Consta, Cirun pentu (nyk. Luca)

Lisätty sivulle: 2007-07-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Consta, Cirun pentu (nyk. Luca)
07/2007 Consta sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

2.2.2009 Taas on aikaa vierähtänyt tovi ja vuosikin kerkesi vaihtua. Luca kastroitiin syksyllä ettei vaan vahinkoja sattuisi meidän pikku tyttösen kanssa. Leikkaus sujui hyvin ja toipuminen oli todella nopeaa. Luca on kaikinpuolin terve ja reipas nuorimies, mutta hieman herkkävatsainen. Ruokavalion kanssa saa siis olla todella tarkka. Päivätkin sujuvat rattoisasti Bellan kanssa telmiessä kun muu perhe on töissä ja koulussa. Ja yhä edelleen Luca kuvittelee olevansa ihan pieni sylikoira ja muutenkin pitäisi koko ajan saada rapsutuksia. Kaikinpuolin Lucasta on tullut olennainen osa meidän perhettä, enkä enää osaisi kuvitellakaan elämää ilman sitä.

Talviterkuin: Riikka, Luca & muu perhe kaikenkarvaisine kavereineen

30.9.2008 Lucan kesä meni hienosti, vaikkakin alkukesällä oli pientä muuttostressiä. Syksykin on alkanut aurinkoisesti ja Lucasta tuli viime viikolla ‘isoveli’, kun taloon saapui pieni Bella tyttö. Kulunut viikko onkin mennyt ihmetellessä uutta tulokasta, mutta onneksi ongelmia ei ole ollut. Luca kun on perusluonteeltaan hyvinkin kiltti ja utelias. Tämän vuoden puolella on vielä edessä kastrointi.

Rattoisaa syksyn jatkoa kaikille!

Terveisin: Riikka, Luca ja muu perhe

19.3.2008 Poika on kovasti kasvanut. Ikää on nyt kunnioitettavat 9,5 kk ja painoa on aika tarkalleen 30 kiloa. Teini-ikä koettelee välillä omistajan hermoja, mutta onneksi kaikesta aina selvitään. Pahojaan Luca ei enää onneksi juurikaan tee.

Lucan mielestä parhaita paikkoja maan päällä on koirapuistot ja mökin piha, kun niissä pääsee vapaasti juoksemaan niin paljon kun sielu sietää. Ja vauhti on toisinaan aika päätä huimaava. Hienosti tulee mökilläkin kutsusta takaisin ja välillä käy muutenkin tarkistamassa että ollaanhan me vielä tallessa. Karannut ei ole kertaakaan. Kotona Luca on oikea sohvanvaltaaja, eikä oikein ymmärrä omaa kokoaan vaan syliin on aina päästävä. Ja eihän sitä raaski poiskaan työntää kun näyttää niin suloiselta…

Hyvää kevään odotusta kaikille!

Toivoo: Riikka ja Luca

20.9.2007 Luca on nyt saavuttanut kunnioitettavan 16 viikon iän. Kaikki on mennyt hienosti ja poika on kovasti kasvanut. Painoa on reilu 15 kiloa ja säkäkorkeutta n. 45 cm. Tottelevaisuuskoulutus on aloitettu ja sitkeällä harjoittelulla jotain on jo opittukin. Lystikästä syksyn jatkoa!
T: Riikka, Luca ja muu perhe

Kuulumisia kodista 30.7.07: Hyvin ollaan kotiuduttu pienen alkuihmettelyn jälkeen. Automatka Hyvinkäältä Helsinkiin meni kohtalaisen mallikelpoisesti, lukuunottamatta pientä pahoinvointia. Ensimmäinen ilta uudessa kodissa meni oikein mukavasti, ei edes kovin kovasti ‘itkenyt’. Kaulapantaan on kyllä vähän vielä totuteltava meinaan sitä yritetään saada kovasti raapimalla lenkillä pois. Muuten Luca kyllä tykkää kovasti ulkoilusta. Vastaan tulevat toiset koirat kyllä vähän pelottavat, mutta eiköhän sekin siitä ajan kanssa mene ohi. Ruoka maistuu vallan hyvin ja Luca taitaa suorastaan vaistota milloin olisi ruokaa tarjolla meinaan silloin kyllä ollaan kuin nato-ohjus keittiössä kärkkymässä. Lempipaikka on löytynyt sohvan kulmasta lattialta ja öisin mamman sängyn vierestä. Hirmuisen hellyydenkipeä ja touhukas pakkaus. Laitan mukaan muutaman kuvan Lucasta ja lähettelen niitä sitten lisää matkan varrella kunhan kerkeän niitä taas ottamaan ja purkamaan koneelle. Oikein mukavaa ja toivottavasti vähän aurinkoisempaa kesän jatkoa!
T: Riikka ja Luca

***

2.7.2007 Sivuillamme kotia etsinyt Ciru-tyttönen synnytti hoitopaikassaan 6 pentua. Pennut syntyivät 31.5.07 ja niistä viisi on poikia: Capu, Casper, Casimir, Castro ja Consta. Ainoan nartun nimeksi tuli Chiqi.

Luonteeltaan pienokaisten emo Ciru on äärettömän kiltti ja rauhallinen. Sen säkä on noin 60cm.

Pentujen isästä meillä ei ole tietoa, eikä Ciru ole sitä meille halunnut kertoa:). Pennuista kasvaa joko keskikokoisia tai isoja, ja siitä syystä etsimme mielellään koirakokemusta omaavia koteja.

Kaikki pennut on sosiaalisia ja elävät hoitokodissa perheen keskellä. Pennut luovutetaan viikolla 30.

Tulevan omistajan tulee sitoutua kouluttamaan pentu yhteiskuntakelpoiseksi, ja mahdollisesti osallistua esimerkiksi paikallisen koirakoulun pentukoulutukseen ongelmien välttämiseksi. Tulevaisuudessa olisi myös suotavaa steriloida/ kastroida koira, uusien vahinkopentujen välttämiseksi.

Pennut luovutetaan kolmeen kertaan madotettuina, eläinlääkärin tarkistamina, sekä tunnusmerkittyinä. Kulukorvaus pennuista on 150 €.

Consta on rauhallinen poika ja tykkää kovasti olla sylissä. Monesti seurailee tilannetta kunnes päättää liittyä joukkoon. Poika ei turhia hötkyile, mutta leikkii kyllä kun joku tulee pyytämään.