Benji

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Espania

Benji
1/2005 Benji sai kodin saksanpaimenkoiranartun kaverina Ivalosta

***

Uroskoira, noin 2v.

Benji on n. 2 vuotias ja tuotiin Espanjasta Suomeen 1.8.2003. Hänellä on siis rokotukset kunnossa ja passi olemassa. Tunnistamista varten sillä on myös mikrosiru kaulassa. Benji löydettiin pienenä pentuna Espanjan Aurinkorannikon kaduilta tassu loukkaantuneena, Suomessa se on ollut vuoden verran.

Benji on hyvin energinen ja vilkas koira, jolla on vielä pentumaisia piirteitä (varastelee sukkia, kenkiä, alusvaatteita jne). Lisäksi hän on hyvin omistushaluinen ruokansa ja syötävän osalta, joka täytyy tiedostaa. Vahtimisvietti on myös kova – hän on ottanut tärkeimmäksi tehtäväkseen vahtia kotiaan ja siitä hän on myös hyvin ylpeä.

Benji on myös erittäin älykäs, oppii kaikenlaisia temppuja todella nopeasti ja rakastaa myös haasteellisia tehtäviä. Hän tekee melkein mitä tahansa namupalan eteen. Istuu kaksi tassua ylhäällä nätisti. Antaa molempia tassuja eri aikaan pyynnöstä. Osaa mennä maahan ja pysyäkin jonkun aikaa. Tuleminen pyynöstä onnistuu joskus hyvin ja joskus huonommin. Rakastaa irti juoksemista ja vapaana olemista. Sopisi myös tyttökoiran kanssa yhteen, koska on todellinen herrasmies kun on tytöistä kysymys- saavat jopa ottaa hänen keppinsä. Yrittää kyllä hyppiä selkään, mutta onneksi vanhemmat nartut osaavat antaa kyytiä semmoisille tempuille.

Benji on räväkkyydestään huolimatta hyvin herkkä ja hellyydenkipeä. Aamuisin haluaa aamuhaleja tulemalla syliin ja iltaisin haluaa tulla sänkyyn nukkumaan. Hänellä on kuitenkin oma nukkumapaikka,jossa olemme pyrkineet häntä pitämään aina öisin. Benji on myös erittäin hyvä hyppääjä ja hyppää esim. kuin kissa ylös vaikkapa pöydälle tms. jos niin saa päähänsä tehdä. Hakee huomiota kaikenlaisilla kepposilla.

Benji on n. 70 cm korkea ja vaikka ei ole mitenkään vanttera niin hänestä löytyy yllättävän paljon voimaa. Painoa on n. 30 kg. veikkaisin. Toivomme, että Benjille löytyisi koti maalta. Hän ei sovi kerrostaloon koska haukkuu vahtiessaan kotia. Kissoista hän ei erityisemmin pidä, joten ei sovi kissaperheeseen.

Jos joku harrastaisi Agilitya niin uskoisin, että Benjistä voisi siinä lajissa tulla mestari tai sitten joku jäljityslaji. Hänellä on lahjoja tähän ehdottomasti. Benjin uuden omistajan täytyisi osata tai opetella ne englanninkieliset komennot joita olemme käyttäneet. Ei sen puoleen Benji on itse asiassa neljäkielinen, puhuu englantia, espanjaa, suomea ja ruotsia…