Björre

Lisätty sivulle: 2009-12-18

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Björre
23.2.2010 Björre sai kodin Helsingistä

***

Uroskoira, noin 4-5v.

22.1.2010 Tallinnan tarhalla alkaa tila loppua ja Björren aika käydä vähiin. Säälistä ei kuitenkaan Björreä tule ottaa.

18.12.2009 Björreä ei vain voi ohittaa häkkirivistöjä kierrellessäni. Se heiluttelee ystävällisesti häntäänsä ja näyttä kaikinpuolin niin kivalta ja hassulta otukselta, että siihen on pakko tutustua. Björre antaa nätisti pujottaa kaulaansa niin pannan kuin hihnankin, ja sitten se kiirehtii ensimmäisen aidan luokse koipeaan nostamaan. Matka jatkuu ja koipi nousee tiheään. Kaverini kanssa mietimmekin jo loppu matkasta, että mistä se kaikki neste oikein tulee ;)

Björren tahti hihnassa on reipas, mutta poika on kuitenkin hyvin hallittavissa. Vain hajut saivat hihnan kiristymään kunnolla. Namit Björre otti miellään ja nätisti. Rapsutuksista poika nautti silminnähden kunhan vain malttoi pysähtyä niitä vastaanottamaan. Nartut olivat kovastikin tämän ukon mieleen ja Björre “parka” saikin toimia testi uroksenamme loppu päivän :D Myöskään sille rähiseville uroksille ei Björre vastannut, lähinnä tyytyi inisemään perään. En kuitenkaan usko, että saman katon alle mahtuisi toista urosta, narttu sen sijaan kodista voisi hyvinkin löytyä.

Juoksuaitauksessa Björre lähinnä haisteli hajuja ja nosti koipeaan välillä nameja ja rapsutuksia ohi mennen hakien. Pallon perässä ukko jopa innostui juoksemaan, mutta pallon heittäjän oli pallonsa ihan itse haettava :D

Björre on n. 60cm korkea ja vielä varsin pirteä koira. Ukon leppoisan kuoren alla saattaa piillä vahtikoiran alku (vaikka nyt kaikki vieraat olivatkin ok :) ), joten uuden kodin olisi hyvä sijaita mieluusti OK-talossa eikä aikaisempi koirakokemus ole lainkaan haitaksi.

Tuleva omistaja noutaa Björren Tallinnan tarhalta yhdistyksen edustajan opastuksella. Kulukorvaus on 120€ ja se sisältää rokotuksen, madotuksen, ulkoloishäädön sekä tunnistusmerkinnän. Mukana tulee myös passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.