Carlo

12.06.2021

Alkuperä: Suomi

01.11.2022  Carlo sai kodin

24.10.2022

Carlo on rohkaistunut sijaiskodissa todella paljon. Lenkeille lähtö sijaiskodin läheisyydestä oli pitkään Carlolle pelottavaa ja aiheutti hieman jäätymistä pihalta poistuttaessa. Rauhallisella etenemistahdilla poika on päässyt suurimmista peloistaan ja etenee sijaiskodin nartun kanssa reippaasti jo kävelyteitä pitkin, välittämättä tiellä kulkevista autoista. Carlo tulee tarvitsemaan harjoittelua ja aikaa uuteen kotiin siirtyessään, sopeutuakseen vaihtuviin ympäristömuutoksiin ja uusiin rutiineihin. On hyvin ystävällinen kaikille, uusia ihmisiä tavatessaan alussa vähän jännittää mutta hetken päästä makoilee selällään sohvalla nauttien rapsutuksista.

22.09.2022

Ujohko huskymix Carlo etsii uutta kotia. Carlo on vieraita ihmisiä kohtaan hieman arahko, tarvitsee hieman aikaa tutustuakseen ja mielellään omaan tahtiinsa, herkkujen avulla tutustuminen onnistuu helpommin. Carlon rotuperimästä löytyy tietojen mukaan myös laikaa joten kyseessä on aktiivinen ja liikunnasta nauttiva nuorukainen. Tulee toimeen toisten koirien kanssa, varmimmin narttujen joten uroksen kaveriksi Carloa ei sijoiteta mahdollisten myöhemmin ilmaantuvien ongelmien vuoksi. Saadessaan itseluottamusta enemmän voi toisen uroksen kanssa yhteiselo muuttua haastavaksi. Tullut sijaiskodissa toimeen myös koiriin tottuneiden kissojen kanssa. Autolla matkustaminen onnistuu hienosti, ei ole pahoinvoiva tai pidä meteliä matkan aikana. Lähtee reippaasti lenkille ja hihnassa kävelee nätisti, joitakin ääniä tai liikkuvia asioita vielä arastelee. Tässä on auttanut sijaiskodin narttu jolta Carlo on hienosti ottanut tukea jännittäviin tilanteisiin. Tulevassa kodissa olisikin hyvä olla odottelemassa sosiaalinen ja rohkea narttu jonka avulla kohdata uusia asioita ja painia suuremmat energiat pois. Yksinolo on sujunut ilman isompia vahinkoja, kenkiä tykkää siirrellä kenkähyllystä toisaalle mutta ei ole käyttänyt niitä puruleluina. Täysin yksin ei sijaiskodissa ole ollut vaan seurana on aina koira-ja kissakaverit. On tullut myös hyvin toimeen isompien, jo kouluikäisten lasten kanssa, ihan pienempien lasten perheeseen ei Carloa tottumattomuuden takia sijoiteta. Carlo on myös kova poika kiipeilemään joten tulevassa kodissa piha-aitojen tulisi olla riittävän korkeat ja suojatut ylitse pääsemisen estämiseksi mikäli koiraa pidetään pihalla vapaana ilman valvontaa. Ei sijoiteta ulkokoiraksi eikä ensimmäiseksi koiraksi.
Carlolle haetaan koirakokemusta omaavaa aikuiskotia joko rivi-tai omakotitalosta rauhalliselta asuinalueelta. Tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan koiran päivittäisestä runsaasta liikunnan, aktivoinnin ja koulutuksen määrästä. Carlo on sisäsiisti ja sijaiskodissa Pirkkalassa jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.