Benita (nyk. Nelli)

Lisätty sivulle: 2011-07-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Benita (nyk. Nelli)
1.1.2012 Benita sai uuden kodin Piikkiöstä.

***

Narttukoira, noin 7kk

22.12.2011 Benita etsii uutta kotia omistajan elämäntilanteen muutoksen vuoksi.

Omistajan kertomaa: Lyyli, entiseltä nimeltään Benita, tuli Kohtla-Järven tarhalta minulle elokuussa. Ikää Lyylillä on nyt reilut 6kk, ja tyttö on syntynyt 9.6.2011.

Nyt Lyylille olisi hyvin tärkeää löytää uusi koti kiireellisesti. Elämäntilanteeni on muuttunut hyvin ratkaisevasti pennun ottamisen jälkeen tavalla, jota en osannut mitenkään ennakoida. Lyyli on terve, kiltti ja täysin sisäsiisti, mutta hyvin energinen pentu, joka vaatii todella osaavat otteet ja paljon aktiviteetteja sekä opastusta. Lyyli saa mukaansa oman sängyn, ruuat ja lelut, jos se helpottaisi sopeutumista. Säkäkorkeus noin 43cm. Lyyli ei ole herkkä haukkumaan.

Koirahoitolan henkilökunta, eläinlääkärit, ja minulle yksityistunteja Lyylin opetuksen suhteen antanut koirakouluttaja ovat kaikki sanoneet samaa: kyseessä on todella energinen pentu. Toisten koirien kanssa tyttö viihtyy hyvin, mutta pienten lasten kanssa samaan perheeseen en uskaltaisi Lyyliä ensialkuun suositella. Lyylillä on taipumusta näykkiä, eikä tyttö ole tottunut lapsiin. Kyseessä on kuitenkin aivan ihana, kiltti ja iloinen koira, josta osaava omistaja saisi varmasti koulutettua upean koiran. Painoa arvioisin Lyylillä olevan nyt noin 15kg, ja tyttö on käytetty eläinlääkärin tarkastuksessa ja tehoste rokotettu.

Kodinvaihtajan kulukorvaus 60 €.

***

29.8.2011 Benita (nyk.Lyyli) sai kodin Laihialta.

31.8.2011 Lyyli rantautui Suomeen sateisena elokuun iltana. Vettä satoi kaatamalla, kun pieni kullankeltainen nyytti ojennettiin syliini. En varmasti ikinä tule unohtamaan hetkeä, jolloin istuimme sataman rannassa taksia odottelemassa, ja kirkkaat, tummanruskeat silmät katselivat minua ensi kerran kantohäkin verkon takaa. Menetin sydämeni sekunnissa.

Lyyli selvisi ällistyttävän hyvin pitkästä päivästä. Junamatkalla maistui uni, jonka voimin neiti jaksoikin riehua heti vapaaksi päästyään, vaikka kello oli kotiintulomme hetkellä neljä aamulla. Omasta sängystä ja omista leluista tuli heti ensimmäisenä iltana rakkaita, samoin kuin emännästä, jonka nukkui yönsä mahdottoman epä-ergonomisessa asennossa toista kättään Lyylin sängyn reunalla lepuuttaen. Jo ensimmäinen yö nukuttiin hyvin, ilman itkuja.

Tarhalta tullut pentu on emännälle sisäsiistiksi opettamisen kannalta todella
helppo. Toisin kuin kasvattajalta tulleet, sisätiloissa kasvaneet pennut, Lyyli
tekee tarpeensa automaattisesti mieluiten ulos. Vahingoilta vältytään lähes
kokonaan, kunhan neiti pääsee tarpeeksi usein pihalle. Ulkoilu on muutenkin
mieluisaa puuhaa, remmissä kulkeminen luonnistuu hienosti, ja jokaista kukkaa ja
heinää pitäisi saada jäädä haistelemaan ja maistelemaan.

Kaiken kaikkiaan Lyyli on aivan ihanteellinen pentu. Kiltti ja tottelevainen,
leikkisä, ja luottavainen. Suurimman haasteen Lyylin kotiutumisessa laumaan on
tuottanut 11-vuotias cockerspanielinarttuni Roris. Kuusi vuotta sitten Suomesta
“adoptoimani” Roris on mahdottoman läheisriippuvainen, ja kärsii pahasta
eroahdistuksesta. Olen työskennellyt vuosia pääosin kotoa käsin, mistä syystä Roris ei ole joutunut juuri olemaan yksin. Vaikka hoitopaikka löytyykin läheltä
(vanhempani ovat aina mielellään ottaneet koirani hoitoon), on koiran pakko olla
ajoittain hetken yksinkin. Kaverin ottaminen Roriksen seuraksi olikin yksi syy,
miksi aloin etsiä pentua. Uuden jäsenen hyväksyminen laumaan, ja emännän jakaminen toisen kanssa, vaativat kuitenkin Rorikselta vähän totuttelua. Olen kuitenkin täysin varma, että tytöt ystävystyvät keskenään, kunhan ensijärkytyksestä toivutaan. Molemmat koirat ovat kilttejä ja tottuneet toisiin koiriin.

Vaikka koiran valitseminen muutaman kuvan ja lyhyen kuvauksen perusteella tuntuu
haastelliselta, en voisi olla tyytyväisempi valintaani. Lyyli on aivan ehdottomasti ottamani riskin arvoinen, helppo ja suloinen koira. Voin lämmöllä suositella rescuekoiran ottamista kaikille, joiden kotona ja sydämessä on sijaa huonoista lähtökohdista tulleelle koiralle. Kiitos Rekku-Rescuelle sekä minun, että Lyylin puolesta :) Yst.terkuin Anu, Lyyli ja Roris

19.8.2011 Benita painaa tällä hetkellä n.5 kg.

30.7.2011 Benita on 9.6.2011 syntynyt tyttöpentu Raplan tarhalla. Benita on Beata emon pentu. Benitasta kasvaa todennäköisesti keskikokoinen. Lisää tietoa tulossa.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.