Berta Tallinnantyttö (nyk. Peppi)

Lisätty sivulle: 2012-07-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Berta Tallinnantyttö (nyk. Peppi)
28.7.2012 Berta sai kodin Vaasasta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

26.8.2012 Pepillä todettiin tarkemmissa tutkimuksissa, että sen polvilumpio ei pysy sijoillaan sen käyttäessä jalkaa, jonka takia päädyttiin jalkaleikkaukseen. Peppi on parhaillaan toipumassa leikkauksesta.

Yksi iso yllätys muuten oli, että Peppi on ollut sisäsiisti alusta lähtien. Muutamat hätäpissat on tullut, mutta sehän on tavallista eikä sille mitään voi. Onneksi myös ruokahalukin on ollut hyvä ihan koko ajan (leikkauksesta ja lääkkeistäkin yms huolimatta) ja jo seuraavana päivänä leikkauksesta Peppi oli halukas leikkimään. Toki se ei saanut silloin paljon muuta kuin purra narulelua kun liikkua ei juuri saanut.

Tiistaina olimme tosiaan kontrollissa ja tikit otettiin pois. Eläinlääkäri sanoi, että leikkaushaava on erittäin siisti ja oli tyytyväinen, että Peppi käyttää jo jalkaa. Luultavasti otamme parin viikon kuluttua varmuuden vuoksi vielä röntgenkuvan jalasta.

Kova hinku Pepillä on jo koirakavereiden luo, kun lyhyillä pissalenkeillä ei ole ketään juuri nähnyt/on pitänyt vähän karttaa muita koiria, ettei Peppi innostu liikaa sen jalan kanssa hyppimään. Ensi viikolla on ehkä ensimmäiset kunnon treffit isoveljeni suomenlapinkoira Hopsun kanssa.

***

Narttupentu, noin 6kk

2.7.2012 Berta (n. 6 kk) odottaa kotia Tallinnassa.

Berta on iloinen ja ystävällinen koiravesseli, joka odottaa kotia. Berta kävi kotikokeilussa Virossa, mutta perhessä oli pieni lapsi ja Berta toimitettiinkin bumerangina takaisin, koska oli leikkinyt liaan rajusti ottamalla perheen lasta käsivarresta kiinni leikkiessään. Berta etsiikin kotia, joka on valmis paneutumaan tyttösen peruskoulutukseen. Bertasta saisi varmasti myös hyvän ystävän agilityharrastukseen, koska nuorella koiralla myös virtaa riittää. Hihnassa kulkee melko nätisti ja toisiin koiriin on suhtauduttu ystävällismielisesti. Kokoa Bertalla on noin 45 cm ja 15 kg.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus pentu koirasta on 200 euroa.
Mikäli pentu steriloidaan ennen kotiin matkustamista on kulukorvaus 250 euroa.