Berry (nyk. Perry)

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Berry (nyk. Perry)
8/2005 Berry sai kodin Helsingistä toisen koiran kaverina

***

Kuulumisia kodista:

Perryn hoitaja kävi tapaamassa Perryä uudessa kodissa. Perry oli aluksi hieman aristellut, mutta muistettuaan tutun ihmisen oli riemastunut. Perry muistuttaa tätä nykyä paljon dobermannia.

9/2005 Berryhän on tämä pentu, joka löydettiin rekkahallista. Olen täällä Itä-Helsingissä liikkuessani törmännyt moniin “virontuonteihin” ja useat jo koiran hankkineet lukevat vielä koiria välittävien yhdistysten koirailmoituksia. Tämä selvisi sillä, että lähes jokainen muistaa lukeneensa tarinan koiranpennusta rekkahallissa ja menehtyneistä sisarista. Meidän Perryhän on suorastaan julkkis!

No tässä joka tapauksessa kuulumisia: Perry muutti Suomeen elokuun lopulla oltuaan rekkahallin jälkeen hyvässä kotihoidossa Virossa neljä viikkoa. Kotihoidossa alkoi eläinlääkärikierre heti rekkahallista metsästyksen jälkeen. Ensimmäisellä käynnillä koira oli niin “matonen”, ettei rokotuksia voitu antaa. Siis aloitettiin rnadotuskuurit. Näiden jälkeen vasta päästiin rokotuksiin ja sirutuksiin. Mutta jo siitä viikon päästä Perry-parka joutui tiputukseen suolistomyrkytyksen takia. Madot eivät luovuttaneet ilman vastarintaa. Tämän jälkeen sai kotihoitaja käyttää koiraa useamman kerran vitamiinipiikillä paikallisella eläinlääkärillä. Viimeiset lääkärikäynnit oli lähtöä edeltävänä päivänä, jolloin Perry oli hyvän kotihoidon ansiosta kuntoutunut hyvään ja energiseen kuntoon! Perry oli silloin 40 cm ja 12 kg, ikäarvio n. 4kk.

Nyt Perry on ollut meillä neljä viikkoa eli kotikoirana oloa sillä on kaikkiaa vähän reilut 8 viikkoa. Perry oli jo tullessaan sisäsiisti. Matka meni hienosti ja samoin kotiutuminen. Olimme 3 viikkoa “vanhempain hoitovapaalla” vuorotellen ja näin saimme rauhassa seurata Perryn eloa uudessa kodissa. Perry omi kotimme tosi nopeasti ja valmensi vanhan belkkariuroksemme pikakurssilla “isoveljeksi”. Isoveli antaa Perryn huidella täällä melko rauhassa. Perry perusluonteeltaan kiltti ja terveen utelias, vaikkakin joskus esiintyy yllättävääkin arkuutta. Pikkuerin laajensimme reviiriämme täällä kotinurkissa ja se jatkuu edelleen esim Puotilan koirapuistoon. Jossa muuten tapasimme RR:n Venuksen, nykyisen Ruskan. Yhteistä vauhtia riitti. Koirien kohtaaminen ei yleensä Perryn kohdalla noudata minkäänlaista yhtenäistä käytäntöä. Välillä se murisee murhaavasti ja toisinaan makaa maassa maailman litteinpänä koirana. Vastaantulijan sukupuolella ei ainakaan vielä ole näyttänyt olevan merkitystä.

Jos siis Perryn henkinen kasvu etenee pentumaisen verkkaisesti, niin fyysinen puoli kehittyy kohisten. Neljässä viikossa on tullut 10 cm korkeutta lisää ja kiloja kiitettävät 4. Silti Perry on hoikka, kiiltävän mustaturkkinen ruskein pitkin jaloin varustettu ajokoiramainen kiitäjä. Hampaat ovat olleet ahkerassa käytössä, tosin suurin puruvoima on kohdistunut runsaaseen leluvarastoon, joka matkasi mukanamme Tallinnan kotihoidosta. Muutama huomattavampi purenta on kohdistunut huonekaluihin, kuinka ollakaan anopin tuoliin, joka on meillä evakossa… Ensimmäiset vaihdokset purukalustossa tapahtui vasta pari viikkoa sitten ja tästä syystä kotimainen eläinlääkäri olisi halukas pudottamaan alkuperäisestä ikäarviosta vielä jonkun viikon pois. Tämähän antaa oikeutetusti lisävaltuuksia pentumaiselle käytökselle. Suurta hupia on antanut arvuuttelut Perryn aikuisiän ulkonäöstä, ovathan vanhemmatkin pelkkiä arvuutuksia. Rotuominaisuudet nousevat myös pintaan keskusteluissa. Perry on kovasti kiinnostunut linnuista ja eräs rouva vakuuttelikin sen olevan selvästikin lintukoira. En viitsinyt pilata asian varmaa tuntua sillä, että Perry on myös äärettömän kiinnostunut kärpäsistä ja perhosista… Meitä täällä kotioloissa tietysti mietityttää Perryn tuleva korkeus. Nykyisestä rakenteesta voi jo päätellä sen jäävän kevytrakenteiseksi. Perryn isot korvat saavat myös huomiomme. Ne olivat aluksi päätä myöten laskeutuvat, kuitenkin kalloon nähden yllättävän kookkaat. Nyt korvat ovat ryhdistäytyneet ja tyviosa on vahvistumisellaan saanut korvat sojottamaan molemmille sivuille. Pää on kuitenkin niin kapea ja pitkäomainen ettei siihen mitenkään voi tulla noin isoja pystykorvia. Sillähän menisi kovalla tuulella niskat nurin! Tässä kuulumisia tähän asti ja aurinkoista syksyä toivottaa Perryn kotiväki

Kotihoitaja on käyttänyt Berryn eläinlääkärillä ja se pääsee Suomeen elokuun puolenvälin jälkeen.

***

Urospentu, noin 4-5kk

Berry on 4-5 kuukauden ikäinen urospentu, josta kasvaa vähintäänkin keskikokoinen, mahdollisesti iso. Ulkonäöstä päätellen siinä saattaisi olla rotweileria. Berry on löytynyt tehdasalueelta ja muut sen sisarukset olivat jääneet rekan alle. Berryä ei luovuteta kerrostaloon, eikä ensimmäiseksi koiraksi, tulevalla kodilla tulee olla kokemusta isoista, palveluskoiratyyppisistä roduista.