Berta

Lisätty sivulle: 2008-07-20

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Berta
10.10.2010 Berta sai kodin

***

Steriloitu narttukoira, noin 3v.

14.8.2010 Kuulumisia kotihoidosta: Lomat lähenee loppuaan ja ollaan palattu mökiltä takaisin “sivistyksen” pariin. Bertan kesäloma on mennyt uidessa ja metsäretkiä tehden. Tietysti on grillillä makkaraakin syöty ja uroksemme kanssa tekivät kahdestaan iltaöisen tarkastusretken pimenevään metsään. Lähdettiin sitten tietysti kaksikkoa etsimään,mutta ei kuulu,ei näy. Kun tultiin takaisin mökille oli Berta saunarannassa odottamassa naamallaan ilme: “missä sä olit?” Kyllä uni maistui moisen lenkin päätteeksi.

Vapaana tyttö pysyi yleensä kyllä pihapiirissä ja tuli luokse VAUHDILLA huudettaessa, mikä lie saikaan lähtemään metsään yöllä? taitaa pitää paikkansa sanonta “joukossa tyhmyys tiivistyy” (:

Ollaan pikkusen harjoteltu seuraamista ilman remmiä ja se sujuikin hyvin kunnes nenä sai vainun jostain ihanasta. Nenän käyttö on Bertalla ilmiömäistä ja ollaankin suunniteltu hakumetsälle manoa ihan vaan tekemisen ilosta. Se voisi olla se Bertan juttu. Vaikea on keksiä Bertasta mitään huonoa sanottavaa. Pelkäksi sohvaperunaksi ei neitokaisesta taida olla,mutta tekevä ihminen saa siitä kyllä aina valmiin kaverin!

1.7.2010 Bertan kuulumisia hoitokodista: Bertta on ollut meillä kotihoidossa nyt n. 3 viikkoa. Tyttö on kotiutunut oikeen hyvin ja oppi “talon tavoille” parissa päivässä. Uroksemme kanssa tulevat hyvin toimeen vaikkakin Bertta tuppaa välillä vähän komentelemaan ja loukkaantuu jos uros pistää hanttiin. Kaikesta huolimatta remuavat pihalla heti riidan jälkeen kuin ei mitään olisi ollutkaan. Kaikki myyränkolot on kasvimaalta kaivettu esiin ja villikanitkin pysyvät Bertan toimesta loitolla.

Juhannuksena oltiin mökillä ja siellä Bertta pysyi vapaana pihalla kunhan oli seuraa. Uimassakin käytiin ja “rämäpäätyttö” hyppäsi laiturilta sukelluksiin monta kertaa!

Bertta on mukava koira joka kulkee nätisti lapsenkin taluttamana ja matkustaa autossa pitkiäkin matkoja moitteettomasti. Pallot on ihmisten lisäksi Bertan mielestä vastustamaton asia! Pahojaan ei ole juurikaan tehty yksin ollessa josei lasketa patalappujen näpistelyä kattilakaapista =) Kaiken kaikkiaan todella ihana ja rakastava koira.

***

14.6.2010 Berta-raukalla ei onni näy olevan myötä kodin löytymisen kanssa. Berta päätyi löytöeläintaloon toukokuussa, omistaja ei ilmoittanut meille koiransa (toistuvista) katoamisista, ja niinpä tällä kertaa koira jäi tarhalle. Yhdistykselle selvisi että Berta on siellä odotellut jo usean viikkoa, ja niinpä yritimme kiireellä löytää tytölle hoitopaikan, ja onneksi nyt sellainen löytyi.

Berta etsii omaa kotia perheestä, joka vihdoin olisi sille se viimeinen ja pysyvä. Varmuuden vuoksi kodissa ei tule olla narttukoiria eikä kissoja, myöskään ihan pienet lapset eivät ole suotavia, koska Berta on melkoinen höseltäjä.

Bertan kodissa tulisi olla aidattu piha, jotta tyttö pääsisi turvallisin mielin purkamaan energioita. Laumanvartijaa Bertassa ei kuitenkaan taida olla. Lisätietoja Bertasta kunhan se pääsee tutustumaan kotihoitajiin. Berta on kotihoidossa Helsingissä, ja siihen voi sopimuksen mukaan mennä tutustumaan.

***

4.7.2009 Berta sai uuden kodin Espoosta.

***

7.6.2009 Bertta etsii uutta kotia.

Bertta on liian dominoiva nykyisen kodin urokselle. Bertalle haetaan kotia ainoana lemmikkinä. Omakotitalosta tai maalta. Bertan perimässä on todennäköisesti laumanvartijarotua, joten ei ensimmäiseksi koiraksi. Kokemus laumanvartijaroduista olisi hyvä olla uudella omistajalla.

Omistajan kertomaa Bertasta: se on rauhallinen, tykkää makoilla ja pureksia luita. Rakastaa vinkuleluja, siitä tulee kuin pentu kun se saa leikkiä niillä. Se kulkee hihna löysällä ulkona, päästää ihmiset ensin ovista ja portaista ja tulee itse kiltisti perässä. Tulee toimeen uroskoirien kanssa (voi jopa asua sellaisen kanssa, jos se on parempi hermoisempi kuin nykyisessä kodissa) Ei missään tapauksessa aggressiivinen/vaarallinen koira ja siitä saattaisi saada unelmakoiran oikeanlaisessa ympäristössä

***

24.4.2009 Berta sai kodin Vantaalta.

***

17.3.2009 Berta etsii uutta kotia elämänolosuhteiden muuttumisen vuoksi.

Bertalle haetaan kotia leikkisän uroksen kaverina. Ei nartun kanssa samaan perheeseen, koska Donnan kanssa on tullut erimielisyyksiä iän karttuessa. Ei ensimmäiseksi koiraksi, eikä aivan pienten lasten perheeseen. Bertan kannalta potentiaalisin koti olisi omakotitalossa/ maatalossa.

Bertan kulukorvaus on 180 euroa ja se sisältää rokotuksen, madotuksen, tunnistusmerkinnän sekä passin josta toimenpiteet käyvät ilmi.

21.3.2009 Kuulumisia Kotihoidosta: Hei! Vaikka Bertan kanssa olemmekin vielä uusia tuttavia, laittelen jo kuulumisia näistä ensimmäisistä päivistä. Tuossa hän köllöttelee sohvalla – näin iltasella alkaa jo väsyttää. Alku on mennyt tosi hienosti. Ollaan pidetty päivärytmi suunnilleen samana kuin mitä entinen omistaja kertoi heillä olleen, eli aamulla mennään vajaan parin tunnin lenkki ja vähän lyhkäisempiä sitten päivemmällä. Se tuntuu toimivan – saa purkaa isoimmat energiat heti herättyä.

Lenkittäminen menee pääosin kivasti, ollaan jopa saatu kehuja hihnakäyttäytymisestä ohikulkijoilta!! Kun tulee toisia koiria vastaan tai jos nenään tulee kiinnostava haju, silloin neitonen vetää aikas voimakkaasti. Tänään oltiin koirapuistossa ja oi kuinka Bertta pinkoi minkä jaloistaan pääsi. Se leikki niin hienosti kahden uroksen kanssa. Jäätiin vielä hetkeksi pienemmän nartun kanssa – sen kanssa Bertta oli suht nätisti – ei oikein osannut säätää voimiansa kun leikki pienemmän kanssa, niin siitä lähdettiin jonkin ajan päästä.

Eilen ja tänään jouduin jättämään Bertan n. neljäksi tunniksi molempina päivinä yksin kotiin. Olin niin ylpeä hänestä – ei kuulunut inahdustakaan kun lähdin, ja kun tulin kotiin, haukotteli neitonen sohvalla ja tuli unisena vastaan. Ja mitään ei ole mennyt rikki, hyvin on totellut jos olen sanonut mimmin haistellessa jotain, että ei saa ottaa.

Berta on kyllä niin hieno pakkaus – leikkailin kynsiä niin, että hän oli sohvalla etutassut sylissäni, ja siinä vaan nipsailin, eikä hän ollut moksiskaan! Sama kun tultiin koirapuistosta, oli neitonen kierinyt lätäkössä, niin suihkuttaminen onnistui ongelmitta. Ihanaa kun saa hoitoon koiran, jolle on opetettu niin hyvä käytös ja sellainen luottamus, että antaa vielä näin uuden ihmisen hoitaa. Ja Berta on sosiaalinen ja avoin ja ihanan utelias. Vielä hän on varmaan vähän hämillään muutoksista, mutta selviytyy hurjan hienosti.

Tänään harjoittelimme istumista, makaamista ja siinä pysymistä – Berta hoksaa tosi nopeasti, mistä on kyse. Ulkona ei malta tuollaisia, mutta sisällä keskittyy hienosti. Varmasti tykkäisi harrastustoiminasta, joka tuo haastetta ja helpottaa myös omistajan arkea. Kirjoittelen taas pian, jos saan kaverin kameraa lainaan, lähetän kanssa kuvia! Terveisin, Berta ja Sofia

***

10.8.2008 Berta sai kodin Espoosta.

***

Kuulumisia kodista:

10.12.2008 Berta ja Donna ovat kotiutuneet vallan mainiosti Espooseen. Paljon on tapahtunut ja pikkuhiljaa mennään eteenpäin. Alku oli hitusen hankala, mutta pahin on onneksi jo takana. Kahvinkeittimiä taitaa olla syötynä 3 ja sohvia 2. Samankohtalon koki Heidin lähettämä pistokkeeseen laitettava juttu, se joka erittää jotakin rauhoittavaa ilmaan (tätäpä en muuten ole aikaisemmin sitten tunnustanut :) No joka tapauksessa ovat hurjasti rauhoittuneet ja enää ei tämän suhteen suurtakaan huolta ole olemassa. Tänä syksynä tuntuu jäniksiä piisaavan ihan loputtomiin asti ja koska tytöt ovat niin toisten koirien, jänisten, kuin kissojenkin suuria ystäviä, on ulkoilu liukkaalla hyvinkin mielenkiintoista touhua.

Nuuksiossa käydessämme tuossa sienikauden ollessa käynnissä, meinasi Berta hevosen nähdessäänkin, että tuollahan olisi leikkikaveri, tässä vaiheessa piti kyllä jo hitusen topputella, etteiihan kaikkien kanssa parane tehdä tuttavuutta. Muutoin Berta on selvästi Donnaa rauhallisemmaksi osoittautunut yksilö. Berta tykkää loikoilla sohvalla pitkin pituuttaan ja nakerrella puruluita rauhassa, kun taas Donna samanaikaisesti on sitä mieltä, että mikä on Bertan, on myös minun, mutta tätä ei tietysti toteuteta toisten päin. Huipputyttöjä kaiken kaikkiaan.

***

Reg. nro 10198 eli Berta on noin 1,5- vuotias narttu, joka odottaa kotia Tallinnan Loomade hoiupaikissa. Se on tullut tarhalle 26.6.08

20.7.2008 Berta on otettu pois omistajaltaan yhdessä Donnan kanssa. Omistajalla on ollut liikaa eläimiä joten tytöt toimitettiin tarhalle uutta kotia etsimään. Berta tulee toimeen kaikkien ihmisten kanssa ja sitä ovat jopa lapset ulkoiluttaneet. Pihalla vapaana juoksenteluun tottuneena, on Berta vielä paljon opittavaa hihnassa kulkemisesta ja tyttö vetääkin hihnassa.

Berta juoksentelee mielellään leikkiaitauksessa ja pallot saavat tytön käsittelyssä kyytiä. Omistaja on pitänyt Bertaa kuitenkin hyvin ja neiti osaa istua käskystä ja kuuntelee muutenkin mitä ihmisellä on hänelle sanottavanaan. Berta on n. 55cm korkea. Berta on elänyt myös kissojen kanssa. Tulevassa kodissa voisi olla odottamassa jo leikkisä uros kaveriksi. Berta on jo valmis matkaamaan kotiinsa.