Becky 2 (nyk. Pike)

Lisätty sivulle: 2006-12-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Becky 2 (nyk. Pike)
8.4.2009 Pike sai kodin Espoosta.

***

Kuulumisia kodista;

13.1.2018 Niin se aika kuluu, että tämäkin kultakimpale on jo 12 vuotias vanha rouva, joka on saanut elää täysin terveen, aktiivisen ja hyvän elämän.

***

Narttupentu, noin 4kk

17.2.09 Kuulumisia ja kuvia kotihoidosta: Pike on ollut meillä nyt reilut kolme kuukautta. Kaikki on sujunut upeasti ja Pike kotiutui hoitopaikkaansa ongelmitta. Pike on perustottelevainen ja tykkää leikkiä makupalan saamiseksi, esim. antaa tassua (oppinut myös antamaan vuorotellen toista tassua sanottaessa “anna toinen” ja “läppäisee ylävitosen” sanottaessa “high five”), tulee vierelle, osaa odottaa paikallaan ja pyydettäessä tulee luokse. Lisäksi namin etsimisleikkiä tykkää nuuskutella ympäri huushollia. Varsinaista noutamista Piken kanssa ei ole harjoiteltu ja keppiä heitellessä tms. ei välttämättä osaa tuoda pyydettyä esinettä ihmisen luokse.

Kuten aikaisemmin mainittu, Pike on hyvin metsästysviettinen. Ulkolenkeillä hajut veisivät mielellään mukaansa ja eläimiä (varsinkin jäniksiä) nähdessään mentäisiin mielellään kovaa perään kielloista välittämättä. Itse asiassa kerran Pike “karkasi” jäniksen perään, mutta fiksuna tyttönä palasi kiltisti kotiovelle hetken kuluttua (tämän episodin sattuessa Pike oli ollut meillä vasta viikon, joten hyvin oppii hallitsemaan ympäristöään). Välillä Pikeä pidetäänkin vapaana ja neiti nauttii siitä huomattavasti. Uutena vuotena raketit pelottivat, mutta ei Pike niistä kovasti vauhkoontunut. Pysytteli piilossa kylpyhuoneessa pahimmalta melulta. Tällä hetkellä Pike asuu kaupungissa kerrostalossa, tosin rauhallisessa ja luonnonläheisellä alueella. Kerrostalon äänet ovat välillä haukkumisen arvoiset, mutta ei Pike oven takana seiso vartioimassa tai haukkumassa rappukäytävän äänille. Vietämme paljon myös aikaa maalla, josta Pike tuntuu kovasti pitävän, kun pääsee juoksemaan (ja tyttö juoksee lujaa!) pitkin peltoja ja pihamaata :)

Lähimmistä ihmisistä ja tutuista aikuisista Pike tykkää kovasti. Mitä nyt välillä varmuuden vuoksi pitää puolitututkin haukkua ennen kuin uskaltaa taas olla kaveria. Vieraat miehet voivat olla välillä pelottavia. Tuttavaperheen noin 7-vuotiaiden lasten kanssa leikki ja tuli toimeen hienosti. Tosin toisen n. 5-vuotiaan lapsen kanssa ollessa Pike murisi lapselle. Syynä lapsen liian innokas lähestyminen ja naaman koskettelu. Tuttavien koiran kanssa tulee toimeen, mutta ei siedä tätä itseään pienempää urosta liian lähellä. Jos tilanne käy turhan tuttavalliseksi Pike vaihtaa paikkaa tai murahtaa innokkaalle ihailijalle. On Pike kerran kutsunut tätä myös leikkiin, tosin siinä onnistumatta. Koirapuistossa Pike viihtyy juosten muiden koirien kanssa ja silloin leikitään sekä juostaan kunnolla. Voisi sanoa, että Pike tulee toimeen tai yrittää olla kaveria yleisesti ottaen lähes kaikkien koirien kanssa, joskus itseä pienemmät tai muuten uhkaavat tapauksesta joko haukutaan tai kierretään kaukaa.

Pike on sisäsiisti ja ei kajoa kodin irtaimistoon yms. paitsi rakastaa esim. ihmisten sukkia, joita mielellään kuljetellaan ympäriinsä. Innostuessaan pitää olla jotain “kättä pidempää”, kuten lempi pupulelu. Pikellä on juuri ollut myös juoksut. Luita tykkää järsiä aika ajoin. Viihtyy sohvalla ja useimmiten nukkuu siellä. Sänkyyn Pikeä ei ole laskettu hoitopaikassakaan, tosin sinne se välillä ihmisten ollessa poissa kotoa hyppää vaivihkaa ja tulee alas ennen kuin huomataan, tosin mustat karvat kertovat tällöin neidin toúhuista.. :) Pike tykkää kovasti huomionosoituksista ja hakee läheisyyttä, mutta välillä kaipailee omaa rauhaa esim. toisessa huoneessa torkkuen. Myös ulkomaailman tapahtumat ikkunasta ovat mielekästä puuhaa. Pike on kaikinpuolin upea, kiltti, tottelevainen (joskin välillä hieman alistuvainen) ja persoonallinen koira.

22.1.09 Kuulumisia kotihoidosta: Pikellä on mennyt kaikki hienosti kotihoidossa ja onkin hoitajan mukaan hyväkäytöksinen ja perustottelevainen koira. Pike asustelee tällä hetkellä kerrostalossa, mutta haukkuu jonkin verran rappukäytävän äänille. Paras paikka Pikelle voisi ollakkin rivitalo tai omakotitalo.

Pike on täysin sisäsiisti ja tottunut olemaan työpäivän ajan yksinään kotona. Jonkin verran vartioimisviettiä tytöstä löytyy ja myös ripaus omapäisyyttä.
Hihnassa käyttäytyy kohtalaisen hyvin. Uusia ihmisiä hieman saattaa käyttäytyä ensin hieman varautuneesti mutta rauhottuu todettuaan ne vaarattomaksi. Vieraisiin lapsiin on toistaiseksi ainakin suhtautunut hyvin.

17.10.2008 Pikeen voi sovittaessa mennä tutustumaan sen kotihoitopaikkaan Espooseen. Pikeä ei luovuteta pienten lasten perheeseen eikä kotiin, jonne on tulevaisuudessa suunnitteilla perheenlisäystä.

Kulukorvaus 180 euroa.

23.8.2008 3-vuotias Pike etsii uutta kotia.

Nykyisen omistajan kertomaa: Meillä on mennyt kaikin puolin hyvin Piken kanssa. Kävimme alussa koirakoulun peruskurssin ja sen jälkeen ollaan kotona harjoiteltu makupalojen kera perustottelevaisuutta. Pike on hyvin metsästysviettinen, mutta metsästyskoiraa siitä ei saa, koska se on hyvin paukkuarka ainakin uutena vuotena. Jänisten ja oravien perään Pike tykkää kovasti nuuskutella. Maalla asuessamme Pike oli piha piirissä vapaana ja ei lähtenyt kuin pari kertaa ajokoiran ja naapurin koiran matkaan. Nyt asumme taas kerrostalossa ja Pike kulkee hyvin hississä ja portaissa. Tällä hetkellä Pikellä on juoksut ja niitä on ollut noin kahdesti vuodessa. Aikuisista ihmisistä Pike nykyään pitää ja tykkää tervehtiä puolituttujakin. Tuntemattomia Pike ensin katselee ja arvioi että uskaltaako lähestyä.

Alussa Pike oli hyvin arka muiden koirien kanssa, mutta nykyään Pike tykkää dominoida nuorempia koiria ehkä hieman liikaakin. Maalla asuessamme Pike päivysti paljon ulkona ja viihtyi siellä hyvin. Pikellä on omapaikka sellainen puusta tehty, jossa Pikeä ei ole koskettu. Välillä Pike nukkuu siellä tai sohvalla. Pikeä ei ole päästetty sänkyyn ollenkaan. Luita Pikellä on kauhee läjä joista se välillä innostuu jonkun kaluamaan. Irtaimistoon Pike ei ole koskenut. Ihmisten ulkokenkiä Pike tykkää kuljetella ympäri huushollia, muttei niitä ole pahemmin järsinyt. Piken terveys on ollut hyvä. Punkkeja koirasta on useasti pyöritelty irti. Yskää sillä on välillä ollut mutta mennyt nopeasti ohi. Piken on annettu syödä “oksetus” heinää kun se on sitä halunnut. Kynsien leikkuu on hoitunut määrätietoisesti makupalojen avulla. Hammaskiveä Pikellä on jonkin verran takahampaissa ja niitä yritetty välillä harjata, mutta siihen Pike ei oikein suostu. Piken turkkia on useasti kehuttu kun se kiiltää hienosti. Itse ajattelen että käyttämämme ruoka sopii Pikelle ja turkissa sekä ulosteissa se näkyy. Pike on madotettu yleensä kaksi kertaa vuodessa, runsaan metsässä liikkumisen johdosta.

Pike on noin 3 vuotias seropi narttu. Pike painaa kutakuinkin 20kg ja tuommoinen “tollerin” kokoinen, mutta hieman sirompi. Veikkaisin että rotuina on ainakin saksanpaimenkoiraa ja jotain metsästyskoiraa. Pike vaikuttaa kolmannen polven seropilta eri siihen varmaan tarttunut hyvin erillaisia rotuja. Pike ei ole kovinkaan palvelualtis yksilö, mutta tykkää temppuilla makupalojen avulla. Pike syö eagle packin lammasriisiä+”purkkipehmoa” kerran päivässä iltaisin, josta se jättää hieman seuraavalle päivälle huikopalaksi. 15 kg säkki kestää noin 2,5-3kk. Pike oli aikaisemmin melko nirso ruuan suhteen ja tämän takia ollaan pitäydytty tuossa yhdessä merkissä. Ja jos tarvitsee aktiivi evästä niin eagle packin (sininen) orginal adultia Pike söi nuorempana. Piken turkki on kaksi osainen alla tiivis “villa” ja päällä kovempi karva. Piken makupaloina toimivat hyvin esim. uunilenkkimakkara, lihapullat ja heikkolaatuiset Frolic nappulat.

Mutta nyt se itse onglema. Eli meille syntyi vauva, joka nyt 6kk ja Pike murisee ja komentaa vauvaa kuten laumassa alempaansa. Aiemmin kun vauva ei liikkunut niin Pike ei siitä välittänyt, mutta nyt Pike vahtii lelujaan ja murisee ja nostaa hampaitaan näkyville jos vauva sattuu liian lähelle. Meille on tulossa nyt toinenkin lapsi ja tilanne on täydellisesti muuttunut tuohon 2006 alku tilanteeseen jolloin koiran halusimme. Aikamme ei tahdo riittää säädylliselle tasolle koiran hoidossa. Yleensä olemme koiran kanssa ulkona noin 2-3 tuntia päivässä, mutta nykyään hyvä kun 1 tunnin.

Pike on hyvä ja kiltti koira. Se sopii mielestämme perheeseen jossa on aikuisia ja jo isompia lapsia. Tuntemattomia ala-aste ikäisiä lapsia Pike ainakin arastelee. Pike ei hauku muille koirille ja kulkee melko itsevarman oloisesti. Pike vahtii talossa ilmoittaen haukulla uusista äänistä. Kerrostalossa Pike on nopeasti tottunut rappukäytävän ääniin ja jättänyt nyt turvallisiksi ääniksi joihin ei tarvitse reagoida. Lapsen itkuun Pike vastaa ulvomalla. Pike on aina iloinen kun se saa huomioita ja häntä heiluu kun sitä vilasee. Pike tarkkailee paljon ympäristöään ja tykkääkin katsella ikkunasta ulos, jos ikkuna on tarpeeksi alhaalla. Autossa matkustamisesta Pike ei kauheasti innostu, mutta sietää kuitenkin.

***

1/2006 Becky sai kodin Vantaalta

***

Narttupentu, noin 4kk

31.12.2005 Kuulumiset hoitokodista: Becky on rohkaistunut kovasti kotihoidossa: tulee vieraan ihmisen rapsuteltavaksi ja siliteltäväksi mielellään. Tuntee oman nimensä ja osaa istua pyydettäessä. Becky tuntuu hyvin oppivaiselta ikäisekseen. Soveltuu varmaankin myös kissaperheeseen kunhan pitää hiekkalaatikon pois Beckyn ulottuvilta;) Becky on oppinut jo sisäsiistiksi.

Joulukuu 2005: Becky on Porissa hoitokodissa ja siihen voi sopimuksen mukaan mennä tutustumaan. Beckylla on ikää arviolta 4 kuukautta, ja sillä on tehosterokotuksetkin jo kunnossa. Beckyssa voisi mahdollisesti olla jotain noutajaa, luonteeltaan se on hieman arka ja tarvitsee aikaa sopeutua uusiin tilanteisiin. Becky on erittäin hellyydenkipeä pentu. Aikuisena siitä tulee keskikokoinen.