Brunno (nyk. Bruno)

Lisätty sivulle: 2009-01-04

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Brunno (nyk. Bruno)
22.3.2009 Brunno sai kodin Tampereelta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista.

28.4.2009 Tervehdys! Olen foorumille kirjoitellut enemmänkin Brunon kuulumisia (http://www.rekkurescue.com/keskustelu/viewtopic.php?t=6211), mutta ajattelin
että voisi olla mukava laittaa jotain tietoja ja vaikka uutta kuvaa sivuillekin. :)

Bruno on jo tässä lyhyessä ajassa oppinut luottamaan hyvin niin minuun kuin avomieheenikin. Se tuntuu nauttivan olostaan ja on todellinen sohvanvaltaaja näyttäessään, miten neljän istuttava sohva muuttuu yhden koiran maattavaksi. Lähistön ulkoilumaasto on tullut koluttua ja aina vain löytyy uutta ja mielenkiintoista – varsinkin koiralle, mutta mikä ettei lenkittäjällekin. Sorsat ja rusakot olisivat Brunon mielestä kovin mielenkiintoisia ja niitä kohti täytyy välillä tehdä syöksyjä ja koittaa jos pääsisi lähelle, tai ainakin seistä tuijottamassa kuin metsästyskoira ikään… Sekä ihmisiin että koiriin Bruno tutustuu mielellään ja kohteliaasti, niinpä uusia tuttavia onkin jo ehditty saada melko monta.

Brunolla todettiin juuri nivelrikko oikeassa lonkassa, mikä selittää oikean takatassun aristamisen ja satunnaisen ontumisen. Hoidot on aloitettu ja toivomme parasta, tulevaisuus näyttää miten tämä asia etenee. Yleisesti ottaen kaikki on kuitenkin tähän mennessä sujunut mainiosti eikä päätöstä Brunon ottamisesta mukaan perheeseen ole todellakaan tarvinnut katua :)Katja

P.S. Liitteenä joitain kuvia. Niitä on Brunosta sen verran räpsitty, että vähän vaikea päättää mitä pistäisi mukaan… mutta ehkä joitain niistä voisi sivuillekin laittaa. :)

***

Uroskoira, noin 1v.

22.2.2009 Brunnolla alkaa olla hätä, sillä tarhaa ollaan sulkemassa kevääseen saakka ja tarhalla olevat koirat ovat nyt lopetusuhan alla. Tästä huolimatta säälistä ei rescue koiraa kannata ottaa ja Brunnonkin ottoa on harkittava kunnolla. :)

5.2.2009 Brunno odotteli iloisen oloisena häkissään, kun kävin sitä moikkaamassa. Brunno päästettiin juoksemaan yhdessä Sennan ja Enriikan kanssa ja vaikka poika ei ihan tyttöjen vauhdissa pysynytkään, yritys ainakin oli kova. :D Brunnon jalka kuvattiin, mutta murtumia ei löytynyt. Edelleen Brunno linkuttaa toista takajalkaansa, mutta käyttää sitä kyllä ja metsässä ei esteiden ylityskään tuottanut vaikeuksia. Brunnon säkä on hiukan päälle polven ja poika on edelleen kovin hoikka. Rapsutuksista Brunno nautti kovasti ja toivoisinkin pojan pääsevän pian omaan kotiin massaa kasvattamaan.

4.1.2009 Brunno oli löydetty kadulta kulkemasta ja se oli joutunut auton töytäisemäksi. Tästä töytäisystä johtuen Brunno aristelee hiukan oikeaa takajalkaa, mutta lääkäri oli pojan tutkinut ja todennut ettei luita ole murtunut. Brunno kuitenkin kuvataan vielä maanantaina varmuuden vuoksi.

Brunnon taustat kuitenkin tiedetään. Se on kasvanut huonoissa oloissa ja viettänyt koko elämänsä häkissä yhdessä parin vanhemman uroksen kanssa. Eläinsuojeluyhdistys on yrittänyt puuttua koirien oloihin, mutta huonolla menestyksellä. Brunno on nyt kuitenkin turvassa tarhalla, sillä sitä ei vanhalle omistajalle luovuteta.

Brunno on taustastaan huolimatta säilyttänyt elämän ilonsa ja se rakastaa kaikkia koiria. Narttujen kanssa se leikkii mielellään ja olipa poika kiltisti jakanut petinsä vanhemman, pienen uroksen kanssa. Myös ihmiset ovat Brunnon mielestä ihania ja varsinkin miehet saavat pojan hännän heillumaan hurjasti. Brunno ei ole koskaan asunut sisätiloissa, mutta tarhalla poika on viettänyt aikaansa kissatalossa eikä ole sisälle tehnyt tarpeitaan. Poika myös nauttii täysin rinnoin sisällä olostaan ja ulos sitä saa kuulemma hiukan houkutella. Brunnolla on n. 60-65cm korkea ja tällä hetkellä hoikassa kunnossa, mutta ruoka kyllä maistuu pojalle.

Brunnolle on hakusessa koti, jossa sen kasvatukseen ollaan valmiita panostamaan ja jossa löytyy ymmärrystä tälle ehkä hiukan herkällekin pojalle. Brunnon kodissa voisi olla koirakaveri odottamassa.

Kulukorvaus Brunnosta on 150€. Uusi omistaja hakee Brunnon Tallinnasta yhdistyksen opastuksella. Kulukorvaus sisältää rokotuksen, madotuksen, ulkoloishäädön sekä tunnistusmerkinnän. Lisäksi Brunnon mukana tulee EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.