Bella’s Pearl

Lisätty sivulle: 2007-01-01

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Bella's Pearl
7.3.2007 Pearl sai kodin

***

Narttupentu, noin 6 vkoa

25.2.2007 Lääkärin mukaan Pearl on aivan normaali pentu! Kuten kuvistaki näkee! Vaan pitkät pyörän vieressä juoksemiset ja isojen kanssa paini-ottelut tällä hetkellä kielletty.

6.2.2007 Täällä nyt vähan kuulumisia pikkuisesta! Ei ole mulla mitään hätä täällä hetkellä! Hypin ja pompin veljeni Prayerin kanssa. Veli mene oman kotiin 10,02,07 ja luotetan, että sinne saakka löyty mulleki se ikioma koti. Saan vitamiineja ja lisä-aineksia, eika lonkka antaa tuntea täällä hetkellä mitenkin, en ymmärrä miksi hoito-äippä joskus katto sitä murheelisena. Ollaan oltu nyt isojen koirien kanssa sisällä ja ulkona ja hyvin ne isot on ottanut meita omaksi, joskus vaan emme ehti perässä, kun ne on paljon isompia kun me. Hoito-äippä kutsu mu monella nimellä: hiireke, Jutta ja niita on paljon, eika kaikkia muistaki. Hyvä olisi jos mun uudessa kodissa on koirakavereitaki, kun oon tottunut siihen, että aina on ystävät läsnä. Ne voivat olla vaikka piennematki, kun ma en kasva isoksi, vaan jään tämmoiseksi hiiri- sakemanniksi. Kattoka mun kauniita tummia silmiä! Miten saa niita vastusta! Pearl-Hiiri-Jutta

29.1.2007 Pikkuinen Pearl jäi Viroon vaikka muut sisarukset saapuivatkin Suomeen, syy oli se että Pearlilla oli tapaaminen lääkärin kanssa. Pearlin lonkat kuvattiin ja tulos oli: Vasemman puoleinen reisiluunpää on pois lonkkamaljasta, eikä malja ole kunnolla kehittynyt. Siksi toinen lonkka on ylempänä kuin toinen. Tämä voi korjaantua Pearlin kasvaessa, mutta voi samoin pahentuakin. Oikean puolen lonkassakin on havaittavissa pieni muutos.

Pikku Pearlilla on Virossa hoitopaikka siihen asti, kunnes löytyy ihminen, joka tiedostaa, että hänen pitää päättää, milloin koiralle tulee kipuja ja milloin pitää antaa koiran mennä. Mutta siihen asti tarjoaa hänelle kodin ja hyvän elämän. Täällä hetkellä Pearlilla ei ole vaivoja, tuskia. Hän on iloinen ja pentumaisesti riehuva. Tulevaisuudessa tietysti pitää varoa ylipainoa ja ylikuormusta. Pitä vaan luottaa ja toivoa, että kasvaessa ja kehityessä Pearlin ongelmat kasvavat parempaan suuntan.

28.12.2006 Bellan pennut ovat 6 viikon ikäisiä saksanpaimenkoiramixpentuja. Prayer ja Promise ovat uroksia; Precious, Pride, Pearl ja Priceless ovat narttuja. Yksi pennuista on musta, muut viisi on ruskea-harmaita.

Kotihoitajan mukaan urokset ovat todella rauhallisia ja tytöt eläväisempiä. Leikkiä ja murinaa riittää pentueessa. Pennuilla ja varsinkin niiden emolla on ollut todella karu kohtalo. Emon omisti alkoholisti, joka laiminlöi koiraansa. Bella oli vasta 10-12 kuukauden ikäinen pentu itsekin, kun se tuli tiineeksi ensimmäisistä juoksuistaan. Kyläläisen epäilivät pentujen isäksi isoa pitkäkarvaista urosta, jota omistaja pitää vapaana. Pennut syntyivät 17-18.11.06 kuoppaan lattian alle.

Bellan omistaja yritti myydä 1-2 päivän ikäisiä pentuja kaupan edessä. Pentujen onneksi hyväsydäminen ihminen kuuli asiasta ja otti sekä emon että pennut hoiviinsa. Pentuja oli syntynyt 7, mutta yksi ei ehtinyt elää viikkoakaan, vaan kuoli kotihoidossa. Bella-emo oli todella huonossa kunnossa. Sillä oli matoja, kirppuja, se oli laiha jne. Alku näytti lupaavalta ja emo näytti alkavan voida paremmin. Rekku Rescue hoiti emolle ja pentueelle lääkkeitä, äidinmaidonkorviketta ja muuta tarpeellista. Sitten tuli kuitenkin takapakkia.

Bella lakkasi syömästä. Koska koira oli muutenkin vain pelkkä luuranko, siltä loppuivat pian voimat. Eläinlääkäriavusta huolimatta apu tuli Bella-koiran elämään liian myöhään. Bellan kohtu oli ilmeisesti mädäntynyt tai sitten koira oli saanut verenmyrkytyksen. Bella kuoli yhdessä hetkessä eläinlääkärin pöydälle 4.12. eikä emorukan pelastamiseksi ollut mitään tehtävissä. Bella lepää nyt ison ja pehmeän peiton sisässä kauniiden ja isojen kivien vieressä.

Pennut joutuivat pulloruokinnalle 2-3-viikkoisina, mutta ovat selvinneet äkillisestä ruokavalion muutoksesta hyvin. Kasvaessaan pennut alkoiva juoda itse maitoa vadista, jonka jälkeen pentujen turkki olikin sitten maidon vallassa. Pentujen keinoemona toimi labradorinnoutaja Sissy, joka palasi kotiin sen jälkeen kun pikkuisten hampaat alkoivat käydä Sissyn hermoille. Sissy oli pentujen äitihahmo, mutta ei siis imettänyt. Pennut ovat käyneet monen virolaisen sydämeen ja niille on viety ruokaa ja leluja. Pentujen kotihoitaja tekee jokaiselle pennulle Campellin pentutestin, joka kertoo pennun luonteesta. Pentutesti kertoo, millainen omistaja pennulle on sopivin. Pennut annetaan vain koteihin, joissa sitoudutaan huolehtimaan koiran koulutuksesta esim. koirakoulussa. Kotihoitaja on esittänyt toivomuksen, että pennut varmasti kastroidaan / steriloidaan niiden tultua oikeaan ikään, jotta Bellan kaltainen murhenäytelmä ei varmasti toistuisi. Pentujen luovutusmaksu 150 e.