Baron

Lisätty sivulle: 2007-02-07

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Baron
2/2007 Baron sai kodin Salosta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

6.9.2007 Ajateltiin lähettää hiukan kuulumisia, kun meidän kaksi rescue koiraa (Jade-ent Luminella- ja Baron) ovat nyt olleet meillä reilun puoli vuotta. Kun Baron saapui meille Jaden kaveriksi noin kuukausi Jaden tulon jälkeen, meitä jännitti miten mahtaavat kaverukset tulla toimeen keskenään, kun tuntuivat luonteiltaan olevan aika erilaisia. Jade on kuin elohopealla rokotettu, kirmailee kovasti joka suuntaan ja heiluttaa häntää niin että pöydiltä kaikki tippuu lattialle. Baron taas on todella rauhallinen ja leppoisa jättiläinen.

Mutta jännitys oli aivan turhaa. Ei mennyt kauaakaan kun pikkuhiljaa leikkiminen alkoi ja sen jälkeen yhteinen sävel löytyi heti. Aika hurjan näköistä menoa välillä kun koiruudet menevät pitkin pihaa hirmuista vauhtia ja leikkisää painimista saattaa jatkua vaikka kuinka kauan. Ei voisi kuvitella toisilleen parempia leikkikavereita.

Keväällä kun poju leikkautettiin, niin toipilasjakso oli hiukan haasteellisempaa, kun ei voinut heittää kunnon lenkkejä ja siitä johtuen pojulle kertyi paineita pikkuhiljaa. Muutamaan otteeseen toipilas kokeili asemaansa laumassa, mutta johdonmukaisella ja kärsiväisellä toiminnalla ei mitään isompia ongelmia syntynyt. Ja sen jälkeen kaikki on sujunut hienosti.

Jadella alussa ollut varautuneisuus eteenkin miehiä kohtaan on sekin jo menneen talven lumia. Enää ei edes uusia vieraita haukuta paljoa ja häntä heiluu silloinkin koko ajan. Ja Baron nyt ei ole koskaan haukkunut vieraita tai edes toisia koiria. Tontin vartioinnin Baron on kanssa jättänyt täysin Jadelle. Muiden koirien mennessä tiellä ohi, niin Jade käy ilmoittamassa ettei ole tarvetta tulla tälle tontille ja Baron vaan katselee kauempaa tilannetta. Liitteenä muutama kuva Baronista tältä kesältä. T. Vesa ja Johanna

***

Uroskoira, noin 1v.

16.2.2007 Baron saapui eilen illalla kotihoitoon Tampereelle, johon koiravaraaja matkasi herraa tapaamaan. Ensivaikutelma Baronista oli: avoin, iloinen, luottavainen, ja hurjan laiha. Baron ei aristellut vieraita ihmisiä yhtään ja ihastuneen varaajan syliin istahti hetimiten rapsutuksia vaatimaan.

Hoitoperheen nartun kanssa riehuivat onnessaan lelun kera, rotikoille tyypillisen ärinämurinan kaikuessa. Taisi narttu olla onnessaan; vihdoinkin kunnon leikkikaveri! Leluja itselleen omivan kaverin kanssa Baronille saattaisi kylläkin tulla sanomista. Baron yritti vaivihkaa kerjätä kahvipöydässä istuvilta ihmisiltä herkkuja, mutta uskoi kieltoa todella hienosti. Muutoinkaan ympärillä pyörivät ihmiset, mukaanluettuna teini-ikäinen lapsi, eivät poikaa häirinneet, pikemminkin se halusi pyöriä mukana seuraamassa tilannetta :)

7.2.2007 Baron on noin 1 vuotias rottweiler(sekoitus?) uros Tallinnan loomade hoiupaikissa johon se on tuotu 8.1.

Baronilla oli liuta paikallisia ottajia luvassa, ja poika olikin jo varattuna, mutta jostain syystä varaus peruuntuikin. Nyt Baronille etsitäänkin kiireellä kotia suomesta, ettei poikaa tarvitse luovuttaa “vähemmän sopivaan perheeseen”.

Baron on lauhkea, lempeä jättiläinen, jolta löytyy myöskin jättiläisen voimat. Hihnassa kulkemista pitää vielä harjoitella, mutta isompaa vetämishalua rauhoittaisi varmasti jo suurempi liikunnanmäärä, kuin mitä se tarhalla saa.

Baron ei osaa täysin hillitä voimiaan muutenkaan. Nuorena miehenalkuna se ei osaa paljoa varoa, vaan saattaa riehaantua leikeissään. Baronia ei siis suositella lapsiperheeseen.

Ihmisiä kohtaan Baron on kuitenkin kiltti. Namitkin herra ottaa kauniisti hötkyilemättä. Katselin aitauksesta käsin kun virolainen nainen kuljetti Baronia ulkona. Reipasta menoa, mutta aitauksessa kanssani olevan uroksen rähinään poika ei vastannut. Tälle herralle etsitään rodusta jo kokemusta omaavaa kotia.

Baron on jo valmis lähtemään Suomeen uuteen kotiin! Baronia ei luovuteta kerrostaloon.