Bella

Lisätty sivulle: 2013-01-08

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Bella
10.04.2013 Bella sai kodin Eteläisistä

***

Kuulumisia kodista:

30.4.2013 Heippa täältä Eteläisistä! Siitä on nyt kohta 4 viikkoa, kun nuo oudot, mutta ystävälliset ihmiset tulivat minua katsomaan ja ottivat sitten mukaan. Kyllä pelotti kamalasti, menin ihan veteläksi ja uusi isäntä joutui nostamaan minut takapenkille. Uusi emäntä tuli viereen istumaan, mikä helpotti tosi paljon. Matka sujui jännituksen merkeissä, perillä oli Kudi-niminen poika vastassa.

Se yritti heti hieroa liian läheistä tuttavuutta, mutta mä näytin sille hampaita ja haukuinkin pari kertaa, niin se uskoi ja siitä asti me ollaankin siten oltu hyviä kavereita. Sillä Kudilla on muuten virtaa ihan kamalasti, mä väsyn jo sen katselemisesta. Mutta on sen vieressä kiva köllötellä sohvalla.

Täällä on tosi iso piha ja metsää ympärillä, on tosi kiva juoksennella siellä ja haistella kaikkea kivaa. Isäntä ja emäntä on antanut mun jo juoksennella pihassa ilman narua, jee kun on kivaa. Kyllä ne sitten kutsuu nimeltä, kun mä meinaan mennä liian kauas. Ruoka on hyvää, huomasin että emäntä on hiukan vähentänyt mun annosta. Ei minusta kiva, mutta se on selittänyt “että pitää vähän saada painoa pois, niin saadaan pitää sut vielä monta vuotta”. No on mulla jonkin verran ylipainoa, myönnetään.

Kaikkein parasta on iltaisin köllötellä sohvalla pää isännän sylissä. Sen parempaa paikkaa ei olekaan. Kudin kanssa on tehty sellainen sopimus näistä hetkistä, että se saa maata mun pedillä lattialla ja mä sitten sohvalla.

Kotoväen kommentit: Eli Bella on kotiutunut aivan loistavasti, piristyy ja rohkaistuu päivä päivältä. Tulee todella hyvin meidän toisen koiran, Kudin kanssa toimeen. Syö hyvin, lähtee enemmän kuin mielellään lenkille, tykkää pötkötellä ulkona auringossa. Kaikki ovat aivan rakastuneita tytteliin.

***

Steriloitu narttukoira, noin 8v.

29.03.2013 Bellan varaus peruuntui ja tyttö etsii edelleen kotia

19.03.2013 Bella on alustavasti varattu

1.2.2013 Lisätty Bellalle pari uutta kuvaa. Bella on erityisen sympaattinen, kaikkia rakastava hauva. Se ottaa kaikki ihmiset häntä heiluen vastaan ja pentujakin sai sylitellä ihan vapaasti! Rapsutuksista se nautti koko sielunsa voimin, yritti jopa kammeta pullean mahansa kanssa syliin asti!

8.1.2013 Bella on 8-vuotias hyvin ystävällinen ja reipas narttu, joka on saanut juuri joulukuussa pennut. Bella on ylipainoinen, ja laihdutuskuuri onkin tarpeen, jotta ikä ei ala painaa vastaisuudessakaan. Bella huolehtii erinomaisesti pennuistaan, ja antaa ihmistenkin niitä helliä, vaikka toiset koirat se määrätietoisesti pitää loitolla. Bella on noin 35 cm korkea ja roduista löytyy varmaankin mäyräkoiraa ja muita metsästysviettisiä koiria, joten tulevan kodin on varauduttava nenänkäyttöön ja kuoppien kaivamisintoon. Entinen omistaja on tuonut Bellan tarhalle, kun tarhalla huomattiin Bellan olevan tiineenä entinen omistaja kirkkain silmin väitti luulleensa Bellan olevan vain ylipainoinen. Bellasta kyllä huomaa sen saaneen todella monta pentuetta elämänsä aikana, sen nisätkin ovat todella suuret.

Bella pääsee matkustamaan Suomeen aikaisintaan helmikuussa.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä kastroituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa