Conan-tanskandoggi

Lisätty sivulle: 2012-03-09

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Conan-tanskandoggi
14.4.2012 Conan muutti omaan kotiin

***

Uroskoira, noin 2v.

9.3.2012 Kotia etsii kohta 2- vuotias tanskandoggipoika, Ritzypal´s expert of love, joka on kiertänyt useassa kodissa nuoresta iästään huolimatta, tiedossani on ainakin 5 kodinvaihtoa. Conan on suuri, aluksi uusia ihmisiä hieman ujosteleva jätti, joka kuitenkin nopeasti tulee tutuksi ihmisten kanssa, voi olla että kiertolaiselämä on tehnyt osansa tuohon lievään arkuuteen. Onneksi se ei ole ilmennyt millään muotoa aggressiivisuutena…. Conan ei ole saanut juurikaan koulutusta, joten sen tulevan kodin tulee omata vankka kokemus dogeista (tai muista suurista roduista) jotta tämän hienon koiran ei enää koskaan tarvitsisi vaihtaa kotia.

Conania ei luovuteta kotiin jossa on uroskoiria, ja toisten koirien on ehkä parempi olla suht samaa kokoluokkaa Conanin kanssa, koska tietoa ei ole miten se on esimerkiksi pienempien narttujen kanssa tullut juttuun. Unelmani olisi löytää Conanille koti rauhallisesta ympäristöstä, esimerkiksi maaseudulta omakotitalosta tai maatilalta, jossa Conan saisi esimerkiksi isolla aidatulla pihalla purkaa energiaa. Conan on tällä hetkellä hoidossa Satakunnassa, ja siihen saa tulla sopimuksen mukaan tutustumaan.

Conan on ollut hoidossa kohta 3 viikkoa, ja olemme pärjäilleet tähän asti ihan hyvin, kynsien leikkuu sujui moitteettomasti. Olen harjoitellut sen kanssa mm. ovista kulkemista luvan kanssa, lenkillä käskystä pysähtymistä sekä ruoan saamista ole hyvä- käskyllä. Lenkeillä en ole vielä uskaltanut tehdä ohituksia toisten koirien kanssa, talven keleillä kun pitää olla varovainen ja ajatella myös muita tielläliikkujia :), mutta pääsääntöisesti lenkit sujuvat ihan hyvin, Conan ei vedä juurikaan, mutta toki pitää varautua siihen, että jos tulee jotain yllätyksiä, 70 kilon massa tempaisee kovaa!

Conan on rekisteröity, ja se luovutetaan papereiden kera. Ainakaan toistaiseksi en vielä suosittelisi kastraatiota, koska Conanissa on tuota arkuutta, joka voi kastroinnin myötä pahentua. Ainoana koirana tai leikatun nartun kanssa elellessä leikkaamattomuus ei haittaa. Suosittelen sitä tehtäväksi ehkä myöhemmin, kun koira on kotiutunut uuteen kotiin ja saanut lisää itsevarmuutta.

Kasvattaja tulee olemaan uuden omistajan tukena. Mikäli haluat tarjota Conanille kodin, harkitse tarkkaan riittävätkö kaikki resurssisi pojasta huolehtimiseen!

Kulukorvaus Conanista on 200 euroa. Tiedustelut Conanista myös soittoaikojen ulkopuolella!