Bern (nyk. Bari)

Lisätty sivulle: 2015-03-30

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Bern (nyk. Bari)
26.4.2015 Bern sai kodin Nakkilasta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

10.05.2016 Bari sai uuden koirakaverin Sannusta maaliskuussa 2016. Kavereiden yhteiselo on lähtenyt hyvin sujumaan!

6.5.2015 Eläinlääkäri totesi Barin terveeksi pirteäksi koiraksi. Hammaskiveä mennään puhdistamaan syksyllä. Hänelle annettiin aivasteluun lääkettä, jos se on nenäpunkin aiheuttamaa, niin aivastelun pitäisi loppua lääkekuurin aikana. Häneltä otettiin myös tassujen pohjasta näyte ja siellä oli hieman hiivaa, mikä johtuu joko ruokavaliosta tai allergiasta. Saimme myös niihin hoitosuihketta ja koko koiran ihon hoitoon hoitavaa pesunestettä.

Leikkimisen harjoittelu on auttanut, aktiivileluista hän helposti jo löytää namut, käytössä on ollut tason 1 leluja. Muillakin leluilla hän hieman joleikkii. Hänellä on sen tyyppistä leikkimistä kuin koiranpennuilla, kun ne alkavat/opettelevat leikkimään. Baria on kiva seurata, kun hän innostuu ja huomaa itsekin, että oppii uutta. Bari on kyllä kova poika matkustelemaan, aina kun autonovi on auki, hän hyppää mukaan ja taas mennään. Hänen kanssaan on kiva liikkua, kun hän on niin iloinen, pirteä ja sosiaalinen ja kaikista ihmisistä hän tykkää, mutta silti hän tarkkailee kokoajan, että minä olen lähettyvillä, jos siirryn hieman pidemmälle, niin hän tulee heti minun luo. Kun kutsun Baria, niin hän tulee aina salamana luokseni, ihanaa, kun hän niin luottaa minuun, että tulee vapaaehtoisesti aina luokseni.

En olisi uskonut, että saan näin ihanan koiran teiltä. Barista voisi sanoa, että hän on lähes täydellinen. Hän on sopeutunut todella hyvin ja tykkää olla meillä. Kaikki jotka ovat nähneet hänet ovat ihan haltioissaan. En voisi enempää koiralta pyytää, hän on niin ihana. Hän on oppinut jo jonkin verran myös riehumaan, se kylläkin kestää vain muutaman sekunnin, kun hän juoksee edestakaisin eteisen ja olohuoneen väliä. Bari näyttää kyllä tykkäävän siitä kovasti, joten annetaan hänen juosta. Bari taitaa myös olla aika reviiritietoinen ja minua suojeleva, se on hieman käyttäytynyt niin muita koiria kohtaan. Se selviää sitten paremmin, kun alamme tapailemaan muita koiria. Lenkillä, jos pihoissa on koiria (vaikka ne haukkuisivat kuinka paljon), niin niistä Bari ei ole välittänyt yhtään.

28.4.2015 Bari on nyt ollut pari yötä meillä. Olen nukkunut alakerrassa hänen kanssaan. Ekana yönä hän tarkasti monta kertaa olenko paikalla, mutta viime yönä hän jo luotti, etten karkaa mihinkään. Bari näyttää ottaneen minut jo omakseen. Hän syö hyvin, antaa harjata turkkia ja pyyhkiä tassut, kun tullaan sisälle. Leluista hän ei ymmärrä mitään, mutta harjoittelemme kovasti leikkimistä. Hän näyttää pitävän kaikista ihmisistä, pyöräilijätkään eivät haittaa lenkillä. Barilla on kyllä virtaa käydä pidemmilläkin lenkeillä. Bari on kova pyytämään pöydästä namupaloja. Hän osaa kyllä kivoja kikkoja, mitenkä saisi haluamansa, minun täytyy vain pysyä tiukkana hänen suloisuudelleen. Bari yrittää kovasti miellyttää ja häntä heiluu kokoajana, väliin niin paljon, että koko pieni koira heiluu mukana. Olen täysin myyty tälle pienelle herrasmiehelle. Hän on todella suloinen, hieman epäsiistin näköinen, mutta se korjaantuu, kun ehdimme trimmattavaksi.

***

Leikattu uros, noin 8 v.

31.3.2015 Bern on joutunut tarhalle, koska sen omistaja kuoli. Bern on iloinen ja innokas poika, joka ottaa uudet ihmiset vastaan tyytyväisesti. Bern on kooltaan melko pieni ja se painaa n. 10kg. Bernillä on hauska vaalea irokeesiraita päässä ja pojasta löytynee mm. terrieriä.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus leikatusta uroskoirasta on 250 euroa.