Charlotte (Nyk. Nana)

Lisätty sivulle: 2008-01-18

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Charlotte (Nyk. Nana)
2.4.2008 Charlotte sai kodin Nummi-Pusulasta

***

Kuulumisia kodista:

10.2.2009 Jallun tulehtunut leikkaushaava parani sitten todella nopeasti ja meni kerralla kiinni, noin 11 päivässä. Muuten ovat olleet todella terveitä koiria. Ei ole edes pakki ollut löysällä kertaakaan kummallakaan. No Nanalle kyllä pukkaa talvinenää mutta sehän ei mitään vakavaa ole:). Hyvin on mielestäni parivaljakko viihtynyt, eikä mitään kolttosia olla tehty. Tietysti myyrän käytäviä on kaivettu ylös välillä metritolkulla ja muutenkin poteroita tykätään kaivella. Mutta sehän kuuluu asiaan, eikä mulla ole tarkoitustakaan mitään puutarhaa perustaa koira-aitaukseen.

Koirien luonteista sanoisin että Nana on todella miellyttämisenhaluinen ja tottelevainen. Kuitenkin riistaviettiä löytyy että koiraa täytyy lukea nykyään tarkkaan kun pitää sitä vapaana. Jos pääsee lähtemään jäljelle niin on senjälkeen täysin kuuro, eikä saa metsästä pois ennenkun on väsyttänyt itsensä tai saanut saalista. Vahtii myös aitauksessa valppaana eikä mikään liiku sataa metriä lähempänä ilman että Nana ilmoittaa “noniin sut on nähty ja sinua tarkkaillaan”. Myös Jallu yhtyy haukkuun vaikkei aina näytä tietävänkään että mitäs ny haukutaan, kattelee hölmön näkösenä ympärilleen ja haukahtelee harvakseltaan.

Nana on kyllä kaikille ihmisille avoin ja ottaa vieraatkin ihmiset vastaan hirmuisen hepuliriemun kanssa. Nanalla on ruoka-addikti, melkein kaikki käy. Hurjimmat herkut: flunssaisen isännän eucamenthol pastillit vetäs melkeen täyden pussillisen yöpöydältä- sai avattua siskonpojan kassin raolleen jääneen vetoketjun ja puolipussia turkinpippureita nassuun ennenkun alettiin ihmetteleen rousketta. Hyvältä maistuu myös tomaatti, kurkku, paprika, porkkana, lanttu, avocado, banaani, appelsiini, omena, eikä sitruunakaan ole neidistä hapanta ehei. Metsästä syö ite varvuista mustikkaa ja vadelmapuskista ei meinaa välillä saada millään pois. Raaka kaali on ainoa tähänmennessä löytynyt asia mikä ei ole hyvää.

Jallu sitten puolestaan taitaa olla läheisriippuvainen:). Viihtyy kyllä työpäivän hyvin Nanan kanssa aitauksessa, mutta kotosalla ollessa kyhnää kainalossa tai jaloissa kokoajan eikä kyllästy rapsutukseen ollenkaan. Pihalla kävellessä jos roikottaa vasenta kättä alhaalla niin Jallun kuono koskettaa käteen kokoajan. Onko vähän helppo koira opettaa seuraamaan [?]. Vanhemmat ihastui koiraan ikihyviksi. “Aivan ihana koira, miten joku on voinut tommosen hylätä”. Vapaana lenkillä ollessa tutkii ympäristöä mutta ei juuri poistu näköpiiristä. Jos Nana onnistuu tekemään houdinit Jallu seuraa perässä mutta palaa parin minuutin päästä takaisin huolestuneena.

Jallu ei ole kiinnostunut riistasta. Omalla reviirillä ei siedä muita uroksia ja myös vieraille ihmisille saattaa olla vihainen. Lähisuvulle todella ystävällinen mut esim. työkaveria kävi haistamassa jonka jälkeen murinaa ja niskakarvat pörhöön, kuitenkin heppu on “harmiton” ja pitää koirista eikä tehnyt mitään uhkaavaa. Myös kyläilevää naapuria haukuttiin aidantakana vihaisena karvat pörhöllä vaikka aiemmin kauempana postilaatikolla kerjättiin rapsutusta. Vartiokoira. Täytyy sanoa että olin yllättynyt tästä puolesta kun en aiemmin ollut näin ystävällistä ja hellyydenkipeätä koiraa tavannut.

Upeita koiria molemmat. En luopuisi mistään hinnasta. Hauska parivaljakko jonka touhua ei väsy katselemaan. KIITOS. Teette yhdistyksessä hyvää työtä, sääli tämmösiä olisi lopettaa. Pari kuvaa liitteenä — Näihin kuviin näihin tunnelmiin morjens, kirjoittelen taas kuulumisia tulevaisuudessa
Juha.

5.10.2008 Lisätty Nanalle uusia kuvia. Kuvissa myös Nanan uusi koirakaveri Jallu:)

28.4.2008 Tyttö on rauhottunut huomattavasti kolmen viikon aikana. 8km päivittäiset lenkit vapaana metsässä ovat ilmeisesti väsyttäneet turhat hötkyilyt pois. Charlotte on mitä mainioin lenkkikaveri koska ei juurikaan ole kiinnostunut riistasta ja pysyttelee kokoajan näköpiirissä. Ainoastaan kissojen paikka on Charlottan mielestä puussa:). Ruuasta tulee riitaa herkästi Charlottan aloitteesta joten koirat syövät nyt eri huoneissa.Muuten tulevat keskenään toimeen erittäin hyvin. Kulmakarvat kaartuivat ikävästi silmiin joten lyhensin ne pois. Tämän sekä kynsien leikkuun ja korvien tarkistuksen antaa tehdä aivan paikallaan. Vanhan herran kulmakarvoja ei satavarmasti olisi saksittu ilman kiinnipitäjää. Pää olisi pyörinyt siihen malliin ettei saksia olisi uskaltanut tuoda metriä lähemmäs silmiä.

4.4.08 Hakumatka meni todella hyvin vaikka autoa en saanutkaan laivaan. Aluksi tein Charlotten kanssa n. tunnin lenkin, tuntui että koiraan ei saanut oikeen mitään kontaktia. Taksiin Charlotte piti nostaa ja koira oli todella hermostunut koko matkan. Terminaalista Charlotte käveli laivaan aivan hyvin, ei pelännyt portaita eikä kolahtelevia turkkilevyjä. Hissiin mentiin ongelmitta. Hytissä Charlotte ravasi 2 tuntia kahdeksikkoa jonka jälkeen rauhoittui nukkumaan huovalle. Loppumatkan ajan järsi suht tyytyväisenä sitkeää puruluuta tullen vähän väliä hakemaan rapsutusta.

Laivasta poistuminen sujui loistavasti, 1,5 tunnin automatkan aikana ei enää
hermoillut vaan tarkkaili valppaana ympäristöä, kotiutuminen sujui hyvin. Aitaukseen mentiin innokkaasti tutustumaan vanhaan herraan joka innostui leikkimään Charlotten kanssa. Väsyttyään murahteli liiallisesta lähentelystä jolloin Charlotte jätti rauhaan. Loppuiltana Charlotte seurasi minua koko ajan pysyen koko ajan vähintään samassa huoneessa. Iltalenkillä vedettiin välillä, mutta enimmäkseen käveltiin rintarinnan toisen koiran kanssa. Yö nukuttiin rauhassa sängyn vieressä tutulla huovalla kun todettiin ensin, että sänkyyn vierelle ei pääse. Aamulla mentiin takaovesta aitaukseen tyytyväisenä ja seurataan toista koiraa sisään ja taas ulos.

Koiraan saa kontaktin todella hyvin, tulee välittömästi luokse kutsusta, ja seuraa koko ajan minne isäntä menee. Ruokahalu on erittäin hyvä (kaikki syötävä kaappiin piiloon tai menee parempiin suihin:). Kaiken kaikkiaan vaikuttaa ihan tervepäiseltä koiralta ja tulee hyvin toimeen toisen koiran kanssa. Kyllä Charlottesta hyvän koiran saa:). terveisin Juha

***

Narttukoira, noin 3v.

24.2.2008 Charlotta oli tarhalla todella stressaantunut. Tästä huolimatta käy heti ilmi, että se on todella hyväntahtoinen ja ihmisrakas koira.

Tyttö veti todella paljon, mutta voimaa ei ollut, joten pystyin ihan hyvin Charlottea pitelemään. Kun pysähdyttiin niin neiti alkoi pyörimään ympyrää tai ravaamaan edestakaisin. Välillä sain kuitenkin jonkinlaisen yhteyden koiraan ja tyttö malttoi jopa hetkeksi istua.

Kuhan stressitason saa laskettua niin uskon että Charlottea on helppo kouluttaa. Toisista koirista tyttö tykkää todella paljon ja väkisin olisi pitänyt kaikkia käydä moikkaamassa. Toisten koirien seurassa Charlotte malttoi hetkeksi rauhoittua ja uudessa kodissa voisi hyvinkin olla uroskoira tytön leikkikaverina.

18.1.2008 Reg nro. 8592 on arviolta kolmevuotias narttukoira Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Se on tullut tarhalle 2.1.08.

Charlottella on vähän aikaa sitten ollut pennut, mutta ne olivat saaneet heti Virosta kodin. Charlotte tuotiin näin yksinään löytöeläintarhalle uutta kotia etsimään.

Charlotte on iloinen ja ystävällinen koira, jolla riittää purkamatonta energiaa. Tyttö on saattanut elää aiemmin ns. ketjukoirana, joten hihnakäyttäytymistä tulevassa kodissa täytyykin vielä opetella. Charlotte vetää aluksi hihnassa, mutta välillä rauhoittuu kävelemään nätimmin.

Charlotte rakastaa rapsutuksia ja ihmisen seuraa. Myös uroskoiran kanssa Charlotte tuli hyvin toimeen. Charlotten säkäkorkeus on noin 55-60cm.

Uusi omistaja hakee Charlotten Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Charlotte on valmis lähtemään uuteen kotiin 29.1.08 alkaen.