Claudette

Lisätty sivulle: 2012-01-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Claudette
26.4.2012 Claudette sai kodin Sastamalasta toisen koiran kaverina

***

Kuulumisia kodista:

23.5.2013 Haukkuheipat täältä meidän landelta! :) Ajateltiin laittaa vähän kuulumisia, kun huomattiin, että vuosi tuli täyteen Claudilla täällä koto- Tyrisevällä :) Heti silloin ensimmäisten viikkojen jälkeen, kun Claudi meille tuli, tuntui kyllä että se olisi ollut meillä aina, niin äärettömän hyvin se sopeutui meidän perheenjäseneksi. Meidän Bertallekin Claudista on tullut tosi tärkeä, korvaamaton kaveri. Claudi hieman tasapainottaa Bertan terrierin oikkuja, suhtautumalla asioihin vähän enemmän viilipyttymäiseen sävyyn :)

Claudin luottamus ihmisiin (vieraisiinkin) on nykyään oikein hyvällä mallilla. Vieraita tervehditään haukulla, mutta se osataan lopettaa myös. Claudi on oppinut Bertalta huomionkerjäämisen jalon taidon, ja pökkää päänsä aina jonkun syliin silityksien tarpeessa. Se on oppinut että ei ne vieraatkaan ihmiset mitään kummempia olekaan.

Oma piha on Claudin lempipaikka, ja sen rajat on opittu hienosti, eikä pihasta juurikaan enää lähdetä haahuilemaan mihinkään. Palloa kuskataan jokaiselle heti jalkojen eteen joka pihalle tulee, ja sitä haetaan niin pitkään kuin jalat kantaa. Remmilenkit menee myös oikein hyvin, mutta parasta koirien mielestä on kun saa juosta omalla tontilla vapaana, ja purkaa oikein kunnolla energiaa.. ja sitähän riittää :) Nyt kun tämä kevät-kesä vihdoin koitti niin koirat pääsee myös pihalle uuteen tarhaan, sillä aikaa kun ollaan Arton kanssa päivät töissä. Tarha rakennettiin niin, että koirat pääsee sateen/auringon suojaan ulkokatoksen kautta entiseen hevoskarsinaan. Kaikin puolin hienosti on mennyt, toivotaan että jatkossakin koirat pysyy terveenä ja hyvinvoivina :) Pian alkaa kesäloma ja pääsee enemmän koirien kanssa touhuilemaan. Aurinkoista kesää!
Terkuin Mira, Arto, Claudi ja Bertta.

***

Steriloitu nartukoira, noin 6kk

Kuulumisia kotihoidosta:

23.4.2012 Hihnassa kulkeminen on saatu erittäin hyvälle mallille. Vähän on vielä hiomista oikealla puolella pysymisessä ja ajoittaisesta löysänä pysyvän hihnan uudelleen kiristymisestä, mutta ottaa kontaktia niin mielellään ettei totisesti ole ongelmainen lenkkeilytettävä. Haukkuminen on vähentynyt hurjasti. Sisätiloissa haukkuu vain vieraat eikä hyvin tutuiksi tulleita jaksa haukkua ollenkaan. Vahtiviettiäkin on heräillyt. Ulkona haukkuu yhä aika paljon jos haukulle on kohde tai jos toinen koira haukkuu myös. Enää ei koita varastaa toisten koirien ruokia. Osaa odottaa omaa kippoaan rauhassa, istuu ja odottaa hienosti kunnes saa luvan syödä. Pöydiltä varastelukin on loppunut. Hyppiminen ja käden suuhun ottaminen ovat myös jääneet jo kokonaan pois. Erittäin nopea oppimaan!

Lapsiperheeseen sopivuuteen sen verran uutta infoa, että ellei perheessä lapset ole erittäin huolella opastettuja koiran käsittelyyn ja mm. siihen, että koiran levätessä sitä ei häiritä, Claudi ei ole 110% valmis näihin tilanteisiin. Tällä hetkellä asuu aivan pienten lasten kanssa eikä Claudilla ole sen kanssa minkäänlaista ongelmaa, mutta siinä missä Claudi itse on hyvin kohtelias ja kunnioittaa toisten omaa tilaa, odottaa samaa myös muilta. Ei ole järin innoissaan jos lapset häiritsevät lepohetkeä. Koskaan ei ole murissut tai purrut, agressiivinen ei ole! Mutta on selvästi hämmentynyt ja epävarma sellaisissa tilanteissa, joten mikäli päätyy lapsiperheeseen, Claudin siedätystä on jatkettava niin, että koiran luottamus lapsiin jatkaa vahvistumistaan. Tilanne on siis parantunut koko ajan eli kyse on tottumattomuudesta.

Sopii varmasti myös ainoaksi koiraksi kunhan sille annetaan elämässään tarpeeksi aktiviteettia. On kuitenkin yhä tullut loistavasti toimeen ihan kaikkien koirien kanssa joita ollaan tavattu. Vapaana juoksemisen merkitystä ei voi liikaa korostaa, sillä on edelleen asia mistä Claudi nauttii erityisen paljon. Leikkikaverin puuttuminen ei estä leikkiä, että hoitaa homman sitten omaehtoisesti. Pureskelun tarve on kova, mutta jos saa mahdollisuuden niin purkaa sen kokonaisuudessaan luihin.

Claudin kodin soisi löytyvän nopeasti, sillä kotihoitopaikan oma koira ei tule Claudin kanssa enää juttuun. Vika ei ole Claudissa! mutta on kuitenkin se, joka tilanteesta eniten kärsii.. Tämän myötä on tullut selville sekin, että Claudin ärsytyskynnys on hyvin korkea!

8.4.2012 Kuulumisia kotihoitopaikasta: Claudi on noin 1v ja 55-60cm, siro ja kevyt rakenteinen keskikokoinen koira. Claudetella on selvästi ollut koti. On sisätiloissa kuin kotonaan eikä ihmettele arjen ääniä imuria lukuunottamatta. Täysin sisäsiisti, hädän yllättäessä ilmoittaa vinkumalla. Pöydän reunalle unohtunut ruoka katoaa nopeasti parempiin suihin, mutta vain jos jää valvomatta. Ihmisten syödessä seuraa kohteliaasti vähän kauempaa eikä vie ruokaa nenän edestä tai kädestä edes pieneltä lapselta vaikka tämä sitä suorastaan tyrkyllä pitäisi. Koirien kesken on vähän toisin. Oman ruuan syötyään koittaa varastaa muiden, joten ruokintatilanteissa pitää olla vielä Claudia opastamassa. Ei puolusta ruokaansa eikä ymmärrä miksi joku muu voikin tehdä niin. Kaikkiruokainen, oikea jätemylly.

On sisällä rauhallinen ja ns. huomaamaton koira. Tykkää kovasti luista, niin aidoista kuin puruluista. Myös lelut ovat tälle leikkisälle koiralle kovin mieluisia. Oppinut kuitenkin tosi nopeasti mitkä ovat lasten ja mitkä koirien leluja. Ulkona paljastuu Claudin energisyys ja mahdottoman leikkisä luonne. Uudessa kodissa olisi hyvä olla oma aidattu piha tai muulla tavoin mahdollisuus päästä juoksemaan vapaana paljon, sillä se on se mistä Claudi nauttii aivan erityisen paljon. Koirien keskinäisistä leikeistä ei saisi ollenkaan tarpeekseen eli puhtia villeihin takaa-ajoihin, vetoleikkeihin ja paineihin totisesti riittää. Osaa myös rauhoittua jos ketään ei yhdy leikkiin, mutta omasta puolestaan on aina valmis!

Tulee juttuun kaikenlaisten koirien ja pientenkin lasten kanssa olettaen, että lapset ovat koiraa kohtaan asiallisesti käyttäytyviä. Hyvin sosiaalinen, kiltti ja mainitsinko jo, että leikkisä? ;) Sen verran nössö kuitenkin, että kovasti pompottamiseen taipuvaisen koiran kaveriksi en Claudia laittaisi.

Hihnassa meno on tällä hetkellä yhtä kaaosta alusta loppuun. Seuraavana projektina onkin tarkoitus opettaa Claudille hihnakäyttäytymisen salat. Voi pitää lenkillä vapaana rauhallisilla teillä ja metsässä. Pelkää läheltä ohi ajavia autoja, mutta hallittavissa. Johtuu ilmeisesti vain kokemuksen puutteesta eli ongelma poistettavissa totuttamalla. Tietää päin hyppimisen olevan kiellettyä, mutta kovin innostuessaan saattaa vielä välillä hypätä. Lapsia päin ei ole hypännyt ollenkaan ja muutenkin osaa olla varovaisesti pienten lähellä. Joskus saattaa myös yrittää leikkiä kädellä eli ottaa käden suuhun. Tietää tämänkin olevan kiellettyä ja tapa unohtunee ajan kanssa. Lapsille ei ole tehnyt sitäkään.

Ponit pihapiirissä ovat niin jänniä, että niitä pitää haukkua. Yleensäkin Claudilla on tapana haukkua jännittävät, uudet ja arveluttavat tilanteet ja tapaukset. Ulkona saattaa jäädä vähän räksyttämäänkin jos haukulle on kohde, esim. meillä ponit. Ponien haukkuminen on kuitenkin vähentynyt nopealla vauhdilla huomattavasti, joten voi olla, että kunnolla tottuessaan ei jaksa sanoa niistäkään enää mitään.

On hyvin laumahenkinen koira, jolle on tärkeää saada olla mukana menossa. Näkisin Claudin ihanteellisena kotina aktiivisen perheen, jossa ollaan paljon kotona tai koira(t) paljon mukana. Tämä koira tarvitsee paljon tilaisuuksia koirakaverin kanssa leikkiin, vapaana juoksemiseen ja mahdollisuuden olla omien ihmistensä kanssa, mitä he sitten tekevätkään. Olisi hienoa jos Claudin kodissa olisi koirakaveri tai vaikka useampikin. Osaa olla koirien kesken yksin kotona ainakin muutamia tunteja kerrallaan. Meillä on ollut 4h ilman ongelmaa, joten tod.näk. ongelmaa ei ole pidemmästäkään ajasta kunhan koiralla on elämässään tarpeeksi aktiviteettia. Ottaa vieraat vastaan haukkumalla ja saattaa joskus haukahtaa myös ulkoa kuuluvia ääniä. Ei kuitenkaan ole sisällä mikään turhan räksyttäjä, mutta kerrostaloelämä ei välttämättä olisi kaikkein varmin valinta.

Vaikka Claudi on erittäin sekarotuinen, niin yhtenä rotuna voisi hyvin kuvitella saksanpaimenkoiran, sillä siitä löytyy paljon sakumaisia piirteitä. Kaikenkaikkiaan Claudi on mahdottoman hyväntahtoinen, aktiivinen, leikkisä, fiksu, ongelmaton ja palvelualttiutta omaava hieno perhekoiran alku, josta on vielä vaikka mihin!

1.4.2012 Kuulumisia kotihoitopaikasta: Claudeten kanssa kotiuduttu hoitopaikkaan ja ottaen huomioon, että neiti C on juuri reissannut 7 tunnin ajan tietämättä tai ymmärtämättä ollenkaan mitä tuleman pitää, vointi on hyvä Muun lauman kohtaaminen sujui hienosti, on sosiaalinen ja kiltti muille koirille. Ihmislapset aiheuttavat Claudetessa hieman hämmennystä, mutta ehdottoman hyväntahtoisesti on heihinkin suhtautunut. Hevoset ulkona ovat niin jänniä, että niitä pitää haukkua. Muutenkin on jo nyt selvillä, että mistään kaikkein hiljaisimmasta päästä Claudette ei taida olla. Me jatketaan tutustumista kaikessa rauhassa ja jahka vähän kotiutuu, niin tutustutaan myös yhteiskuntakelvollisten käytöstapojen maailmaan. Tänään kuitenkin tiedossa pesu ja puunaus, jotta neiti C:n kauneus pääsee oikeuksiinsa.

31.3.2012 Claudette on sijaiskodissa Huittisissa Satakunnassa.

28.1.2012 Claudette (reg nro 1534) on reilu puolivuotias steriloitu tyttökoira, joka on odottanut kotia Tallinnan tarhalla marraskuusta lähtien. Claudette majailee tällä hetkellä samassa häkissä Soundin ja Voicen kanssa ja on välillä niiden käskyläisenä. Claudette on leikkisä ja aktiivinen koira. Se tarvitsee paljon tekemistä. Uuden omistajan kannattaa käydä Claudeten kanssa koirakoulussa harjoittelemassa yhteistä tekemistä ja kontaktia, onhan pentumaisella Claudetella paljon opeteltavaa. Claudette odottaa hyvää, sitoutunutta ja vastuullista kotia.

Luovutusmaksu 250e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt sekä steriloinnin. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on tullut Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista on tehty ilmoitus Eviralle.