Bonja

Lisätty sivulle: 2006-12-21

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Bonja
11/2006 Bonja sai kodin Etelä-Suomesta maalta tanskandoggiuroksen kaverina

***

Uroskoira, noin 3v.

9/2006 Bono etsii jälleen uutta kotia. Koirasta luovutaan omistajan vakavan sairastumisen takia.

Bono on osoittautunut erittäin sopeutuvaiseksi ja oppimiskykyiseksi pojaksi. Se tulee hyvin toimeen lasten kanssa. Varmuuden vuoksi Bonoa ei anneta toisen uroksen kaveriksi. Jos perheessä on ennestään narttukoira, Bonon ajoittain hieman rajujen ja vauhdikkaiden leikkien takia olisi hyvä, jos narttu olisi samantyyppinen “rallimopo” kuin Bono itse. Bono kärsii yhä eroahdistuksesta, joten uuden kodin tulisi olla mieluiten omakotitalossa tai ihan maalla, ja olisi hyvä että yksinolo ei kestäisi ihan kokonaista työpäivää kerrallaan.

***

8/2006 Bonja sai uuden kodin Tampereelta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

30.8.2006 Hei! Kyllä täällä ihan kivasti sujuu, mitä nyt pieniä alkukankeuksia, mutta ei mitään korjaamatonta. Ongelmat on lähinnä käytöspuolella, mikä on ihan normaalia ja tilanteeseen kuuluvaa. Ei kumminkaan mitään agressioita, vaikkakin Bonjalla on käsittämätön hinku vapaana ollessaan syöksyä haukkuen ja muristen ihmisten, pyörien ym. kaikkien liikkuvien perään. Joten sitä lajia vielä hiotaan varmasti pitkään. Eli irraallaan nyt toistaiseksi ei sitten juoksennenlla, ennen kuin luoksetulo toimii kuin ajatus :)

Kissan kanssa sujuu, kun kissa on ovela ja liikkuu siten, ettei koira pääse siihen käsiksi. Maha sillä on sekaisin (pierut on JÄRKYTTÄVÄN hajuisia) ja löysällä, mikä johtunee huonolaatuisesta ruuasta, mitä Bonja on syönyt ja tietysti stressistä. Ostin parempaa ruokaa ja aloitin proteiinilisän (raejuustoa + piimää) sekä lisään sille hiukan öljyä ruokaan -> massaa saisi tulla lisää ja karva saisi pysyä kiinni koirassa! Mutta muuten jätkä on aivan loistava luonne ja hyvä vahti. Vahtii kuusivuotiasta niin tarkkaan, ettei kyllä pääse maailmasta häviämään. Ja ovat parhaat kaverukset -> mikä johtunee siitä, että ajatusmaailma on samalla tasolla :) Mistä tulikin mieleen, että minun ja monen koiristatietävänihmisen mielestä Bonja= Bono, on korkeintaan 2 – 2,5v. iältään. On se sen verran honkottaja + liikkeet + rakenne. Mutta näillä eväillä mennään.

***

Uroskoira, noin 3v.

11.8.2006 Bonja etsii uutta kotia muuttuneen perhetilanteen vuoksi.

***

Bonja sai kodin Tampereelta tammikuussa 2006.

16.9.2006 Bonja etsii uutta kotia eroahdistuksen vuoksi. Bonjan uusi koti ei voi olla kerros- tai rivitalossa. Mieluiten Bonjan uudessa kodissa olisi narttukoira kaverina. Eroahdistusopas.

***

Uroskoira, noin 3v.

11/2005 Bonja tuli Suomeen kotihoitoon Rekku Rescue ry:n sekä Petsin yhteistyön kautta. Lisätietoja Bonjasta Petsin kuvagalleriasta.

29.11.2005 Kuulumisia kotihoidosta: Bonja on kotiutunut todella hyvin. Tuntuu kuin se olisi ollut täällä aina. Pojalla tuntuu olevan pohjaton vatsa, johon uppoaa niin nappulat kuin nakitkin. Bonja osaa istua alas tietäessään, että herkkuja on luvassa, mutta jos ei niitä tipu heti saattaa poika yrittää haukulla komentaa. Tästä haukkumisesta yritetään nyt eroon päästä. Ja herkkujen syötön ohella siis harjoittelemme hiukan istumista ja maahanmenoa. Lenkille Bonja on valmis lähtemään koska vain. Hihnassa kulkee todella hienosti.

Leikkivät lapset, pyörät, yms. eivät koiruutta kiinnosta. Toisia koiria pitäisi päästä moikkamaan, huolimatta siitä ovatko ne uroksia vai narttuja. Kaikkien koirien kanssa, joita ollaan nenäkkäin kohdattu, on Bonja tullut toimeen. En sitlti epäile, etteikö tämä herra vastaisi haasteeseen, jos toinen uros sellaisen esittäisi. Vieraat paikat eivät tätä iloista höseltäjää hetkauta. On aivan sama, ollaanko meillä vai kaverilla. Onko paikka iso vai pieni.

Yksinjääminen selvästi pelottaa. Poika yrittää väkisin luikahtaa rappuun, kun jonnekkin on jompikumpi meistä lähdössä. Ja sen jälkeen pitää hetki haukkua ja inistä perään. Tähän asti ainakin Bonja on kuitenkin hetken kuluttua rauhoittunut ja hiljentynyt. Tämän asian kanssa kyllä silti varmasti joutuu uusi kotikin hiukan harjoituksia tekemään. Ja samaa vikaa on autossa. Hienosti Bonja kyllä hyppää auton kyytiin ja matkustaa siellä, mutta kun auto pysähtyy, on poika sitä mieltä että jos ei hän nyt juuri rynni syliin, hänet hylätään taas. Mutta me harjoittelemme :) Hienosti Bonja osaa myös rauhoittua, niin kotona kuin vieraissa. Ja osaa rauhoittaa myös kaverini vilkkaa cotton neidin ;) Syliin poika hyppää usein niin, että se laittaa etutassut lantionpäälle ja siinä sitten ollaan ja rapsutellaan. Kaiken kaikkiaan Bonja on mahtava poika, jolla on suuri sydän, paljon luottamusta tulevaan ja viriilin poikamiehen pilke silmäkulmassa.

26.11.2005 Kuulumisia kotihoidosta: Ensimmäinen yö Bonjan kanssa takana ja kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin. Poika on kotiutunut yllättävänkin helposti. Nukkui yönsä sikeästi Toscan vieressä, eikä ole tehnyt tarpeitaan sisälle lukuunottamatta yhtä ovenpielen merkkausta. Ja siis hienosti tulevat juttuun Toscan kanssa. Leikkivät niin samanlaisia leikkejä. Käytimme eilen yöllä niitä koirapuistossa, jotta tutustuvat ja jo siellä olivat kuin vanhat tutut. Tässä on nyt vaan sitten se todellinen rakastumisvaara.

Sitten niihin “huonoihin” juttuihin. Bonja on TODELLA TODELLA laiha! Lihaa ei luiden ympärillä yhtään. Nyt sitten poika onkin erityis lihotuskuurilla. Seuraavaksi Bonjalla on suht paljon alueita, joista on karva lähtenyt ja iho tulehtunut joko ei ollenkaan, lievästi tai aika pahasti.Tarkoitus on alkaa niitä puhdistella tänään. Korvat näytti olevan ok, mutta silmiä tarkkailen. Ovat hiukan punaiset ja rähmivät,mutta saattaa olla ihan muutakin. Tarkkaillaan. Myös pesulle tuo koira joutuu tänään. Hiukan on likaisen oloinen turkki ja haju on, sanotaanko, mielenkiintoinen :) t. Heidi