Ciru

Lisätty sivulle: 2007-04-11

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Ciru
2.11.2007 Ciru sai kodin hoitopaikastaan Hyvinkäältä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

2.1.2008 Ciru siis jäi tänne kotihoitopaikkaan ja sai täältä ihan ikioman kodin. Surullisinta on se että Cirusta näkee vanhan elämän jäljet :( miehiä hiukan pelätään, ja uusia tilanteita. Ciru pelkää myös “hylätyksi” joutumista. Koirapuistossa ajattelin leikkiä koirien kanssa ja menin ison puun taakse piiloon. Ciru meni aivan paniikkiin kun ei nähnyt missä olin ja alkoi vinkumaan ja juoksemaan hädissään, minähän tulin sitten äkkiä puun takaa pois ja voi sitä riemua Cirussa kun huomasi mut. Ciru on aivan äärettömän kiltti ja uskollinen koira. Ciru käytiin myös steriloimassa loppu syksystä, niin ei sitten juoksut vaivaa.

Toisille koirille rähistää lenkillä vielä jonkin verran, mutta koko ajan edistytään sen asian kanssa. Ei se ihme yhdessä yössä tapahdu ;) Koirapuistoilu sujuu jo melko hyvin. Välillä pitää komentaa muita kun ne riekkuu niin paljon tai kiusaa Pojua. Cirulla on kyllä mennyt todella hyvin tällä. En ole hetkeäkään katunut että päätin pitää Cirun. Tämä koira on vaan tarkoitettu minulle :) Terkuin: Niina, Ciru ja Poju

***

Narttukoira, noin 2v.

18.8.2007 Ciru odottaa kotia Hyvinkäällä. Meillä on mennyt Cirun kanssa todella hyvin. Ciru on aivan ihana ja kiltti koira. Hiljaisesta ja arasta koirasta on kuoriutunut aivan mahtava persoona. Neiti on ns. hitaasti syttyvää tyyppiä, tuntemattomia ihmisiä ei aina uskalla mennä moikkaamaan ilman mua. Silloinkin “alistutaan” ihmisten siliteltäväksi, eli kovasti haluaa olla ihmisten lähellä mutta samalla pelätään mitä se kyseinen ihminen voisi tehdä. Ciru leimautuu omistajaansa todella syvästi. Uskoo hyvin kieltoja, vaikka välillä ei tekisi mieli, ulkona vapaana ollessaan tulee kutsusta luokse.

Jotta ei mene pelkäksi kehumiseksi, niin kerrotaan nyt ne huonot puolet. Ciru pelkää toisia koiria, joka käy ilmi siten että alkaa hulluna haukkumaan hihnassa toisille koirille ja kiskomaan. Olemme nyt käyneet koirapuistossa (Cirun ehdoilla) tutustumassa toisiin koiriin, jotta Ciru huomaa ettei ole mitään pelättävää.

Aluksi kaikille haukutaan, mutta sitten käydään yhdessä tutustumassa koiriin. Toistaiseksi puistossa on ollut vain ihan nuoria alle vuoden ikäisiä, joten on voinut hyvin tutustua. Tuttujen koirien kanssa Ciru tulee hyvin toimeen. Siitä huolimatta Ciru haluaisi olla perheen ainoa koira.

Heikompia yksilöitä Ciru alkaa pomottaa, mutta jos toinen koira komentaa vähänkin niin Ciru menee lukkoon. Tällaiset tilanteet stressaavat Cirua todella pahasti. Kissoja Ciru ei voi myöskään sietää, vaan ne ovat Cirulle saaliita. Kissaperheeseen Cirusta ei siis ole.

Ciru on luonteeltaan hyvin herkkä. Liian suuret muutokset stressaavat ja “masentavat” Cirua. Siitä syystä Ciru etsii rauhallista kotia, jossa on aikaa olla Cirun kanssa. Neiti ei kaipaa mitään muuta niin paljon kuin ihmisen läheisyyttä ja hellyyttä. Lapsia Ciru on tavannut ja osannut käyttäytyä todella hyvin. Perheeseen jossa on ihan pieniä lapsia Ciru ei kuitenkaan sovellu, Cirun välillä innostuessa kaikki mitkä ovat edessä niin kaatuvat. Neiti ei myöskään aina tunne omia voimiaan. Kokoa neidillä on kuiteskin 60-65cm.

12.8.2007 Ciru hakee uutta kotia koska perheen toinen koira ei hyväksynyt tyttöä. Cirulla on ilmennyt jonkin verran vahtiviettiä, joten mahdollisesti sopii parhaiten ainoaksi koiraksi.

***

9.5.2007 Ciru sai kodin Tampereelta.

***

28.4.2007 Hei! Ciru saapui tänne Hyvinkäälle kotihoitoon torstai-iltana 26.4, jossa sitä oli innokkaana odottamassa hoitopaikan beagle herra ja tietenkin hoitotäti :) Ensimmäinen ilta oli aika vipinää, koska leikkaamaton uroskoiramme kävi vähän kuumana Ciruun, ja neiti oli taas aika kärttyisällä tuulella. Olihan hänellä ollut pitkä päivä takana.

Heti perjantaina koirat jäivät “keskenään”, eli kumpikin sai oman kerroksen talosta. Kolmisen tuntia piti Cirun olla yksin ja hienosti sen oli ollut, ei ollut rikkonu mitään eikä pissannut. Neiti on muutenkin sisäsiisti, ei ole vielä yhtäkään hätää tehty sisälle.

Kaikki uudet asiat kiinnostavat ja lenkilläkin jäädään välillä kuuntelemaan maailman menoa. Hihnassa kävelee todella nätisti, vaikkakin aika rivakkaa tahtia, ei siis löntystele. Aina kun hihna kiristyy paljon niin silloin taas vauhti hiljenee/pysähtyy.

Toiset koirat kiinnostavat, mutta ei pidä liian villeistä yksilöistä. Oma koiramme ei ole leikattu joten välillä vähän innostuu Cirun seurassa ja silloin Ciru hienosti komentaa. Muutenkin Ciru tuntuu nauttivan rauhallisesta elämästä, se ei todellakaan kaipaa kovaa vilinää ympärilleen. Ihmiset ovat Cirun juttu, meitä seurataan joka paikkaa ja jos ei pääse mukaan niin sitten jäädään istumaan ja odottamaan. Luoksetulo onnistuu ihan hyvin, tietenkin on pieni kielimuuri vielä välissä :) Hyvin lempeä koira joka taatusti kiintyy omistajaansa ja on kuuliainen. Minäkin kun tulin töistä niin heti tultiin häntää heiluttaen vastaan. En suosittele Cirua lapsiperheeseen, koska ei siedä kovaa vilskettä ympärillään ja silloin stressaantuu.

26.4.2007 Ciru on kotihoidossa Hyvinkäällä.

7.4.2007 Ciru, reg nro 5304, on narttukoira Tallinnan Loomade Hoiupaikissa, Ciru on arvioitu noin kaksivuotiaaksi. Ciru on löydetty 29.3 ja toimitettu tarhalle.

Ciru istuu häkissään hiljaisena ja apaattisen oloisena. Menen rauhallisesti sisään ja kyykistyessäni polvilleni Ciru uskaltautuu luokseni. Ciru vastaanottaa hieman aranoloisesti silitykseni, mutta selvästi kuitenkin nauttii läheisyydestä.

Ciru ei innostu lenkille lähdöstä, sitä selvästi pelottaa ja ahdistaa vieressä haukkuvat koirakaverit. Mielummin se nauttii ihmisen seurasta ja läheisyydestä. Myöhemmin kuulenkin Cirun käyneen jo useamman ihmisen mukana ulkoilemassa, joten tästä varmasti johtui sen haluttomuus häkistä poistumiseen. Tytöllä on surullinen katse, joka jää kalvamaan mieltäni lähtiessäni tarhalta pois. Ciru on hiljainen ja kiltti koira, joka ansaitsee itselleen rauhallisen kodin ja omistajan, joka ymmärtää sen arkuutta.

Cirun tuleva omistaja hakee koiran Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. kulukorvaus Cirusta on 100 €. Ciru on valmis matkustamaan uuteen kotiinsa alkaen 21.04.