Cara

01/2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

31.3.2019 Cara sai kodin.

Kuulumisia kodista:

28.8.2020 Cara tuli meidän perheeseen maaliskuun lopulla 2019, eli yhteistä matkaa on taittunut jo puolisentoista vuotta. Aluksi oli vähän haasteita esimerkiksi huomiohaukkumisen kanssa ja hieman käytiin keskustelua siitä, kuka on perheen pomo. Melko pian tästä päästiin kuitenkin eroon, vaikka toisinaan Cara saattaa vieläkin testailla, saisiko periksi. Hihnassa tyttö on alusta asti kulkenut hyvin ja omaksuu todella nopeasti uudet opit. Alkuun kuitenkin tosi monet asiat etenkin ulkona olivat pelottavia. Polkupyörät, sauvakävelijät, bussit ja monet muut asiat tuntuivat kauheilta ja niihin Cara reagoi hyökkäämällä. Pitkäjänteisellä koulutuksella ja kärsivällisyydellä tästä ollaan onneksi päästy hienosti yli ja Cara on alkanut luottaa siihen, etteivät vastaantulijat halua hänelle pahaa. Välillä on tietysti niitä huonoja päiviä tai sattuu yllättäviä tilanteita, mutta niistä yleensä selvitään runsaalla namipalkalla. Carasta on kuoriutunut todella hellyydenkipeä, seurallinen ja leikkisä tyttö, joka on aina innokkaasti mukana siellä missä tapahtuu.

Viime keväänä muutimme kerrostalosta rivitalon päätyasuntoon, jossa on oma piha sekä parveke josta Cara tarkkaavaisesti seuraa, mitä hänen tiluksillaan tapahtuu. Parasta kuitenkin on se, että uutta kotia ympäröi valtavat metsät ja ihan lähellä myös iso koirapuisto, josta on löytynyt paljon uusia koirakavereita. Cara on osoittautunut äärettömän sosiaaliseksi koiraksi ja on ihan yltiöonnellinen, kun pääsee leikkimään muiden kanssa.

Olemme äärettömän kiitollisia ja onnellisia, että Cara tuli juuri meidän perheeseen. Täällä sillä on loppuelämän koti, jossa huomio ja rakkaus, eikä ruoka, lopu koskaan <3

*****

Nuori ja upea Cara etsii kotia

7.3.2019 

Cara on edistynyt sijaiskodissa todella paljon. Huomiohaukunta on loppunut lähes kokonaan, haukkuu suurimmaksi osaksi leikkiin hakua toisille koirille. Uusille ihmisille saattaa aluksi haukkua, mutta makupalojen avulla rauhoittuu.Osaa olla nätisti kotona tekemättä tuhoja, tähän auttaa rento koirakaveri, joka esimerkillään näyttää ettei yksinolo ole mitenkään paha juttu. Caran kaveriksi sopisi parhaiten vahvaluonteinen uros, joka jaksaa ulkona leikkiä ja touhuta energisen tytön kanssa, mutta sisätiloissa osaa olla rauhallinen. Silloin Carakin osaa rauhoittua, muuten tytölle tuppaa kierrokset jäämään päälle. Hihnassa Cara kävelee nätisti eikä räyhää vastaantuleville koirille. Koulutusta tarvitsee kuitenkin jatkaa, jotta tapakäytös pysyy hallinnassa. Autolla matkustaminenkin sujuu ongelmitta ja Cara onkin aina reippaana lähtemässä mukaan. Cara tulee toimeen myös kissojen kanssa kunhan kissa on koiriin tottunut. Cara on sisäsiisti.

18.2.2019

Cara on nuori ja energinen tyttö, joka vaatii paljon koulutusta. Caran rotuperimässä virtaa malinois ja luultavasti myös saksanpaimenkoira, joten aktiivisuutta tältä tytöltä ei puutu. Erittäin hyvin motivoitavissa namipaloin ja tytön kanssa onkin ruvettu työstämään perustottelevaisuutta. Huomiota Cara hakee haukkumalla ja tähän tehoaa parhaiten huomioimattomuus. Tulee hyvin toimeen oman kokoistensa koirien kanssa, pienemmät tuppaavat jäämään tytön jalkoihin. Caraa ei luovuteta lapsiperheeseen. Caralle haetaan kotia rivi- tai omakotitalosta haukkuherkkyyden vuoksi. Tulevalta omistajalta odotetaan kokemusta palveluskoiraroduista ja mielellään kiinnostusta jonkin harrastuksen pariin sillä sohvankoristeeksi Carasta ei ole. Cara on tällä hetkellä sijaiskodissa Pukkilassa johon tyttöön pääsee sovitusti tutustumaan. Painoa on n. 25kg ja säkäkorkeus 60cm.