Benita

Lisätty sivulle: 2013-05-17

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Benita
17.5.2013 Benita sai kodin Siuntiosta.

***

Kuulumisia kodista:

12.2.2014 Terveiset Benitalta, benskulta, pepiltä, pepsiltä, pepparilta, nepparilta, pepparkaakkanilta ;) Rakkaalla lapsella on monta nimeä, niinhän se menee!

Benita on jo kasvanut nuoreksi aikuiseksi koiruliksi. En oikein voi kehuskella, että benita olisi kasvanut kokoa hurjasti, sillä samanlainen pitkulainen pallero on edelleen, kuin meille tullessaankin. Painoa oli n.5,5kg viime punnituksessa Joulukuussa, steriloinnin yhteydessä. Hymyä ja aurinkoa neidissä riittää edelleen, vaikkakin aikuisuus on tuonut tulleessaan myös luonteen lujuutta ;) Viime aikoina Benita on käynyt pientä käden vääntöä meidän toisen koiramme kanssa siitä kumpi on meidän mäen prinsessa. Benita, kun mielellään omisi itselleen ihan kaiken! Lelut, pedit ja ihmiset.

Benitalle alku talven aikana kehittyi melkoinen saalis/ajo vietti. Eräänkin kerran olen neidin perässä juossut pitkin peltoja/metsiä, kun rusakko, peura tai jonkin muu metsäneläin on ollut neidillä tähtäimessä. Ette voi uskoa miten kovaa voi pieni koira päästä menemään noin lyhyillä jaloilla! Sen verran voimakas vietti on, ettei bensku enään ole lenkeillä muuten kuin hihnassa, kun tuppaa vähän tuo kuulo neidillä heiketä, jos näkö etäisyydelle osuu jokin elukka tai pupun hajut osuu kohdalle ;) Onneksi saimme piha-aidan tilkittyä loppu viimein benskun kestäväksi, että neiti pystyy pihassa vapaana oleilemaan ja touhuamaan.

Monet hassut tavat mitkä neidillä oli meille tullessaan, on jäänyt ajan kuluessa pikkuhiljaa pois. Kuten iltaisin armoton sängyn petaaminen, joka saattoi parhaimmillaan kestää vartti tunninkin ennen kuin neiti sai vällyt mieleisikseen ja lysähti huokaisten koisimaan. Tai ruuan jemmaaminen. Benita koki alkuun tarpeelliseksi piilottaa osan ruoka-annoksistaan ikään kuin pahan päivän varalle. Kuivuneita liha klöntsiä löytyi milloin mistäkin. Kaappien takaa, sohvan alta tai ihan vaikka sohva tyynyjen alta ;) Semmoinen on meidän Peppari, neppari, pepparkaakkani. Pieni koira, joka ei aio jäädä isompien jalkoihin tai paitsi mistään kivasta :)

Suuri kiitos rekkujen Tanjalle, kun toit Benitan meidän elämäämme!!!! Mukana muutama kuva benskusta!

***

Narttupentu, noin 4-5 kk

16.5.2013 Sisarukset Benno, Boris ja Benita saapuivat Pärnun löytöeläintarhalle noin kuukausi sitten. Näistä kolmesta pennusta Benita matkusti sunnuntaina Suomeen kotihoitoon.

Benita on iloinen, avoin ja tottelevainen pentu. Virtaa ja itsevarmuutta riittää, eikä Benita laita olleenkaan pahakseen, että leikkikaverin virkaa tällähetkellä toimittaa neitiä noin 100 kertaa isompi rottweiler narttu. Benita on myös saanut hyvän kaverin kotihoitopaikan kissasta, joka kokonsa puolesta on yhdenvertainen Benitan kanssa. Matot on usein rullalla, kun Benita ja kissa menevät hippasta. Välillä pentu jahtaa kissaa ja sitten kissa jahtaa pentua. Leikin päätteeksi käperrytään nukkumaan kylki kyljessä. Benita tuntuu tulevan toimeen kaikkien kanssa, eikä ujostele turhia. Remmissä kävelyä harjoitellaan ja se sujuukin jo melko mallikkaasti. Benita on energinen ja hymyilevä, pieni koira isolla persoonalla :)

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus pentukoirasta on 200 euroa