Boy (nyk. Rölli)

Lisätty sivulle: 2007-02-25

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Boy (nyk. Rölli)
20.3.2007 Boy sai kodin Turusta tyttökoiran kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

18.12.2008 Röllin tullessa uuteen kotiin oli poika aika mahdoton. Perheen ensimmäinen koira Olive ei heti hyväksynyt uutta tulokasta, joten esimmäisen yön Rölli vietti kylpyhuoneessa. Seuraavien viikkojen aikana oli useampia yhteenottoja koirien välillä. Suurimmilta vahingoilta kuitenkin säästyttiin. Nykyään yhteenottoja ei ole sattunut, koska “arvojärjestys” koirien välillä on selvä. Perheeseen tullessaan rölli ei juurikaan pitänyt rapsutuksista, hellyydestä ja kynsienleikkuusta. Ulkona kulkeminen tuotti vaikeuksia, koska rölli veti remmissä paljon. Muiden koirien ohi pääseminen oli vaikeaa ja jokaiselle piti haukkua. Pyöräilijät,mopot ja autot kiinnostivat paljon. Kaikki mikä piti kovaa ääntä tai liikkui nopeasti ohi sai Röllin kiskomaan remmistä entistä enemmän.

Rölli kastroitiin pian uuteen kotiin tultua koska perheeen tyttökoira on leikkaamaton. Ensimmäisenä kesänä kokeilimme päästää Rölliä vapaaksi kesämökillä saaressa. Eipä kauaa mennyt kun Rölli jo juoksi ensimmäisen linnun perässä päätyen mereen uimaan. Nopeasti kyllä tuli takaisin. Tosin vesipeto Rölli ei ole. Veden juominen on mukavampaa kun siinä uiminen ja pihan vesilätäköt pitää ehdottomasti kiertää. Pojalla selvästi kova saalistus vietti, koska kaikki hiirestä suuremmat ovat jahtaamisen arvoisia.

Nyt Rölli on muuttunut paljon siitä mitä se alku aikoina oli. Rapsutuksista ja hellyydestä Rölli pitää, tosin poika kyllä näyttää koska on rapsutus kiintiö täynnä. Koirat tulevat hyvin toimeen keskenään. Jäävät itkemään toistensa perään jos eivät pääse ulos samaan aikaan. Remmissä pitää vielä välillä vetää ja ohi meneville koirille haukkua, mutta muuten poika kulkee nätisti. Peruskomennot poika osaa vaikka luokse tulossa on vielä harjoiteltavaa. Energiaa pojalla kyllä riittää vaikka muille jakaa. Rölli painaa tällä hetkellä n. 40kg.

***

Uros, noin 1v.

11.3.2007 Boy oli hyvin iloinen ja innoissaan ihmisen huomiosta ja suorastaan vaati päästä ulos häkistään. Hihnaan päästyään vauhti kiihtyi; hyppelyä ja kiskomista. Äkillisesti suuntaa vaihtaessa poika ryntäsi kyllä perään. Täysin kouluttamaton koirapoika siis, jolla olisi paljon energiaa. Boy ei haukkunut tällä kertaa ollenkaan, eikä myöskään käyttänyt hampaitaan taluttajaan.

23.2.2007 Boy, Reg nro. 4819 on alle vuoden ikäinen urospentu Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Se on löydetty Viljandin maantieltä 3.2. Boy on erittäin energinen miehenalku ja se pomppii ja näykkii pentumaiseen tapaan ja myös ääntä tästä kaverista lähtee. Oikean omistajan ja koulutuksen avulla Boysta saa varmasti uskollisen kaverin. Boyta ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.

Uusi omistaja hakee Boyn Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Kulukorvaus Boysta on 100 €. Boy on jo valmis matkaamaan uuteen kotiinsa.