Bronto

Lisätty sivulle: 2007-03-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Bronto
13.4.2007 Bronto sai kodin

***

Kuulumisia kodista:

16.4.2007 Bronton kanssa olin kotona perjantaina puolen yön maissa monivaiheisen matkan jälkeen. Taksilla, laivalla, taksilla, intercitillä ja omalla autolla vielä lopuksi. Matka meni tosi hyvin, ei edes pissaillut missään “luvattomissa” paikoissa. Ja muutenkin käyttäytyi mallikkaasti joka paikassa.

Nyt on kaksi yötä nukuttu, tutustuttu toisiimme ja normaaliin perheelämään. Syöty on ja pari kunnon lenkkiä tehdään joka päivä. Lisäksi pihassa yhdessä oloa, mutta vapaaksi ei vielä uskalleta päästää. Lenkillä ei mitään ole välittänyt muista koirista ainakaan vielä, eikä kissoistakaan. Yöllä käy jossain vaiheessa katsomassa sängyn vieressä, mutta sitten takaisin nukkumaan, ylös on noustu 6:n maissa ja siinä vaiheessa pitää kiireesti päästä jo ulos. Pari kertaa on hypännyt päivällä sänkyynkiin, mutta tulee heti käskystä alas. Tuntuu tosi ihanalle koiralle, on niin kauniskin, täytyy luonnollisesti pitää varansa että ymmärtää jatkossakin kuka on johtaja! Bronto, Liisa ja Make

***

Uroskoira, noin 3v.

9.4.2007 Bronto seurasi minua tarkkaan katseellaan, kun kuljin sen häkin ohi. Minun oli pakko palata takaisin ja ottaa poika mukaani. Päätinkin samantien viedä sen heti aitaukseen, ja kuten edelliselläkin kerralla, se ampaisi heti vauhtiin ja touhusi lelujen kanssa itsekseen kovalla tohinalla. Välillä poika juoksi luokseni ottamaan namin, mutta jatkoi heti riehumistaan. Sitä iloa ei voinut katsella hymyilemättä!

Tarhan työntekijöiden kertoman mukaan, Bronto tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, enkä mitään poikkeavaa huomannutkaan. Kauniisti se myöskin hölkötteli vierelläni toisten koirien häkkien ohi, eikä noteerannut muiden haukkumista ollenkaan. Bronto on yksi tarhan johtajatteren suosikeista, mikä onkin antanut pojalle hieman lisäaikaa. Brontolla on kuitenkin jo todella kiire löytää oma, rakastava ja aktiivinen koti!

1.4.2007 Bronto otti minut vastaan iloisesti haukkuen ja häntää heiluttaen. Viime kerran kyräilyistä ei näkynyt jälkeäkään! Laitoin Bronton hihnaan ja lähdimme ulos häkistä. Odotin että se kiskoisi ja hyppisi holtittomasti, mutta Bronto yllätti minut täysin. Se käveli hihnassa todella kauniisti, vaikka siitä näki miten kova kiire sillä olisi ollut.

Veinkin sitten Bronton juoksuaitaukseen, jotta pääsisi purkamaan energiaansa. Bronto alkoi kovasti heiluttaa häntää mitä lähemmäksi aitausta päästiin, mutta malttoi kuitenkin odottaa kauniisti kunnes sain hihnan irti. Siinä samassa kun ilmoitin että herra olisi nyt vapaa, se ampaisi vauhtiin.

Bronto juoksi ja hyppi ja heitteli leluja itsekseen niin tyytyväisen näköisenä että pakkohan sen kanssa oli mennä leikkimään. Kauniisti varoi käsiä kun oltiin samassa lelussa kiinni, ja heittäessäni lelua ampaisi salamana perään. Jossain vaiheessa intoutui kaivaa maassa olevaa kuoppaakin, autuas ilme kasvoillaan. Oikealle ihmiselle Bronto olisi unelmakoira. Bronton kodin löytämisellä alkaa kuitenkin olla jo todella kiire.

14.3.2007 Brontoon noin kolme vuotias saksanpaimenkoira sekoitus Tallinnan Loomade Hoiupaikissa, jonne se on tullut 5.2.

Bronton ulkomuoto on kunnioitusta herättävä, säkäkorkeus n.65 cm ja lihaksia löytyy, turkkikin oli hyvässä kunnossa. Poika lähti iloisesti lenkille mutta suureksi yllätyksekseni tämä poika ei vetänytkään hihnassa. Aina kun hihna kiristyi, Bronto osasi itse hiljentää vauhtia. Yhteinen lenkkimme sujuikin mitä parhaimmissa merkeissä ja metsään päästyämme Bronto osoitti leikkisyytensä. Metsässä sai kyytiä niin erilaiset kepit kuin tyhjät muovikanisteritkin, joita poika metsästä bongaili. Minua Bronto ei unohtanut temmellyksessä hetkeksikään vaan aina katsahti minuun päin pyytäen leikkiin mukaan. Muutenkin lenkillä ollessamme poika otti kovasti kontaktia.

Bronto on aktiivinen koira, joka kaipaa rinnalleen vahvaa omistajaa. Tulevalla omistajalla tulisi olla myös halua panostaa koiraan harrastusten ja lenkkeilyn tiimoilta, kotona makoilijaksi Brontosta ei nimittäin ole.

Brontosta löytyy toinenkin puoli, se ei ole varauksetta kaikkien ystävä vaan on osoittanut myös epäluuloisuutta ihmisiä kohtaan. Joten tulevan omistajan tulee ehdottomasti itse lähteä tarhalle tutustumaan poikaan.

Bronton tuleva omistaja hakee pojan Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Kulukorvaus Brontosta on 100 €. Bronto on jo valmis matkustamaan uuteen kotiinsa.