Banda

Lisätty sivulle: 2010-11-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Banda
15.1.2011 Banda sai kodin Romppalasta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

21.1.2011 Banda on tosissaan kyllä niin ystävällinen ja aina iloinen koira, vähän toki välillä liiankin iloinen Rasmuksen mielestä ainakin :) Hyppii innoissaan ja Rasmus katsoo vaan ihmeissään, on se pari kertaa joutunut hieman komentamaankin Bandaa jos leikit alkaa sen mielestä mennä liian rajuksi. Mutta sen kummempia kahinoita ei ole toistaiseksi syntynyt. Rasmus vaan välillä mököttää mutta aamusin uikuttaa jo oven takana että näkisi Bandan :)(ovat yöt eri huoneissa varmuuden vuoksi).

Minkäänlaista vahtiviettiä ei tällä koiralla tähän mennessä ole vielä esiintynyt vaikka Rasmus haukahtelee “äänille” niin Banda vaan katsoo Rasmusta ihmeissään :) Meillä on pihalla pieni tarha koirille, sekä sisällä navetassa iso “huone” niille, pidän aina Rasmusta siellä jos lähden esim. ratsastamaan taikka kesällä töihin. No koittelin tänään laittaa möys Bandan sinne, kun vein hevosia pihalle. Hyvin se sielä hetken oli mutta sitten alkoi sydäntä riipivä ulina ja haukkuminen, kaivaminen, hyppiminen, pyöriminen, verkon pureminen eikä näyttänyt millään rauhoittuvan ennen kuin otti sen pihalle takaisin. Taidan jättää häkki kokeilut sikseen vähälle ajalle, niillä olisi kesällä päivällä mukavat oltavat viileässä navetassa ja pääsisivät pihalle tarpeen tullen, sillä aikaa kun olen/ollaan toissä. No mutta täytyy myöhemmin koitella vaikka lyhyempiä aikoja kerrallaan ja useasti jos se ennen kesää oppisi sielä nätisti olemaan.

Banda kunniottaa nätisti myös Rasmuksen ruokakuppia, nukkumapaikkaa ja jopa luita. Mitään valtataistelua ei siis onneksi ole havaittavissa, eli Rasmus kuitenkin on “pomo” ja Banda on näyttänyt yllättävän hyvin hyväksyvän asian. Tosin tiedä sitten miten kuukauden tai vuoden päästä on asiat,mutta pääasia että kummatkin ovat tyytyväisiä. Olemme netin kolunneet läpi ja yrittäneet etsiä ja miettiä että mitä Bandan rotuperimässä on saksanpaimenkoiran lisäksi, vaikka arvailla saadaan varmaan koko ikämme :) Mutta kaikin puolin olemme enemmän kuin tyytyväisiä Bandaan, meille sopivampaa koiraa ei varmaan ihan heti löytyisikään.

***

Narttukoira, aikuinen

27.11.2010 Banda odottaa kotia Kohla-Järven koiratarhalla.

Banda tyttö on aloittanut tarhaelämänsä lokakuun alussa. Se on löydetty kadulta juoksentelemasta. Banda on aikuinen narttukoira. Bamda on luonteeltaan sosiaalinen ja se rakastaa rapsutuksia. Varmuuden vuoksi Bandaa ei anneta kotiin, jossa on toisia narttukoiria. Kooltaan Banda on n. 60-65 cm. Kodissa tulisi olla koirakokemusta ennestään. Rotuperimässä Bandalla on saksanpaimenkoiraa.

Banda luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Omistajalla on myös mahdollisuus lähteä noutamaan tyttöä suoraan tarhalta yhdistyksen edustajan kanssa. Kulukorvaus Beelasta on 180 euroa.