Bambi

Lisätty sivulle: 2012-03-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Bambi
25.8.2012 Bambi sai oman kodin ainokaisena silmäteränä Porvoosta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

8.10.2012 Bambi, Bambu, Pampula = Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Bambi muutti 25.8 Porvooseen. Heti uuteen kotiin saapuessaan Bambi valloitti oman nurkkansa sohvalta, josta ei suostunut kahteen päivään liikkumaan muuten kuin ulos lähtiessä, tällöinkin Bambi piti hakea remmin kanssa. Ruoka ja vesi kannettiin sohvalle ja Bambi söi sekä joi kädestä. Sunnuntaiaamuna käveltiin pidempi lenkki jolloin tutustuttiin paikkoihin. Syyssää oli innoittanut muitakin liikkujia paikalle ja Bambilla oli ongelmia kaikkien rullahiihtäjien, rullaluistelijoiden, polkupyöräilijöiden, potkulautailijoiden, muiden kävelijöiden ja koirien kanssa. Tämän lisäksi Bambille tuotti ongelmia jalkakäytävällä rauhassa oleminen, kun vierestä meni autoja ohi. Bambille tuli rankka viikonloppu, kun saman tien joutui tutustumaan toiseen kotiin ja kahteen uuteen ihmiseen. Onneksi sieltäkin löytyi sohvan nurkka johon saattoi käpertyä.

Ensimmäinen viikko menikin uuteen paikkaan, kotiin ja emäntään tutustuessa ja kyllä pari kertaa emännällekin tuli suru silmään kun katsoi surullista ja apaattista koiraa ja mietti mitä tässä on tullut tehtyä. Ensimmäisten päivien jälkeen Bambi uskalsi jo lähteä ulko-ovelle, kun otti remmin käteen. Siitä vielä muutama päivä niin hän huomasi keittiön mistä kaikki ruoka hänelle tulee ja alkoi syömään ruokakupista. Ja ensimmäisen viikon jälkeen Bambi huomasi, että yksin nukkuminen ei ole mukavaa ja alkoi yöllä hiippailee sänkyyn nukkumaan. Tämän jälkeen emännällekin tuli jo hyvä mieli, eikä enää miettinyt oppiiko koira enää luottamaan ihmiseen. Bambi on nyt tottunut liikenteen meteliin, muihin liikkujiin jo liiankin hyvin, ettei osaa enää pelätä vaan nyt saa emäntä pelätä ettei juokse auton tai polkupyöräilijän alle. Ihmisiä vielä pelätään, mutta antaa ihmisten tulla lähelle ja rapsuttaa itseään.

***
Narttukoira, noin 1v. kotihoidossa Somerolla.

15.8.2012 Bambi on mitä ihanin suloisin ja uskollisin koira. Ollaan oltu mustikassa ja kanttarelli metsässä 4-5h kerralla ja tyttö jaksaa juosta ja juosta mättäät vaan pöllyää kun Bambi touhuaa omiaan. Välillä tulee sata lasissa mun luokse ja pitää halata ja pussata. Kova on antamaan hellyyttä ja kyyneleet tulee hoitomamman silmiin. Lenkillä myös vaikka olisi remmissä, jossa kyllä on nykyään tosi harvoin, tulee ja halaa vähän väliä.

Ollaan tutustuttu uusiin ihmisiin käy jo haistelemassa kättä. Jopa nuohoojaa ei lähtenyt karkuun katseli jo uteliaana perään kun meni katolla. Kotona on kuin mikä tahansa koira nukkuu kainalossa. Vielä on hieman arkuutta vaaleita isoja koiria kohtaa mutta hyvin on jo tajunnut että eivät ole nämä koirat pahoja. Kaikki tapaamamme koirat on ottanut hyvin vastaan ovat sitten olleet meidän pihassa tai sitten ollaan oltu jossain muualla. Missä on tämän kultatytön oma koti, joka on valmis antamaan hieman aikaa tytölle. Uskon että oppii luottamaan yhtä nopeasti ihmiseen kuin meille tullessa minuun jo seuraavana päivänä luotti ja luottamus vaan kasvaa joka päivä. Hoitomamma jää nyt kesälomalle joten nyt oiva tilaisuus tulla kultatyttöön tutustumaan ajan kanssa:)

30.7.2012 Pikku prinsessasta on kuoriutunut pieni pirttihirmu:) Jos ei olisi oppinut Bambi nimeään olisi nimi vaihtunut tässä 3 viikon yhdessä olo aikana joko justiinaksi tai pikku emännäksi. Luonnetta löytyy ja Lumia komentaa kovin ja Lumi kiltisti tottelee, että ei viedä ruokaa tai leluja eikä nameja Bambilta enään. Mutta silti nukutaan ihan vieri vieressä. Vauhtia riittää ja älämölöä kun nämä kaksi kakrua juoksevat ja telmivät niin sisällä kuin ulkonakin, mutta kuuntelee kyllä Bambikin mitä asiaa talon vanhemilla koirilla on joten se puoli on ok:)

Bambi on pikku hiljaa tutustunut ihmisiin ja viime viikolla käytiin mätsärissä, siellä kierreltiin vähän kauempaa kun koiria oli yli 200 ja ihmisiä varmaan yli 400 mutta reippaasti käveli ja pissat ja kakatkin teki ja häntä ei ollut koipien välissä:) Hieno tyttö se on. Metsässä ja siskon mökillä on ollut vapaana hyvin tulee luokse. Nyt vaan koti pikku tytölle josta löytyisi koirakaveri ja ihana ihminen jolle bambi saisi antaa hellyyttä ja toiste päin. Tyttö on kova olemaan kainalossa yöt nukkuu myös lähellä ja aivan ihana suloinen hieman arka vielä paitsi kotona oman porukan kanssa, joka juuri täytti vuoden! Tervetuloa ajan kanssa tutustumaan tähän kultaiseen tyttöön.

17.7.2012 Nyt on viiko takana suomessaoloa hyvin on mennyt olen oppinut kävelemään remmissä tekemään hätäni myös kiinni ollessani:) Olen nyt hoitomamman kanssa tosi reipas ja muut koirat on ok mutta ihmiset vähän pelottaa. Mutta kun saan sen oman kodin niin siellä reipastun varmaankin yhtä nopeasti kuin täällä hoitopaikassakin. Musta on kuoriutunut pentu, tykkään leikkiä leluilla, vähän pureskella mamman kättä ja hyppiä ja pomppia.

Olen nyt oppinut että auton ja muut äänet ei ole niin kamalia vaan osaan olla jo ihan rauhallinen kun auto menee läheltä ohi. Otan kovasti talon omista koirista mallia joten kyllä musta ajan kanssa tulee reipas ja rohkea koira. Remmilenkit on kyllä parasta mitä teidän saa haistella ja vähän maistella kaikkea ja saa mamman jakamatoman huomion kun välillä jätetään Lumi ja muut koiruudet kotiin. Yksin oloa olen harjoitellut Lumin kanssa ja ollaan oltu ihan hiljaa ja nätisti ei me kyllä olla vielä oltu kuin 1/2h-3h yksin mutta hienosti on mennyt. Kovasti ollaan eri paikoissa käyty jotta opin että äänet ja ihmiset on ihan ok. Tervetuloa katsomaan mua livenä, soitto ensin niin tiedäno olla paikalla :)

13.7.2012 Bambi kaverusten kanssa uimareissulla.

8.7.2012 Bambi on saapunut kotihoitoon Somerniemelle (Somero), jonne tyttöön voi mennä nyt tutustumaan. Kuulumisia hoidosta: Olen vähän ujo mutta en ole toivoton tapaus. Kuulin sen eilen kun hyppäsin sohvalle maate hoitomamman ja Lumin viereen. Olen jo kävellyt remmissä se sujui suht ok. Syön hyvin ja osaan tehdä hädät ulos ja heilutan häntää jo kovasti ja haen rapsutuksiakin. Haen kotia jossa olisi jo reipas koira joka näyttäisi mulle kaikkia maailman juttuja ja ennenkaikkea että ei niitä tarvitse pelätä ja tietty ihminen joka ymmärtää mua. Olen täällä hoitokodissa ton Lumin kanssa, joka tuli samalta tarhalta ja sit täällä on 4 isoa koiraa ihan vakituiseen asuvia:) Ne on eri ikäisiä ja löytyy tyttö ja poikia ja kaikkien kanssa tulen hyvin toimeen. Muhun voi tulla tutustumaan livenä, soita ja sovi treffit niin tavataan, olen livenä vieläkin södempi:)

1.6.2012 Lisätty Bambille ulkoilukuvia :) Bambi painaa n. 15 kg.

8.5.2012 Bambista kuului tänään iloisia uutisia. Bambi on rohkaistunut koko ajan ja tyttönen on alkanut opetella myös hihnakävelyn alkeita. Arka toki tyttö edelleen on, minkä takia ihanteellisinta Bambille olisi löytää kärsivällinen koti, joka olisi valmis panostamaan sosiaalistamiseen koiran ehdoilla. Tulevan kodin tulisi sijaita omakotitalossa tai rivitalossa hieman hiljaisemmalla alueella, koska Bambi ei ole tottunut kovaan liikenteen meluun. Uusia kuvia tytöstä tulossa lähiaikoina.

5.3.2012 Bambille tullaan etsimään aran koiran sopeuttamisesta kiinnostunutta ja kokenutta kotia/hoitokotia. Bambi ei pure käsiteltäessä, mutta pelkää kovasti ihmistä tässä vaiheessa.

KULUKORVAUS leikatusta koirasta on 250 €. Kulukorvaus sisältää tunnistusmerkinnän, rokotukset,kastroinnin, madotukset ja loishäädön. Lisäksi koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle