Cosima (nyk. Luna)

Lisätty sivulle: 2012-01-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Cosima (nyk. Luna)
11.12.2012 Cosima sai kodin pääkaupunkiseudulta

***

Steriloitu narttukoira, noin 1,5v. Tallinnan tarhalla

25.8.2012 Cosima on alustavasti varattu.

5.8.2012 Ensimmäisenä tarhalle mennessäni päätin viedä Cosiman lenkille, koska tyttönen vain joutuu odottamaan sitä omaa kotia. Kun tarhalla ei ollut muita ihmisiä Cosima odottikin nätisti, että lähdettiin lenkille ja hihnassa tyttö oli mitä mukavinta lenkkiseuraa. Tyttö ei vedä vaan odotti kauniisti, kun kuljimme kuraisemman alueen läpi mennessämme järvelle ja tuli myös luokse nauttimaan rapsutuksista kutsuttaessa. Yhdelle vastaantulevalle koiralle Cosima hieman haukuskeli, mutta seuraavan tullessa otin Cosiman viereen kävelemään ja ohituskin sujui mallikelpoisesti eli tapakoulutusta tyttö vielä vaatii, koska tarhalla ei ole aikaa paljoakaan koiraa kohti ja tytön tarhallaoloaika on venynyt kovin pitkäksi. Kun tarhalle tuli enemmän väkeä Cosima alkoi kerjäämään huomiota enemmän ja se hyppää häkissään häkin seinän kautta ympäri häkissään. Cosimasta olisi varmaan potentiaalia myös agilitykentälle. Enää tarvittaisiin se rakastava koti tälle ehkä hitusen alle 20 kg painavalle ja 50 cm korkealle koiraneidille.

6.7.2012 Cosima se vain odottaa. Valitettavasti nuori tyttö on joutunut olemaan tarhalla ikävän pitkään. Ihmisiä saattaa pelottaa se, että Cosima hyppii erittäin paljon häkissään, sen hakiessa ihmiseltä huomiota ja näyttäisikin siltä, että Cosima yrittää kiivetä häkin seiniä pitkin. Cosimalle olisikin hyväksi päästä viimein pois tarhan stressaavista olosuhteista opettelemaan kotikoiran elämää.

28.1.2012 Cosima (reg nro 22174) on vuoden ikäinen nuori leikattu tyttökoira Tallinnan tarhalla. Cosima on siro ja kompaktin kokoinen. Cosimassa on vielä lapsellista pentuenergiaa sylin täydeltä, joten uusi omistaja saisi olla aktiivinen ja tekeväinen lenkkikaveri. Cosima ei osaa kaikkia ihmismaailman sääntöjä, kuten että toisten käsiä ei ole tapana pitää omassa suussaan jne. Ehkäpä koirakoulu olisi Cosiman kanssa hyödyllinen juttu. Cosima on odottanut kotia marraskuusta lähtien. Cosima asuu tällä hetkellä tarhalla Zille-pojan kanssa samassa häkissä. Cosima alkaa kiihtyessään päsmäröidä Zilleä esim. silloin kun joku haukkuva koira ohittaa häkin. Cosima voisi olla onnellinen ainoana koirana.

Uusi omistaja noutaa koiran tarhalta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 250e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt sekä steriloinnin. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.