tahansa. Daana on haukkunut kaksi kertaa parvekkeelta jotakin ääniä, mutta muuten ei ole vahtiviettiä vielä ilmennyt, joten tuskin mitään normaalista poikkeavaa on luvassa senkään suhteen. Luonteeltaan Daana on älyttömän kiltti, kultainen ja kaunis. Daana on täysin sisäsiisti. Korkeutta löytyy n. 63cm.

13.9.2009 Lisätty Daanalle kuvia kotihoidosta.

8.9.2009 Daana siirtyi Suomeen kotihoitoon.

24.6.2009 Daana jatkaa reipastumistaan! Uskomatonta, että tämä arka tyttö on vihdoinkin päättänyt rohkaistua. Daana on todella läheisyydenkaipuinen, ja se tulee mahdollisimman lähelle ihmistä. Tyttö painaa päänsä syliini, ja nauttii siinä silmät ummessa silittelystä. Daana käyttää todella paljon rauhoittavia eleitä, ja sen voi havaita myös tyttösen kuvista.

12.6.2009 Daana kaipaa nykyään jo kovasti ihmisen huomiota :). Se tulee oma-aloitteisesti ihmisiä vastaan, vaikka sitä selvästi edelleen jännittää. Daana haluaa arkuudestaan huolimatta läheisyyttä, ja tuntuu todella hienolta nähdä tytön voittaneen pelkonsa. Lisätty uusia kuvia.

17.5.2009 Daana on tullut tarhalle suoraan kodista syksyllä 2008 yhdessä Tiinuska-koiran kanssa. Tiinuska sai jo uuden kodin Suomesta, mutta Daanan kohdalla olemme odotelleet tyttösen rohkaistumista. Ja nyt se päivä on vihdoinkin koittanut :)

Daana on lähtöisin maalta omakotitalosta. Koirien omistajan sairastuttua nämä erittäin arat tytöt joutuivat löytöeläintarhalle odottelemaan uutta kotia. Koirat eivät olleet lainkaan tottuneet vieraisiin ihmisiin eivätkä ne olleet koskaan kävelleet hihnassa.

Daana arastelee edelleen vieraita ihmisiä, mutta vihdoinkin se antaa vieraiden lähestyä ja koskea itseensä. Tuttuja tarhatyöntekijöitä se ei pelkää lainkaan vaan hyppii onnellisena heitä vasten. Daana haluaakin kovasti hellyyttä ja huomiota. Hihnassa kävely jännittää Daanaa vielä kovasti, mutta houkuttelemalla saan tytön kuitenkin seuraamaan itseäni. Daana tulee mielellään ihmisen luokse siliteltäväksi, vaikka koskettelu näyttää yhä jännittävän tyttöä. Myöhemmin kävellessäni Daanan kopin ohitse tyttö tulee jo oma-aloitteisesti luokseni huomiota hakemaan. Useimpien uroskoirien kanssa Daana näyttää tulevan hyvin toimeen ja esimerkiksi Zantel-koiran kanssa se leikkii miellään.

Daana on erittäin kiltti ja ystävällinen tyttö, mutta kaipaa rinnalleen kuitenkin kokenutta koiraihmistä. Daanan omistajalta tulee ehdottomasti löytyä kärsivällisyyttä ja ymmärtämystä tätä arkaa neitoa kohtaan. Daana tarvitsee asuinpaikakseen rauhallisen ympäristön, jossa se voi omaan tahtiinsa harjoitella luottamaan ihmisiin. Tuleva omistaja voi halutessaan lähteä yhdistyksen edustajan mukaan tapaamaan Daanaa Pärnun tarhalle.

Koira luovutetaan uuteen kotiin sirutettuna, rokotettuna sekä loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 180 euroa.