Chiqi, Cirun pentu

Lisätty sivulle: 2007-07-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Chiqi, Cirun pentu
23.7.2007 Chiqi sai kodin Nurmijärveltä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

5.2.2011 Chiqi on jo iso tyttö ja kohta jo 4- vuotias. Asumme nykyään Hyvinkäällä ja Chiqi on saanut kaverikseen Iida tyttösen joka tuli meille Virumaan tarhalta. Chiqin kanssa menee edelleen hyvin vaikka neiti ei koskaan helpoimmasta päästä ole ollutkaan :)

1.6.2008 Chiqi täytti eilen 1- vuotta. Chiqistä on kasvanut iloinen, energinen ja oppivainen tyttö. Chiqistä jäi selkeästi veljiään pienempi, korkeautta onkin “vain” hieman reilut 50 cm. Olemme aidanneet pihamme ja Chiqin lempipuuhaa onkin pihalla auringossa makoilu ja luiden kaluaminen.

23.9.2007 Chiqi on nyt neljä kuukautta vanha ja painaakin jo 14 kiloa. Tyttö on aivan ihana hellyydenkipeä pusuttelija :) Energiaa Chiqillä on tosi paljon ja illat kuluvatkin leikkiessä ja touhutessa. Sisäsiisteys on hyvällä mallilla ja tyttö on nopea oppimaan uusia asioita. Pentukurssi on aloitettu ja Chiqi tulee hyvin toimee kissojemme kanssa.

3.8.2007 Lisätty Chiqille kuvia omasta kodista.

***

Narttupentu, noin 4vkoa

2.7.2007 Sivuillamme kotia etsinyt Ciru-tyttönen synnytti hoitopaikassaan 6 pentua. Pennut syntyivät 31.5.07 ja niistä viisi on poikia: Capu, Casper, Casimir, Castro ja Consta. Ainoan nartun nimeksi tuli Chiqi.

Luonteeltaan pienokaisten emo Ciru on äärettömän kiltti ja rauhallinen. Sen säkä on noin 60cm.

Pentujen isästä meillä ei ole tietoa, eikä Ciru ole sitä meille halunnut kertoa:). Pennuista kasvaa joko keskikokoisia tai isoja, ja siitä syystä etsimme mielellään koirakokemusta omaavia koteja.

Kaikki pennut on sosiaalisia ja elävät hoitokodissa perheen keskellä. Pennut luovutetaan viikolla 30.

Tulevan omistajan tulee sitoutua kouluttamaan pentu yhteiskuntakelpoiseksi, ja mahdollisesti osallistua esimerkiksi paikallisen koirakoulun pentukoulutukseen ongelmien välttämiseksi. Tulevaisuudessa olisi myös suotavaa steriloida/ kastroida koira, uusien vahinkopentujen välttämiseksi.

Chiqi on pentueen ainoa tyttö ja kooltaan huomattavasti sirompi ja pienempi kuin isommat veljensä. Chiqi ei kuitenkaan jää toiseksi painimisessa, vaan antaa hyvän vastuksen veljilleen. Chiqistä löytyy luonnetta, mutta osaa olla myös rauhallisesti. Neiti on oikea “sylikoira”, sylissä voi leikkiä ja siihen on hyvä nukahtaa.