Casper

01.08.2016

Alkuperä: Venäjä

16.07.2023  Casper sai oman kodin sijaiskodistaan

16.06.2023

Pieni kleinspitzmix uros Casper etsii uutta kotia. Casper on arahko, hieman epävarma uusia ihmisiä kohtaan, tarvitsee aikaa tutustuakseen omaan tahtiinsa, liian innokas lähestymistapa saa herran vetäytymään tilanteesta pois. Ulkoillessa herra on huomattavasti rennompi vaikkakin vielä tutkii tarkasti sijaiskodin ihmisten liikkeitä ja aikeita, sisätiloissa on helposti puolustuskannalla vaikkei mitään olisi tapahtumassakaan. Casper on tullut alun perin Venäjältä jossa sen on epäilty olleen pentutehtaan yksi uroksista, eläen pienessä likaisessa häkissä. Casperin äänihuulet on leikattu joten haukkuessaan herralta ei tule ääntä mikä on todella surullista seurattavaa. Onneksi tuo elämä on jo takanapäin ja uusi elämä odottaa Casperia.
On asunut ystävänsä Barbien kanssa viimeisen reilun vuoden samassa kodissa, nyt siirtynyt yhdistyksen sijaiskotiin uutta kotia odottelemaan. Tukeutuvat toisiinsa liiankin paljon ja tästä syystä näemme parhaimmaksi sijoittaa koirat eri koteihin. Liiallinen tukeutuminen haittaa koirien kotiutumista ja vaikeuttaa niiden sosiaalistamista. Casperille voisi tulevassa kodissa olla koirakaverina reipas, sosiaalinen pieni narttu josta voisi ottaa enemmänkin mallia kuinka elämän voisi ottaa rennommin. Casper huolehtii kovasti Barbiesta ja tämä on hieman esteenä herran omalle sosiaalistumiselle. Molemmat pärjäävät kyllä ainoanakin koirana jolloin saavat tarvitsemansa huomion ja ohjauksen normaaliin koiran elämään. Ei sijoiteta lapsiperheeseen arkuutensa vuoksi.
Casperilla on ylipainoa jonka vuoksi ruokintaan kiinnitetään erityistä tarkkuutta jotta ylipaino saataisiin turvallisesti pudotettua. Yleiskunto on huono ja herra väsähtääkin nopeasti, ulkoilua tehdään päivässä useaan kertaan pienissä erissä jotta vältytään turhalta rasitukselta. Casperille haetaan aikuiskotia rauhallisesta asuinympäristöstä. Tulevan kodin tulee varautua antamaan koiralle runsaasti aikaa kotiutumiseen sekä edetä rauhallisesti aran koiran kanssa luottamuksen voittamiseksi. Casper on sisäsiisti ja sijaiskodissa Vihdissä jonne herraan pääsee sovitusti tutustumaan.