Bennu

Lisätty sivulle: 2007-04-09

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Bennu
2.6.2007 Bennu pääsi omaan kotiin Kangasalle

***

Kuulumisia ja kuvia kodista

4.4.2008 Tosi hyvin on mennyt meillä Bennun kanssa. Bennu on tykänny omasta pihasta ja ja tykkää että pääsee ulos haisteleman pitkin päivää, ja muutenkin tarkkailemaan reviiriä. Jo viime kesän lopusta Bennusta tuli esiin enemmän leikkisää puolta, se innostui jopa pehmoleluista ja nyt se semmosia havaitessaan sitten aina niitä nappailee suuhunsa ja alkaa ”jyrsimään”. Onhan sillä tuommoinen ihan oma apinalelu (tai mitä siitä on jäljellä :D) joka vinkuu, siittä se sitten alunperinkin innostu ja nyt kelpaat muutkin karvaiset lelut. On se kyllä hyvä kun se tuollasen keksi, koska kun Bennu innostuu täällä hirveästi, esim kun tulee vieraita, niin se sitten siinä hyökkää lelunsa luo ja purkaa siihen sitä innokkuutaan, eikä vaivaa näin koko ajan ihmisiä.

Mutta muuten tosiaan ihan rauhallisesti ja aina välillä vähemmän rauhallisesti on mennyt, ei ole tullut ainakaan mitään suurempia ongelmia. Vaikka tossa alkutalvesta Bennu alkoi vetää talutushihnassa normaalia enemmän, aika paljon itseasias, isot miehetkään meinanneet pysyä pystyssä kun välillä oli niin kova hinku päästä eteen päin. Opeteltiin siinä sitten, muttei tahtonut oppia/ totella. Otettiin tuossa vähän aika sitten kuonopanta väliaikaisesti käyttöön, nyt mennään välillä ilman ja välillä sen kanssa. Ei vedä enää niin paljon ja sitä on helpompi hallita kuonopannalla muiden koirien tullessa vastaan. Niiden perään Bennu hihkuu yhä kilometrin päästä, ja sillon käskytkään ei tahdo sen kuuleviin korviin mennä.

Ja sellasia ihan perusjuttuja ollaan Bennulle opetettu, paikallaan osaa pysyä käskystä jne. Ja Bennu kyllä on tosi nopea oppimaan jos se vaan haluaa, se tajuaa idean ihan muutamassa minuutissa ja sitten kun sitä muutaman kerran toistaa niin sitten se jo osaa ne. Ihmisiä vasten Bennu ei enää juurikaan ole hyppinyt, se vähän lähti kuin itsestään pois, mutta kyllä se välillä innostuu hyppimään, mutta yleensä vaan silloin jos joku perheenjäsen tulee kotiin pitkästä aikaan.

Minut Bennu on ottanut ”pääjehuksi”, ilmeisesti siitä syystä kun sen kanssa vietän eniten aikaa ja käyn lenkillä. Muita ihmisiä & perheenjäseniä se yrittää vähän pomotella, muttei pahasti ja sekin loppuu kun vähän komentaa. Juu että tällästä näin lyhyesti kerrottuna. Tosiaan Bennu on kyllä oikein iloinen täällä ja jaksaa piristää meitä tylsinä päivinä. Terveenä se on pysynyt ja massaakin on tullut luiden ympärille. Bennulta terkkuja! ;D

4.7.2007 Bennun kotiutuminen on lähtenyt hienosti käyntiin. Ukko nauttii täysin rinnoin omalla pihalla riehumisesta ja pitkistä lenkeistä. Myös paikka sohvalta on löytynyt :)

***

Uroskoira, noin 5v. kotihoidossa Tampereella

25.5.2007 Kävimme tänään Bennun kanssa ottamassa tehosterokotukset. Eläinlääkäri yhtyi ikäarviooni Bennusta, eli koira on noin 5-vuotias. Bennu todettiin terveeksi ja käyttäytyi lääkärissä hienosti.

19.5.2007 Bennu etsii edelleen sitä omaa perhettään. Elämä Bennun kanssa sujuu tasaisesti. Bennusta on kuoriutunut esiin todellinen sohvaperuna, joka nauttii suunnattomasti loikoilusta mieluiten vielä rapsutusten kera. Tässä olisikin oiva koira ihmiselle, joka ei etsi harrastuskoiraa vaan kaveria jakamaan tylsät perjantai-illat. Isohkosta koostaan huolimatta Bennu on melko helppo koira. Bennu tulee mukavasti juttuun meidän perheen nartun kanssa, mutta olisi varmasti erittäin tyytyväinen jos saisi kaiken huomion itselleen.

7.5.2007 Bennun kanssa elämä sujuu tasaisesti. Ukko on täysin lopettanut merkkailun ja on siis sisäsiisti kokonaan. Bennu osaa myös ilmoittaa, jos hätä yllättää. Hihnassa kävelykin alkaa sujumaan paremmin ja Bennu osaakin jo istua odottamaan että hihnan saa kiinnitettyä kaulaan. Bennun kanssa on myös mukava autoilla. Poika istuu tai makaa hiljaa takapenkillä. Hienosti sujuu myös yksinolo normaalin työpäivän verran.

1.5.2007 Bennu on kotiutunut hyvin meille tänne kerrostaloon. Ukko on sisäsiisti pieniä merkkaamisia lukuun ottamatta. Oman narttumme kanssa Bennu tulee hyvin juttuun, mutta ei Bennu varmasti pistäisi pahakseen vaikka saisi olla perheen ainoa huomion kohde. Ja huomiota ukko kyllä rakastaa ja haluaa. Rapsutella Bennua saisi vaikka koko päivän. Välillä poika kiipeää syliin unohtaen täysin minkä kokoinen oikeasti on :D

Lenkille Bennu lähtee enemmän kuin mielellään. Hihnassa kulkemisessa on vielä harjoittelemisen varaa, mutta yleisesti ottaen meno on melko mukavaa. Bennu on jo hieman vanhempi (ehkä n. 5-vuotias), mutta sen ikää on vaikea arvioida. Leuasta kun löytyy jo harmaantumisen merkkejä, mutta meno on nuorekasta. Selvästi Bennu on kuitenkin nuorenmiehen hötkyilyt jo hötkyillyt. Bennusta saisi joku mukavan reippaan lenkkeilykaverin joka arvostaa myös sohvalla makoilun ihanuutta :)

29.4.2007 Bennu tuli Tampereelle kotihoitoon.

Bennu on aikuinen uros Haapsalun koiratarhalla. Bennu on ollut tarhalla jo marraskuusta 2006 asti. Bennu on mahtavan näköinen ilmestys seistessään koppinsa edustalla. Pojalla on säkäkorkeutta 70+. Tulijat se ottaa innolla vastaan, vaikka vahtikoiran virkaa sille on yritetty saada. Poika hyppää vasten rapsutuksia saadakseen. Kävelylle Bennu lähtee enemmän kuin mielellään, sillä poika ei halua liata omaa asumustaan ulosteillaan. Hihnassa meno on vauhdikasta, mutta helposti hallittavaa. Toisten koirien kanssa tulee juttuun mukavasti, mutta on myös valmis vastaamaan haasteeseen. Tästä syystä ei toisen uroksen kaveriksi.

Luovutusmaksu Bennusta on 150 euroa.