Baleia

Lisätty sivulle: 2006-12-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Baleia
7/2003 Baleia sai kodin

***

Narttukoira, noin 4v.

Baleia on hieman yli 4-vuotias, leikattu portugalinvesikoira narttu (20kg ja säkä n. 50cm) Baleia on ollut perheenjäsenemme koko ikänsä ja näin ollen Baleia etsii normaalia perhettä, jossa joku olisi aina hänen seuranaan. Baleia on myös toko ja agility koulutettu. Luonteeltaan Baleia on hyvin huomion- ja rakkaudenkipeä, mutta osaa myös pitää ”oman päänsä”. Näin ollen päättäväisyyttä vaaditaan uudelta omistajalta.

Baleia viihtyy vapaana metsäretkillä ja tietenkin sohvalla rapsutettavana. Aktiivisena koirana Baleia vaatii paljon liikuntaa ja vapaana liikkumista metsissä. Baleia on nopea oppimaan ja oppikin kaiken sekä hyvässä, että pahassa. Baleia tulee toimen hyvin kaikkien toisten koirien kanssa. Poikkeuksena muutamat lähikulman nartut. Baleia tulee toimeen myös lasten kanssa.

Baleia kärsii vaikeasta Kennelsyndroomasta ja siihen liittyvästä eroahdistuksesta. Stressi aiheuttaa Baleialle haavaumia suolistoon. Koiraa on yritetty kouluttaa eroon ahdistuksesta. Edistystä on saavutettu, mutta ei sellaista, että koira pystyisi olemaan yksin kotona päiviä. Baleia stressaa myös uusia tilanteita, joten uuden perheen elämän tulisi olla mahdollisimman ”tasapainoista”. Suolistovaivoista johtuen Baleia syö erikoisruokavaliota.