Blondie

Lisätty sivulle: 2006-12-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Blondie
7/2005 Blondie sai kodin pk-seudulta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

2/2011 Hei, selailin juuri sivujanne ja ajattelin kirjoitella pitkästä aikaa rakkaan koiramme Blondien kuulumisia. Blondiestahan tuli rakas perheenjäsenemme heinäkuussa 2005. Hän oli kotihoidossa Hyvinkäällä Sinillä, ja Sini tuli sitten häntä meille näyttämään. Siitä seuraavana päivänä tyttö muutti kotiimme, onneksi!

Kohta kuusi vuotta on Blondie siis ilahduttanut elämäämme. Meillä oli jo ennen Blondien tuloa toinen koira Eppu, ja kahdestaan nämä sankarit edelleen nauttivat päivistään :-) Epulla ikää on kahdeksan ja puoli vuotta, Blondien arvioitu syntymäaika on 1.2.2003, joten hänellekin tuli juuri kahdeksan vuotta mittariin :-)

Perheemme on muuttanut kahdesti Blondien aikana, asumme edelleenkin Vantaalla, mutta tällä hetkellä paritalon puolikkaassa, jossa koirat pääsevät nauttimaan todella tilavasta pihasta, joka olikin ykköskriteeri kotia valitessamme. :-)

Blondielle kuuluu kaiken kaikkiaan siis tosi hyvää. Hän on ollut oikein terve. :-) Silloin kun hän meille muutti, hän oli ilmeisesti jäänyt auton alle, ja linkutti jalkaansa. Jalka kuitenkin parani hyvin, eikä ole vaivannut ollenkaan. Eläinlääkärissä ei meidän ole tarvinnut paljon vierailla, oikeastaan rokotuskäynnit ovat tainneet olla ainoita, olisikohan hänellä yksi korvatulehdus ollut, muuta siitäkin on jo vuosia.

Blondie on tosi iloinen ja reipas tyttö, alkuaikojen ujos on ollut jo kauan tipotiessään. Hän on paras kaveri toisen koiramme Epun kanssa, ja pitää yleensä muistakin koirista, varsinkin pikkuisista. Ihmisiä hän rakastaa aivan valtavasti-niin ja tietysti ruokaa! Vaikka onkin varsinainen ahmatti, niin ei koskaan varasta ruokaa pöydiltä tms., ainoastaan yhden kerran kuuden vuoden aikana on possunpihvit lähtenyt parempiin suihin – sekin oma moka, mitäs jätin tuoksuvat pihvit pöydän reunalle ja koiran yksin sisään. :D

Meillä on muutenkin käynyt tosi onni Blondien kanssa, koska hän ei ole ollenkaan kärsinyt eroahdituksesta, eikä ole koskaan myöskään tuhonnut mitään tavaroita. Koirat pärjäävät siis hyvin työpäivän keskenään, vaikka kurjalta tuntuukin, kun opiskelijaelämä on muuttunut työelämäksi, on vähemmän aikaa viettää rakkaidensa kanssa.

Blondie nukkuu sängyssä, mieluiten pää tyynyllä. :-) Hän keksii kyllä tavan jos toisenkin päästä emännän ja isännän väliin, on ihan uskomatonta, kuinka pieneen rakoon hän pystyy sulloutumaan. Hän on kova antamaan pusuja ja aamut alkaakin aina pussailutuokiolla. :-)

Mistä hän ei sitten pidä? Mopoista ja isoista autoista, epäilen että tällä saattaa olla yhteys onnettomuuteen, joka sattui silloin Virossa. Vielä näinä päivinäkin hän haukkuu kaikki mopot ja rekat, ja kiskoo niin vimmatusti. Kaupunkialueella hän kulkee siis visusti kytkettynä, mutta maalla ja metsissä kirmailee vapaana ja onkin tosi tottelevainen, ei koskaan lähde kauas omistajista ja tulee välittömästi luokse, kun pyytää.

Aivan ihanan ystävän olemme siis Blondiesta saaneet, kiitos koko Rekkujen porukalle! Laitan vielä mukaan pari kuvaa tytöstä, eivät ole aivan tuoreita, mutta tähän hätään en muuta löytänyt. Koitan muistaa kirjoitella vähän useammin, hyvää kevänodotusta! Terveisin, Anna

9/2005 Blondie on sopeutunut mielestäni loistavasti “meidän laumaan”. Epun (meidän toisen koiran)kanssa niistä on tullut ihan erottamattomat, todelliset parhaat ystävykset. :) Blondie on ehkä hiukan niskan päällä, mutta Epulle se tuntuu sopivan mainiosti, se on aivan Blondien lumoissa. :) No, kukapa ei olisi.

Helyyttävää oli, kun Eppu “opetti” Blondien leikkimään. Alussa se ei ollut lainkaan kiinnostunut leluista. Eppu kyttäsi sohvalla, ja aina kun Blondie käveli ohi, tiputti sen päähän pehmolelun. Rakkaimmat lelunsa kiikutti Blondien eteen ja nuoli vuorotellen lelua ja Blondieta. :) Nyt molemmat kisailee leluista, mutta riidasta ei ole tietoakaan, jakavat kiltisti aarteensa. Nalle Puh ja köysilelu on lempparit, niitä voi vetää yhdessä. :) Molemmat tykkää pusutella paljon, ollaan kaikki toisinaan ihan kuolassa. ;) Kummallakaan koiralla ei tule tylsää, kun leikkivät ja painivat niin paljon keskenään. Yllättävää on ollut se, ettei Eppu ole edes alussa puolustanut ruokaansa, niin kuin se on tehnyt muiden koirien kanssa. Molemmat syövät nätisti vierekkäin omista kipoistaan, välillä ovat päät samassakin kattilassa. ;)

Muidenkin koirien kanssa Blondie tulee ihan hyvin juttuun, on kovin kiinnostunut kaikista. Oraviin se on hulluna, koittaa kiivetä puuhun jos näkee sellaisen. Pihalta ei karkaa minnekään, vaikka kissoja liikkuu aidan toisella puolella; tosin emme aina koirien olla ilman valvontaa pihalla, sitä kun ei koskaan kuitenkaan tiedä..Blondie vartioi jonkin verran kotiansa. Varsinkin pimeällä se saattaa murista tai haukkua ohikulkeville ihmisille.

Blondie on hyvin kiltti ja nöyrä koira. Tottelee käskyjä yleensä hyvin. Osaa istua, mennä maahan ja antaa tassun. Ongelmana on se, että Blondie riehaantuu valtavasti kun ollaan lähdössä ulos. Se hyppii päälle rajusti ja saattaa takertua jalkaan kiinni (ei kuitenkaan missään nimessä pure, pitää vaan kiinni). Olemme yrittäneet rauhoitella sitä keinolla jos toisellakin, mutta tuloksia ei ole vielä paljon näkynyt. Lisäksi hihnakäyttäytymisessä olisi vielä parantamisen varaa. Blondie vetää paljon. Siinä on kuitenkin tapahtunut jo hieman parannusta, ja tavoitteena onkin saada koira kävelemään hihnassa nätisti. :)

Jalka ei ole vaivannut Blondien elämää enää lainkaan, se ei linkkaa ollenkaan missään tilanteessa. Ongelmana on ollut sen vatsa, joka tuntuu olevan melko usein sekaisin. Koirat pääsevät neljästi päivässä lenkille ja vähintään kymmenen kertaa takapihalle, mutta silti sen maha tuntuu menevän sekaisin juuri silloin, kun olemme töissä tai koulussa… Matot ovatkin nykyisin yleensä päivät poissa lattioilta. Olemme kokeilleet eri ruokia, kaikki tuntuu sopivan hetken aikaa, mutta sitten ilmenee taas oireita. No, täytyy olla kärsivällinen, eiköhän tästä selvitä. :)

Eläinlääkärillä kävimme noin kuukausi sitten, kehui Blondieta hyvinvoivaksi ja hyväkäytöksiseksi neidiksi. :) Blondielta tyhjennettiin anaalirauhaset ja sillä todettiin lievä valeraskaus. Terveydessä ei mitään vikaa. :) Blondie nukkuu sängyssä yleensä pää tyynyllä. :) se on suloinen “sylikoira”,joka kaipaa paljon hellyyttä. Kun tulemme kotiin, Blondiella on tapana kirjaimellisesti syöksyä syliin. :)

Blondie on muodostunut meille hyvin tärkeäksi, ja uskon että me myös sille. Olemmekin onnellisia siitä, että Blondie löysi tiensä juuri meidän kotiimme. :) Kuvia söpöliinistä lähetän heti kun saan laitettua koneelle. Paljon terveisiä koko poppoolta toivottavat Blondie, Eppu, Anna ja Matti

***

Narttukoira, noin 2-5v.

17.7.2005 Blondie on kotihoidossa pk-seudulla. Blondie on reipastunut todella paljon, matkalla Suomeen se heilutteli iloisesti häntäänsä vastaantuleville ihmisille, ja halusi tehdä tuttavuutta kaikkien kanssa, mukana tulleen Sandyn kanssa ne olivat hyvät ystävykset. Auto-onnettomuudessa kipeytynyt jalka ei näyttänyt enää vaivaavaan juuri lainkaan, jalka käydään kuitenkin tarkistuttamassa eläinlääkärillä.

Blondie on aivan mielettömän suloinen pikkukoira, jolle eivät valokuvat tee oikeutta! Blondie haukkui jonkin verran ohiajavia autoja, ilmeisesti pelkää niitä jäätyään aikoinaan auton alle. Blondien iäksi arvioitiinkin eilen eläinlääkärillä 1-2 vuotta. Blondie on siro ja hoikassa kunnossa, painaa arviolta kymmenisen kiloa tällä hetkellä.

Blondie on siro, aikuinen, arviolta 2-5-vuotias narttukoira. Se on säkäkorkeudelta arviolta 40-45 cm ja painoa sillä on kymmenisen kiloa. Blondie tuotiin tarhalle kodista, mutta välillä se karkasi ja oli jäänyt auton alle, minkä vuoksi se ontui jonkin verran oikeaa takajalkaansa. Piti kovasti ihmisistä ja silityksistä, mutta hihnaan laittoa aristeli ja selvästikin autoja pelkäsi. Todella ihanan oloinen koira, josta tulisi varmasti hyvä ystävä oikealle ihmiselle. Blondie tulee olemaan hoidossa pk-seudulla.

Blondie on sirutettu ja rokotettu 21.6, joten se pääsee Suomeen heinäkuun 13. päivästä lähtien.