Big-River (nyk. Varjo)

Lisätty sivulle: 2013-05-23

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Big-River (nyk. Varjo)
22.9.2013 Big-River sai kodin Hyvinkäältä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

10.11.2013 Varjolle kuuluu kaikkea hyvää :) Se on niin mahtava poika! Painoa olemme saaneet nousemaan hyvään tahtiin. Varjolle on tullut nyt pari kiloa lisää painoa ja sen huomaa. Vähän saa kyllä vielä tulla, kun luut törröttää vieläkin vähän ikävästi :/ Onneksi Varjolla on sen verran hyvä ruokahalu ettei siinä ole mitään ongelmaa. Ruokailutilanteet sujuvat jo paljon paremmin. Varjo malttaa odottaa lupaa ennen kuin pääsee syömään ja antaa Mörön syödä rauhassa. Varjo seisoskelee Mörön vieressä ja toivoisi että sille jäisi sieltä vielä jotain syötävää :D Mörkökin on melko ahne poika, niin ei ole vielä kertaakaan Varjolle mitään jäänyt :D

Varjo osaa jo nimensä tosi hyvin ja hakee hyvin kontaktia. Varjo osaa myös istumisen ja maahan menemisen sekä odottamisen. Olen ite melko yllättynyt kuinka nopeasti Varjo oppi odottamisen :) Nyt reenataan sivulle menoa ja muita uusia juttuja. Olemme käyneet nyt joka päivä jossakin metsässä tai maastossa juoksuttamassa poikia ja Varjon koordinaatio ja tasapaino ovat parantuneet selvästi. Varjo on saanut myös lisää lihaksia. Aluksi Varjo usein kaatuili ja kompasteli metsässä. Huomaa että Varjo väsyy selvästi nopeammin kuin Mörkö joka jaksaisi juosta koko päivän. Ne ovat kyllä niin hyvät kaverit, kuin paita ja peppu :) kaikki pitää tehdä yhdessä ja olla kokoajan yhdessä :) Lenkit menevät paljon mukavammin nyt. Ohituksissa ei ole mitään ongelmaa Varjolla. Oravat ja jänikset kiinnostavat Varjoa melko paljon, joten niissä pitää olla tarkkana ettei Varjo pääse niiden perään. Varjon pienehkö “pureminen” tai lähinnä natustaminen on onneksi vähentynyt. Se ei enää tee sitä kovin usein. Onkohan
Varjolle joskus opetettu tassun antaminen, koska se tarjoaa tassua koko ajan ja me ei olla sitä sille opetettu? Mietimme että onko joku opettanut sen siellä sille :D

Olemme käyneet koirapuistossa muutamia kertoja sekä tavanneet meidän koirakavereita. Varjolla on ihan älyttömän fiksut eleet ja Varjo osaa leikkiä kaikenlaisten koirien kanssa sekä antaa tarvittaessa myös tilaa.

***

Uroskoira, arviolta n.2-3v

3.9.2013 Big-River on varattu.

20.8.2013 Big-River on alustavasti varattu.

6.8.2013 Big-River on jo todella stressaantunut tarhalla ja kiertää ketjussa jatkuvasti edestakaisin. Otankin pojan mukaani koko iltapäiväksi, jotta näen kuinka River käyttäytyy päästessään pois stressaavasta tarhaympäristöstä.

River matkustaa farmarin takaosassa tyynen rauhallisesti, ja asettuu melko nopeasti makuulle. Lenkillä Riverin meno rauhoittuu nopeasti ja se alkaa ottamaan omatoimisesti minuun kontaktia. Puistossa istuskellessamme River nostaa tassut syliini ja haluaa kovasti huomiota ja hellyyttä :) On upeaa nähdä Riverin stressitason laskevan näinkin nopeasti kun se pääsee pois tarhaympäristöstä.
Lenkillä River ohittaa nätisti jalankulkijat ja pyöräilijät, mutta autojen ja moottoripyörien perään se yrittää välillä pinkaista. Riverille onkin etsinnässä koti rauhalliselta asuinalueelta. Kissoihin River suhtautuu hieman varoen, mutta kuitenkin hyvin ystävällisesti.

16.7.2013 Big-River on kovin iloinen päästessään karailemaan tarhan juoksuaitaukseen. River pääsi aitaukseen Stellan kanssa, ja tämä pariskunta tuleekin mainiosti toimeen keskenään. River ei ole luonteeltaan päällepäsmäri ja Stella määrääkin leikin sävelet. :-) Ihmisen seurassa River tuntuu olevan melko vapautuneesti ja nauttii kovasti rapsutuksista ja huomiosta.

2.7.2013 Big-Riverin kodin löytymisellä on jo kiire. Se alkaa olemaan todella stressaantunut tarhaelämään.
Video Big-Riveristä.

28.6.2013 Big-River on komea ja ystävällinen uroskoira. River on melkoisen stressaantunut tarhalla elämiseen ja lenkillä siihen on vaikea saada kontaktia. River vetää tasaiseen tahtiin joten koulutusta poika tulee uudessa kodissa vielä tarvitsemaan.

Kun River on saanut aikansa touhuta juoksuaitauksessa alkaa sen käytös pikkuhiljaa rauhoittumaan. River näyttää toisen puolensa ja siitä kuoriutuu hurmaava, leikkisä ja ihmisen rapsutuksia rakastava nuorukainen :) Myös narttukoirien kanssa River näyttäisi tulevan hyvin toimeen. Riverin käytöksessä on havaittavissa joissain tilanteissa pientä epävarmutta, joten poika tarvitsee itselleen kokeneen omistajan.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä kastroituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.