Bogart

Lisätty sivulle: 2017-06-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Bogart
17.10.2017 Bogart sai kodin Espoosta

***

Leikattu uros, 7kk

18.09.201 Bogart kulkee kotihoitoperheen mukana jalkapallotreeneissä ja viikonloppumatkoilla. Bogart onkin jo tottunut automatkustaja ja autossa matkustaminen sujuu oikein hyvin. Bogartin kanssa treenataan aktiivisesti uusiin asiohin tutustumista ja edistystä pojan arkuuden kanssa tapahtuu koko ajan.

14.08.2017 Bogart on kovasti reipastunut kotihoidossa ollessaan, eikä kaikki vieraat ihmiset pelota enää samalla tavalla, varsinkaan naispuoliset. Miehiä kohtaan Bogart on yhä selvästi varautuneempi. Työpäivien ajan Bogart osaa hienosti olla yksin. Remmissä kulkeminen sujuu myös jo oikein mallikkaasti, kuten myös peruskäskyt. Lenkillä ja ulkoillessa Bogartilla riittää virtaa, mutta kotona sisällä ollessaan Bogart osaa ottaa rauhallisesti. Bogart tarvitsee kuitenkin kodin, jossa ollaan valmiita työskentelemään pojan arkuuden kanssa ja jolla on aikaa Bogartin sosiaalistamiseen.

22.07.2017 Bogart on päässyt kotihoitopaikassaan kesälomareissulle mukaan ja pojasta onkin kuoriutunut taitava reissaaja ja automatkustaja. Kotihoitopaikassa on treenattu peruskäskyjä ja Bogart osaa jo hienosti tulla luokse käskystä. Keppileikit ja metsässä temmeltäminen on pojan lempipuuhaa. Toisiin koiriin tutustumistakin on harjoiteltu ja se on sujunut hyvin. Vieraat ihmiset, etenkin miehet, yhä jännittävät Bogartia ja tutustuminen vie aikaa. Lenkillä pyörien ja mopojen ohitus alkaa jo sujumaan mallikkaasti, joskin yllättävät kovat äänet saattavat yhä pelästyttää.

08.07.2017 Kuulumisia Bogartin kotihoitopaikasta: Bogart on tosi rauhallinen kotona ja nauttii seurasta ja rapsutuksista. Tekee kaikki tarpeet jo ulos. Ei pahemmin ulise, kun jää yksin kotiin kauppareissujen ajaksi. Tykkää palloleikeistä pihalla. On tehnyt tuttavuutta hyvin pupuun. Ei osoita juuri kiinnostusta muihin koiriin, vaan hiukan arastelee muita vastaan tulevia koiria. Autot saa jo hyvin mennä ohi, vain isot rekat tai kovaa ääntä pitävät mopot säikäyttävät. Totuteltu jo muutamaan autokyytiin, sujui hyvin! Bogart on myös ollut jalkapallokentän laidalla katsomassa tyttöjä, palloja, liikettä ja Bogart osasi ottaa jo ihan lungisti. Käymme paljon eri maastoissa ja alueilla ulkoilemassa, että tottuu moneen menoon. Istu käskyn harjottelun oheen otettu jo myös maahan käsky. On sujuneet hienosti! Vieraita ihmisiä vielä vieroksuu ja välttelee, erityisesti miehiä pelkää.

01.07.2017 Bogart on nyt ollut noin viikon verran kotihoitopaikassaan ja edistystä on tänä aikana jo tapahtunut, kun poika on päässyt rauhassa kotiutumaan uuteen paikkaan. Yöt Bogart on nukkunut nätisti, yhtä yötä lukuun ottamatta. Syö ja juo hyvin. Valjaitten laitto onnistuu hyvin ja remmissäkin kulkee jo mukavasti, eikä enää samalla tavalla pysähtele ja jumita kesken lenkin. Taitavasti jo harjottelee istumista käskystä. Jänniä juttuja ovat pyöräilijät, autot ja pikkulapset, joita säikähtää herkästi. Kotona Bogart on reipas ja hakee rapsutuksista. Toisia koiria Bogart on tavannut kaukaa turvallisen välimatkan päästä.

29.6.2017 Bogart ja 5 muuta pentua tulivat yhdistykselle kotia etsimään yksityisen perheen kautta, sillä heillä ei ollut mahdollisuuksia huolehtia pennuista. Rekku Rescue tuo hyvin harvoin pentuja Viron puolelta Suomeen, sillä ne saavat yleensä hyvin koteja myös paikallisesti, mutta tässä tapauksessa päätimme auttaa.

Bogart on pennuista selvästi aroin ja tarvitsee paljon vielä totuttelua uusiin asioihin. Bogart etsiikin kotia, jolla on kokemusta aroista koirista. Bogartin uudella kodilla tulee olla sekä osaamista peruskoulutuksesta, että positivisesta vahvistamisesta ja sosialistamisesta. Bogart ei sovi lapsiperheeseen, eikä ensimmäiseksi koiraksi.

KULUKORVAUS 300 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja nelosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä), ulkoloishäädön vähintään kerran sekä heisimadotuksen vähintään kerran (ekinokokki). Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koiralla on virallinen EU-lemmikkieläinpassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.