Bella Girl

Lisätty sivulle: 2012-09-01

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Bella Girl
22.12.2012 Bella sai kodin Espoosta

***

Kuulumisia kodista:

29.12.2012 Bella saapui uuteen kotiinsa 22.12.2012 Espooseen, jossa oli vastassa kaksi kissaa. Aluksi kissat olivat hurjan pelottava asia, mutta muutaman päivän jälkeen alkoivat kissat jo hurjasti kiinnostamaan ja nyt viikon asumisen jälkeen eläimet alkavatkin olla hyviä kavereita. Paljon ollaan Bellan kanssa koettu pelottavia asioita, mutta pienen haistelun jälkeen Bella on huomannut niiden olevan täysin harmittomia. Kerrostaloelämä alkaa myös olemaan jo tavallista arkea. Enää ei uudet äänet ihmetytä ja kotona yksinoleminenkin sujuu harmittomasti. Olemme jatkaneet kotihoitajan käytäntöä, jossa annan luun Bellalle ennenkuin lähden pois kotoa, jotta koira tietää jäävänsä yksin. Mitään tyttö ei ole vielä edes hajottanut, ainoastaan omat lelut on saanut kyytiä :)
Olemme saaneet hurjasti uusia kavereita, niin narttuja kuin uroksiakin, ja vähän taitaa olla rakkauttakin ilmassa :) Naapurostossa asuu yllättävän monta koirakaveria, joita olemma tavannet lenkkien ja koirapuistossa olemisen yhteydessä. Tässä vielä muutamia kuvia Bellasta uudessa ympäristössä.
Ystävällisin terveisin: Laura ja Bella

***

Narttukoira, noin 2v., kotihoidossa Suomessa

20.11.2012 Kaunis Bella on ollut viikon verran Suomessa kotihoitopaikassa, ja se onkin tuntunut sopeutuvan tänne ihan hurjan nopeasti! Bella on hyvin iloinen koira, niinkuin kuvistakin näkee:) Bella rakastaa ihmisiä ja se on kovin hellyydenkipeä. Rapsuttelu ja sylissä köllöttely taitaa olla parasta mitä se tietää, niin onnellinen se on saadessaan huomiota. Uusia ihmisiä Bella on tavannut häntää hurjasti heiluttaen ja syliin kiemurrellen. Hihnassa Bella osaa kävellä nätisti, ja muutenkin sen kanssa lenkkeily on ollut ongelmatonta. Pyöriin, autoihin tms. se ei ole kiinnittänyt juurikaan huomiota. Vastaantulevia koiria se mielellään kävisi moikkaamassa ja vinkuu niiden perään, mutta haukkumaan ei ole vielä innostunut.

Rauhalliseksi Bellaa ei oikein voi luonnehtia, mutta ei se mikään adhd- tapauskaan ole. Bella on eloisa ja aktiivinen neiti ja se rakastaa ihmisten kanssa puuhastelua, vaikka osaa myös rauhoittua. Se vaikuttaa oppivaiselta ja jossain määrin miellyttämisenhaluiseltakin tytöltä, liekö mahdollisen saksanpaimenkoiran perimän syytä:) Innostuessaan Bella heittäytyy kurittomaksi kakaraksi ja alkaa hammastella käsiä tai riepotella peittoja, sohvatyynyjä tms. kielloista huolimatta. Kunhan tyttö saa päivittäin tarpeeksi liikuntaa ja muutakin aktiviteettia, niin pääsääntöisesti Bella on aika hyvätapainen neito, ja mielummin se pötköttelee omistajan kainalossa kun tekee pahojaan:) Tulevan omistajan täytyy kuitenkin olla mielellään runsaasti liikkuvaa sorttia, sohvaperunaksi Bellasta ei ole.

Hoitopaikassa on 4-vuotias uroskoira Barry, jonka kanssa Bella on tullut hyvin toimeen. Ystävällinen uroskoira voisi siis uudessa kodissa olla odottamassa, mutta uskoisin Bellan pärjäävän myös ainoana koirana:) Yksin jääminen kotiin (toisen koiran kanssa) on sujunut ainakin tähän asti hyvin. Vähän Bella on voinut vinkua perään oven sulkeuduttua, mutta nätisti se on ollut työpäivien ajan tuhoja tekemättä. Toki mahdolliseen eroahdistukseen täytyy aina varautua, etenkin kun kyseessä on tällainen kovin ihmisiin kiintyvä tapaus, joka tulee varmasti rakastamaan omaa perhettään yli kaiken:) Pientä vahtimistaipumusta Bellassa on havaittavissa, muuten neiti on ollut aika hiljainen.

Bella on kaikinpuolin ihanan hellyyttävä ja sympaattinen tyttö! Siihen voi tulla sopimuksen mukaan tutustumaan kotihoitopaikkaan:)

10.11.2012 Bella siirtyi Pärnun löytöeläintarhalta Suomeen kotihoitoon. Kuulumisia tulossa myöhemmin.

10.10.2012 Lisätty hellyydenkipeälle Bellalle uusia kuvia :)

12.9.2012 Muutama uusi kuva lisätty.

4.9.2012 Saavun tarhalle aikaisin aamulla paikan ollessa vielä kiinni. Yllätyksekseni portin takana minua odottelee Bella-tyttönen, joka on vasta vähän aika sitten tullut tarhalle. Bella on saanut kiskaistua itsensä irti ketjun päästä, mutta se ei ole kuitenkaan halunnut lähteä pois tarha-alueelta.

Bella vastaanottaa minut hiukan arastellen, mutta heiluttaen samalla ystävällisesti häntäänsä. Se ryömii portin alta luokseni ja varovasti haistellen tyttö tuntuu toteavan minut pian vaarattomaksi :) Rapsuttelen Bellaa aikani kunnes laitan sille pannan kaulaan ja palaamme takaisin tarha-alueelle. Bella seuraa minua uskomattoman nätisti ja ottaa vähän väliä omatoimisesti kontaktia. Vien tytön juoksuaitaukseen ja hetken päästä haen tytölle seuraksi samankokoisen uroskoiran. Bella suhtautuu Pool-Saimoniin varovaisen ystävällisesti ja pian nämä kaksi jo juoksentelevatkin kaveruksina aitauksessa :)

Bella tulee kutsuttaessa samantien luokse, tosin hiukan epävarman oloisena madellen, mutta kovasti tyttö haluaa ihmistä miellyttää ja olla lähellä. Bella vaikuttaa herkältä tytöltä, joka on helposti koulutettavissa. Bella on elänyt ketjukoirana ulkona ja siitä luovuttiin, koska perheellä ei ollut varaa ruokkia tyttöä.Bellan säkäkorkeus on arviolta noin 60 cm.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.