Bella

Lisätty sivulle: 2006-12-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Bella
11.11.2006 Bella sai kodin Espoosta

***

Kuulumisia ja kuvia omasta kodista:

5.1.2012 Muutimme marraskuussa 2010 maaseudun rauhaan. Bella ja Rico sai ison pihan mitä vahtia. Laumaamme liittyi tammikuussa 2011 Roby poika romaniasta. Bella hyväksyi uuden tulokkaan hienosti. Roby oli alussa todella arka ja hakikin turvaa Bellasta ja Ricosta. Kesä meni pihaa vahtiessa ja välillä kävimme uimassa läheisellä hiekkakuopalla.. Bella on todella kova vesipeto ja nauttikin uimareissuista koko sielullaan. Bella on aikuistunut todella paljon ja rauhoittunut huomattavasti. Vieraita tervehtii edelleen pussaamalla, mutta hetken moikkaamisen jälkeen rauhoittuu nopeasti.

Bella sai vielä pikkusiskon Beibin joulukuussa 2011. Beibi olikin todella reipas ja rohkea alusta saakka, Bella hyväksyi Beibin jo ensimmäisenä iltana laumaansa. Tuntuukin että Beibi olisi ollut meillä aina. Bella se aina yllättää käytöksellään, odotimme jotain ongelmaa kun toinen tyttö tulee laumaan, mutta jälleen kerran Bella yllätti meidät :) Kaikkia vieraita koiria Bella ei suinkaan suvaitse, on aika valikoiva niiden suhteen.

Meillä siis menee loistavasti laumamme kanssa, ihana neiti siitä riiviö osama-bellasta kuoriutui. Lempinimen Bella sai jo laivamatkalla Suomeen, oli kuulemma aika riiviö jo laivassa. :)

1/2010 Vuosi on vierähtänyt viime päivityksestä. Alkuvuonna 2009 muutimme omakotitaloon ja Bella sai isomman pihan vahdittavakseen. Neiti viettikin kesällä paljon aikaa ulkona, aina kun olimme kotona. Kovin kuuma neidillä oli paksun turkkinsa takia. Uimisestakin neiti innostui kesän aikana rajasaaressa. Aikaisemmin neiti vain kahlasi ja rypi ojissa. Mutta kesän aikana ui pitkiäkin aikoja ja lähti jopa sorsan perään uimaan, onneksi tuli takaisin kun tarpeeksi rannalla huusimme. Neidillä riittää virtaa ja hän nauttii kun saa riekkua ”serkkujensa” (siskoni koirien) kanssa.. Osaa neiti ottaa myös rennosti, kuorsaus kuuluu Bellan omalta pediltä päivisin ja öisin. Yksin ollessaan taitaa neito vain nukkua, kovin heränneen oloiselta vaikuttaa kun tulemme kotiin. Kovin pitkiä aikoja neiti ei joudu yksin olemaan ja vaikuttaisi nauttivan tästä ajasta. Pahojaan Bella ei tee eikä tiettävästi metelöi yksin ollessaan.

Bella nauttii mitä enemmän ihmisiä on ympärillä, mieheni vanhemmat varsinkin ovat ihania Bellan mielestä.. Heiltä kun saa makupaloja ja paljon rapsutuksia. Muutaman kerran vuodessa matkaamme heidän luo pohjoiseen ja he käyvät meillä kylässä joitain kertoja vuodessa. Kesällä Bella oli heillä viikon hoidossa ja nautti tästä ajasta, ei ollut oikein innoissaan kun piti kotiin lähteä. Tammikuun lopussa Bella saa ”velipojan” Romaniasta. Saa nähdä miten yhteiselo rupee sujumaan… Kuulumisia voi lukea http://osamabella.vuodatus.net/

12/2008 Bella on aikuistunut tässä vuosien varrella, mutta kyllä sitä lapsellista käytöstäkin on jäljellä. Toisinaan Bella ei mukamas kuule mitään komentoja, mutta ruoan laiton kyllä kuulee… Ahmatti neiti on edelleen jopa joulu kinkun varasti hellan päältä, onneksi ei kerinnyt kuin hieman maistella sitä.

Bella leikattiin keväällä jotta vältyttäisiin ikäviltä juoksuajoilta. Leikkauksen jälkeen Bellasta on tullut vielä enemmän ahmatti ja tämän jälkeen on ruvennut varastamaan ruokia pöydiltä. Ulkona vapaana ollessaan juoksentelee kuin aropupu, energiaa neidillä riittää. Mutta osaa ottaa myös rennosti. Kaiken kaikkiaan meillä menee mukavasti , hyvin neiti sopeutui vuosi sitten uuteen tulokkaaseen perheessä. Luoksemme muutti mies, aluksi Bella oli innoissaan uudesta leikkikaverista eikä häntä tarvinnut Bellan mielestä totella, mutta vuoden aikana tilanne on muuttunut ja nyt jo totellaan joskaan aina ei kovin kiltisti… :)

19.11.2006 Viikko on vierähtänyt siitä kun Bella tuli perheeseemme. Kaikki on mennyt todella hyvin. Ruoka maistuu, mutta jo hieman rauhallisemmin kuin aluksi. Hyvä kun kipon sai lattialle ja oli sekunnissa jo tyhjä. Ulkonakin kävellään kauniisti ja hajut ovat hyviä. Kotiin päin tultaessa hihna on jo aivan kireällä – kiire kotiin. Kiloja on viikon aikana tullut muutama lisää. Luut maistuvat, lasten lelut ovat saaneet olla suht rauhassa, mutta omat lelut ovat jo palasina :) Hyppiminen on hieman vähentynyt ja lapset uskaltavat jo leikkiä koiran kanssa. Aluksi oli hieman pelottavaa kun hyppi niin paljon. Muuten lapset ja koira tulevat loistavasti toimeen. Hieman arkuutta myös Bellasta löytyy,vaikka aluksi näytti ettei mikään pelota koiraa. Kuvia on suht mahdoton saada, neiti kun ei suostu poseeraamaan.. Naapuri onnistui kuitenkin jokusen kuvan nappaamaan, jotka liitin tähän.

***

Narttupentu, noin 3kk

10.11.2006 Bella on noin 3kk ikäinen narttupentu. Se on vilkas, kuten pennun kuuluukin olla ja siinä on luultavasti ainakin saksanpaimenkoiraa, eli voi kasvaa yhtä isoksi. Bella on tuotu Tallinnan Loomade Hoiupaikkiin 9.10. Bellan aika tarhalla on todella vähissä. Luovutusmaksu Bellasta on 100 euroa.