Barry

Lisätty sivulle: 2011-03-28

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Barry
16.2.2012 Barry sai kodin hoitopaikastaan

***

Kastroitu uroskoira, noin 3v.

19.1.2012 Barry odottaa yhä omaa kotia hoitopaikassa, missä se on ollut nyt reilun kuukauden. Barry ihastuttaa kaikkia jo pelkällä nallemaisella ulkonäöllään ja aina iloisella olemuksellaan:) Se pitää kaikista ihmisistä ikään ja sukupuoleen katsomatta, eikä epäröi näyttää sitä mm. kiipeämällä syliin ja muiskimalla märkiä pusuja. Mikään älytön riekkuja se ei kuitenkaan ole, vaan osaa alkuinnostuksen jälkeen rauhoittuakin. Barry on seurallinen, sosiaalinen ja hellyydenkipeä poika ja sen mielestä paras paikka on ihmisen sylissä. Barry viihtyy niin sohvalla kainalossa köllötellen kuin “apuna” pyykkien ripustuksessa tai hampaiden harjauksessa:)

Barryn kanssa ulkoilu ja oikeastaan kulkeminen missä tahansa on mukavaa ja vaivatonta; Barry osaa kävellä kauniisti hihnassa eikä se muutenkaan hötkyile turhia vaan esim. odottaa nätisti kaupan edessä kun itse käy pikaisesti ostoksilla, tai se osaa esim. odottaa kärsivällisesti taluttajan vieressä kunnes saa luvan ylittää suojatien. Liikenteeseen, pyöräilijöihin ym. Barry näyttää tottuneen eikä reagoi näihin ulkoillessa mitenkään. Ainoastaan juoksevat ihmiset saavat joskus pojan innostumaan ja haukkumaan. Toisia koiria Barry kävisi mielellään moikkaamassa, ja tämä innostus purkautuu välillä haukkumisena, mutta pääasiassa toiset koirat ohitetaan nätisti. Barry on tullut toimeen sekä narttujen että urosten kanssa, joskin tytöt ovat selvästi sen suosikkeja:) Barry tykkäisi varmasti ystävällisestä koirakaverista, mutta uskoisin sen viihtyvän myös ainoana koirana, kunhan sille on tarpeeksi aikaa.

Barry vaikuttaa perusluonteeltaan kiltiltä, lempeältä ja melko kuuliaiselta pojalta, ja se on helposti ohjailtavissa. Barry on ahne ja leikkisä, joten tilanteesta riippuen se on motivoitavissa ja palkittavissa niin ruoalla kuin lelullakin:) Vapaana oloa harjoitellaan metsälenkeillä pitkän liinan avulla, ja Barry onkin pysytellyt oikein hyvin ihmisten lähellä ja tottelee luoksetulokäskyä hyvin.

Ettei menisi pelkäksi kehumiseksi ja ihasteluksi, kerrottakoon myös, että tuleva omistaja tulee myös huomaamaan Barryn tottelemattoman ja vähän ilkikurisen puolen, joka tulee aina silloin tällöin esiin;) Tämä puoli Barrysta pysyttelee yleensä taka-alalla, kunhan poika saa tarpeeksi liikuntaa, huomiota ja aktivointia. Liian vähälle jäänyt liikunta tai muu vähäisestä aktivoinnista johtuva turhautuminen kyllä näkyy selvästi Barryn käytöksessä. Tällöin se purkaa energiansa mm. yleisellä riehumisella, huomion kerjäämisellä, ihmisten käsien ja vaatteiden näykkimisellä ja tavaroiden varastelulla. Barryn suurinta hupia on saada ihminen syystä tai toisesta ajamaan itseään takaa, ja tässä kohtaa omistajalta vaaditaankin vähän oveluutta ja kärsivällisyyttä, ettei palkitse esim. kenkien varastelua hauskalla takaa-ajoleikillä. Pahantahtoinen kultainen Barry ei missään nimessä ole, mutta vaatii kunnon hepulin saadessaan omistajalta päättäväisiä ja jämäköitä otteita, että sen saa rauhoittumaan:) Tämä Tuhma-Barry näyttäytyy kuitenkin loppujen lopuksi melko harvoin, kunhan tosiaan liikunnasta ja aktivoinnista huolehditaan, ja Barrylla on saatavilla sallittua pureskeltavaa ja kivoja leluja:)

Barry etsii rakastavaa, huolehtivaa ja huumorintajuista kotia, jossa se saisi huomiota, yllinkyllin rakkautta ja myös niitä rajoja. Asumismuodolla tuskin on väliä, kunhan luontoa on lähellä ja riittävästä liikunnasta ja aktivoinnista huolehditaan. Varsin seurallisena luonteena Barry toivoo, että sen tulevalla kodilla olisi sille varmasti tarpeeksi aikaa:)

14.12.2011 Ihana, ihana Barry! Karhunpoika Barry on ollut viikon verran kotihoidossa ja osoittautunut iloiseksi, kiltiksi ja touhukkaaksi pojaksi. Siitä oikein paistaa sellainen leppoisa hyväntuulisuus ja se on ihan mahdottoman onnellinen päästyään pois stressaavista tarhaoloista. Barry pitää kovasti ihmisistä ja rapsutuksista, ja se tulee mielellään ihan syliin asti:) Barrylla on ollut koti, joka on huolehtinut siitä ainakin rokotusten ja terveystarkastusten puolesta. Vanhasta kodista tulleiden papereiden mukaan Barry on labradorinnoutajasekoitus ja se on syntynyt 20.5.2008.

Barry vaikuttaa mainiolta ja sopeutuvaiselta kotikoiralta, joka touhukkuudestaan huolimatta osaa myös kuunnella ihmistä. Vaikka Barry saa päivittäin pentumaisia hepuleita ja on toisinaan aika vallaton, osaa se rauhoittuakin ja tuntuu omaavan hitusen kärsivällisyyttäkin:) Sopiva ripaus itsenäisyyttäkin pojun luonteesta näyttäisi löytyvän. Innostuessaan se saattaa näykkiä käsiä ja vaatteita kovastikin, mikä onkin oikeastaan yksi harvoista miinuspuolista mitä Barrysta keksin, ja sekin käytös on kovaa vauhtia vähenemässä. Barry tykkää kanniskella tavaroita suussaan ja sillä onkin tapana napata suuhunsa esim. kenkä tai kaukosäädin ja sitten juosta karkuun minkä kerkiää ilkikurinen ilme naamalla:) Tapakoulutusta tämä poika tulee siis tarvitsemaan vielä paljon:)

Hihnassa Barry kulkee melko nätisti, vaikka hajut kiinnostavatkin poikaa kovasti. Vedestä se tuntuu noutajamaiseen tapaan myös tykkäävän ja innostuu välillä polskimaan kuraisissa ojissa ja lätäköissä. Löytyypä siltä varpaiden välistä räpylätkin:) Barry etsii aktiivista kotia, sohvaperunaksi tästä ilopilleristä ei ole. Poika on ollut ainakin toistaiseksi melko hiljainen eikä ole haukkunut hoitopaikassa oikeastaan lainkaan, joten kerrostaloasuminenkin saattaisi tulla kyseeseen Vahtivietin herääminen tai turhautuminen yksin jäädessä saattaa toki aiheuttaa haukkumista, mihin täytyy varautua. Tarhalla Barry on ollut stressaantunut ja haukkunut kovasti. Hoitopaikassa muutamien tuntien yksinolot ovat sujuneet oikein hyvin, Barry on ollut rauhallisena vastassa eikä olet tehnyt tuhojaan. Barrylla on korkeutta noin 56cm ja painoa 29kg (missä muutama kilo ylimääräistä), eli ihan kompaktin kokoinen paketti on kyseessä. Barrya voi tulla ihastelemaan kotihoitopaikkaan sopimuksen mukaan:)

6.12.2011 Barry saapui Haminaan kotihoitoon. Kuulumisia tulossa.

23.11.2011 Barry on kastroitu.

18.9.2011 Barry etsii edelleen kiireellä uutta kotia. Poika on varsin stressaantunut ankeaan häkkielämään ja onnistuukin karkaamaan, kun tarhan työntekijä vaihtaa sen koppiin puhtaita olkia. Hyvin nopeasti työntekijä nappaa Barryn kuitenkin otteeseensa ja kohtaloonsa alistuneena Barry seuraa tuttua ihmistä.

Käyn Barryn kanssa lenkillä ja edelleen poika jaksaa olla oma iloinen itsensä kun se pääsee pois tarha-alueelta. “Pusuilta” tämän herran seurassa ei edelleenkään välty ja myös hyppiminen on Barryn mielestä varsin mukavaa puuhaa:)

Uroskoirien kanssa Barry ei enää näytä tulevan toimeen mutta narttukoiriin komistus suhtautuu ainakin tarhalla varsin ystävällisesti.

15.5.11 Barry on stressaantunut tarhaelämään joten sen kodin löytymisellä on kiire.

30.3.2011 Barry on 2-3-vuotias uroskoira Pärnun tarhalla.

Barry on tarhan työntekijöiden mukaan tuttu näky tarhalla, tällä kertaa tosin poika ei enää palaa entiseen kotiinsa vaan omistajat haluavat jättää koiransa tarhalle uutta kotia etsimään. Barry on asustellut omakotitalon pihassa josta sillä on ollut tapana lähteä omatoimisesti ulkoilemaan.

Barry on koira jolta löytyy pilkettä silmäkulmasta:) Se ottaa vieraat ihmiset erittäin avoimesti ja iloisesti vastaan eikä sen hyppimisestä oikeen meinaa tulla alkuun loppua:)

Lenkille lähdetään kovalla tohinalla. Tällä hetkellä Barry suhtautuu ystävällisesti toisiin koiriin, olivat ne sitten uroksia tai narttuja. Suhtautuminen toisiin uroksiin saattaa toki vielä uudessa kodissa muuttua.

Barry on energinen ja leikkisä paketti jolta käytöstapoja ei vielä tunnu löytyvän. Innostuessaan Barry saattaa alkaa napsimaan joten tähän ja muuhunkin tapakoulutuksen uuden kodin tulee olla valmis panostamaan.
Barry haukkuu tarhalla kovasti joten ainakaan kerrostalo ei ole sopiva asumismuoto tälle komistukselle.

Barry luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi pojalla on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus kastroidusta koirasta on 200 euroa.