Casper (nyk. Capo), Cirun pentu

Lisätty sivulle: 2007-07-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Casper (nyk. Capo), Cirun pentu
23.7.2007 Casper sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

25.7.2008 Capon elämässä on ollut suurien muutosten kesä. Capo kastroitiin heinäkuun alussa ja poika on toipunut leikkauksesta hyvin. Capo sai uuden kaverin viikko sitten, kun meille muutti pikkuinen Netta-neiti. Capo on ottanut huolehtivan veljen roolin ja kovasti yrittää ojentaa kovapäistä tyttöä. Capo on kyllä loisto-koira. Sopeutuu asiaan kuin asiaan. T. Heidi, Capo, Netta ja Ninjo

4.6.2008 Capolle tuli 31.5 täyteen yksi vuosi elettyä elämää. Capo on noin 60 cm korkea ja painaa 26,3 kg. Capo on aika hoikka poika. Capo syö vaan mitä hän haluaa ja herkuistakin syö vain maukkaimmat. Capo kyllä myös liikkuu paljon. Capo rakastaa vapaana juoksemista ja juoksee ihan älyttömän kovaa, ihan kuin vinttikoira. Käydään kyllä myös yhdessä juoksemassa, mutta Capo vaan jolkuttelee vieressä, kun ei se siitä ole edes juoksemista.

Caposta parasta maailmassa on olla koirapuistossa leikkimässä kavereiden kanssa. Vähän kyllä jännitti kun muutettiin ja tuli ihan uudet koirakaverit, että miten poika löytää paikkansa ja tuleeko rähnöitä, mutta kaikki on mennyt tosi hyvin. Capo on kyllä vähän sellainen nössö, että ei ikinä aloita rähinää muille koirille vaan mieluimmin hakee turvaa omistajasta. Luulen muutenkin, Capon luulevan olevansa joku cihuahuan kokoinen koira kun aina on syliin kiipeämässä ja juoksee pikku koiria karkuun kun ne rähähtää.

Capon kanssa käytiin 1-vuotis rokotuksessa ja kaveri oli täysin terve. Tarkoituksena olisi viedä kastroitavaksi ensi kuussa. Tarkoituksena olisi
ottaa Capolle koira kaveri tämän kesän aikana. Kovasti on haku päällä, että löytyisi sopiva yksilö kaveriksi. Saataisiin lisää menoa kesään. T. Capo ja Heidi

21.1.2008 Aika Capon kanssa on hurahtanut nopeasti, poika on 7kk, melkein jo 8kk, ja juurihan se oli vielä pieni koira-vauva ja nyt jo iso äijä. Capon kanssa on mennyt hyvin. Capo on innokas oppimaan uusia asioita ja on kova tarve miellyttää omistajaa. Välillä on niin kova kiire saada kiitospala ettei keskity kuuntelemaan mitä käsketään vaan tekee kaikenmaailman temput että nami tulisi. Capo on hyvä kerrostalon asukki kun ei oikeastaan hauku lainkaan, välillä kun innostuu hurjaan leikkiin niin sitten haukahtaa, mutta muuten ei. Capolla on yksi huono ominaisuus: se mielenosoitukseksi, jos on yksin enemmän kuin normaalisti, tekee tihutöitä. On laittanut oman petinsä muutaman kerran uuteen uskoon, nakerrellut kenkiä ja kaikken kivoin juttu on myllätä pedattu sänky omistajan ollessa töissä.

Ulkoilu ja varsinkin koirapuistossa leikkiminen on Capon mielestä parasta maailmassa. Koiranpuiston ohi on vaikea päästä jos siellä joku toinen koira on, kun olisi niin kiva mennä sinne peuhaamaan. Capo rakastaa kaikkia ihmisiä ja luulee myös kaikkien rakastavan sitä. Se on vähän ongelmakin kun lenkillä se voi yllättäen keksiä, että haluaa vastaantulijan syliin ja vastaantulija pelästyy isoa kuraista koiraa joka rynnii kohti. No sitä nyt tässä treenataan, että saa mennä ihmisten luo vasta kun siihen on luvan saanut. Olisi kiva kuulla mitä Capon sisatuksille kuuluu! T. Capo ja Heidi

9.10.2007 Capo voi hyvin ja kasvaa kovasti. Hampaat vaihtuvat nyt kovaa vauhtia. Capo on uskollinen ja seuraa perässä joka paikkaan. Capo onkin mukana aina kun vaan on mahdollista ja liikkuukin jo hienosti bussissa ja junassa. Kylässä ollaan käyty monessa paikassa ja tulee kaikenlaisten ihmisten ja lemmikkien kanssa loistavasti toimeen. Pärjää hyvin myös kyllä kotona yksinään työpäivän ajan. Hoidossakin Capo on ollut ja itku on tullut kun olen lähtenyt, mutta pian se on loppunut sen jälkeen on ollut nätisti hoidossa.

Capo on kovin innoissaan tutustumassa uusiin koiriin puistossa. Aluksi vähän ujostelee vanhempia koiria, mutta kun huomaa ettei toinen ole paha niin leikkii kovasti muiden mukana. Capo on saanut hyvän kaverin samanikäisestä rotikan pennusta ja toisen pennun kanssa ottivat jo vähän mittaa kummalla on enemmän valtaa. Hienosti on oppinut uusia asioita ja oppii ne myös nopeasti. Kävelee hienosti ulkona remmissä ja osaa jo peruskäskyt. Kovasti on ihmisrakaskoira ja nauttii saamastaan huomiosta. T. Capo ja Heidi

20.8.2007 Lisätty Capolle kuvia kodista.

6.8.2007 Hei! Casperista tuli Capo. Capo on hyvin kotiutunut uuteen kotiinsa. Capo on saanut uuden kaverin Ninjo-kissasta ja haluaisi kovasti leikkiä kissa-neidin kanssa, mutta kissa ei oikein innostu asiasta. Remmissä Capo kävelee hienosti ja ihmettelee lenkeillään maailman menoa. Capo leikkii ja riehuu kovasti, välillä vähän pureksii huonekaluja ja omistajan kättäkin, mutta enimmäkseen kuitenkin herra on todella rauhallinen ja kiltti poika.

Kovasti odottelemme, että pääsisimme muiden koirien kanssa peuhaamaan ja purkamaan energiaa kun rokotukset on kunnossa. Tuttujen koirien kanssa Capo tulee toimeen hienosti. Kovasti on pojan jalat venähtänyt ja välillä kompuroi uusien jalkojensa kanssa.

***

Urospentu

2.7.2007 Sivuillamme kotia etsinyt Ciru-tyttönen synnytti hoitopaikassaan 6 pentua. Pennut syntyivät 31.5.07 ja niistä viisi on poikia: Capu, Casper, Casimir, Castro ja Consta. Ainoan nartun nimeksi tuli Chiqi.

Luonteeltaan pienokaisten emo Ciru on äärettömän kiltti ja rauhallinen. Sen säkä on noin 60cm.

Pentujen isästä meillä ei ole tietoa, eikä Ciru ole sitä meille halunnut kertoa:). Pennuista kasvaa joko keskikokoisia tai isoja, ja siitä syystä etsimme mielellään koirakokemusta omaavia koteja.

Kaikki pennut on sosiaalisia ja elävät hoitokodissa perheen keskellä. Pennut luovutetan viikolla 30.

Tulevan omistajan tulee sitoutua kouluttamaan pentu yhteiskuntakelpoiseksi, ja mahdollisesti osallistua esimerkiksi paikallisen koirakoulun pentukoulutukseen ongelmien välttämiseksi. Tulevaisuudessa olisi myös suotavaa steriloida/ kastroida koira, uusien vahinkopentujen välttämiseksi.

Pennut luovutetaan kolmeen kertaan madotettuina, eläinlääkärin tarkistamina, sekä tunnusmerkittyinä. Kulukorvaus pennuista on 150 €.

Casper-poika on rohkea ja lähtee helposti omille tutkimusmatkoilleen jos saa siihen mahdollisuuden. Nuoresta iästään huolimatta yrittää olla itsenäinen ja laittaa hanttiin jos sisarukset tulee liikaa kiusaamaan. Castro veljen kanssa painitaan välillä melko hurjasti