Aziza

Lisätty sivulle: 2011-10-04

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Aziza
18.8.2012 Aziza sai kodin Järvenpäästä

***

Narttukoira, noin 6v. kotihoidossa Mynämäellä

12.7.2012 Aziza on saapunut kotihoitoon Mynämäelle. Meillä mennyt nyt ihan kivasti. Aziza on leikkinytkin poikien kanssa, mutta jos molemmat nartut pihalla ei leikkiä tytöt toisillensa salli. Tykkää yhtä rauhallisista lajitovereista kuin itsekkin on, mikä kans vissiin näille laumiksille aika yleistä ettei esim noiden sakumixien energisyyteen tahdo hermo riittää :) Tulee kyllä nartunkin kanssa toimeen, mutta jännitteitä hyvä seurata. Keskenään kun ovat kahdestaan pihalla niin tulevat toimeen ihan ok.

Ollaan koko porukka oltu yöt sisällä kaikki sulassa sovussa niin kissat ja kissanpentukin, mutta tämänkin edellyyttää selvät pelisäännöt ja nukkuessa muutenkin ilmapiiri rauhallinen kaikilla. Sisäsiisti on täysin ja todella kiltti komentaessa pois ym. Ei tarvitse käskyjä toistaa tai edes kovaan ääneen sanoa, melkein pelkkä elekieli riittää. Ei tuhoa paikkoja tai mitään muuta vastaavaa yksinollessaan ja kävelee lenkillä nätisti vierellä. Aidatulla pihalla on nyt ollut vallan vapaana ja ei osoita mitään hinkua sen toiselle puolelle, vapaana oloa ilman aitaa en ole kokeillut,koska ei kutsuttaessa tule aina heti luokse jos haistelee jotain mielenkiintoisempaa. Vahti puolta ei ole vielä ilmennyt muuten kuin iltaisin haukkumalla ja aitaa kierrellessä.

Aivan upea tapaus kaikenkaikkiaan, ei mikään järkyttävän vaativa tapaus, ainoa vaativa puoli narttujen kanssa toiminta, mutta tämäkään ei lainkaan mahdottomuus.

31.5.2012 Vaikka Aziza on odottanut kotia pitkään, se ei ole menettänyt luottavaisuutta ihmiseen. Monta koirakaverusta on asustellut samoissa tiloissa Azizan kanssa, suurin osa jo kotiin menneitä, mutta Aziza edelleen odottaa. Azizalla ei ole ilmentynyt vartiointiviettiä, vaikka se on ollut hoitopaikassaaan kauan. Missähän se Azizan oma talo luuraa?

26.2.2012 Aziza kaipailisi myös kovasti sitä omaa kotia. Aziza on kaikinpuolin valmis matkaamaan omaan kotiin, kunhan vain sellainen löytyisi tälle erittäin ihmisrakkaalle kaverille.

8.1.2012 Aziza kuuluu hoitapaikkansa hoitajan lempikoiriin. Aziza on säilyttänyt ystävällisen luonteensa ja kun Azizaa alkaa rapsuttaa tyttö menee välittömästi maahan selälleen kerjäämään ja nauttimaan saamistaan rapsutuksista. Ei ole väliä onko ihminen tuttu vai tuntematon. Azizan kanssa on mukava käydä lenkillä. Aziza on komea koira, jolle toivoisi löytyvän se oma rakastava koti. Aziza pitää enemmän rauhallisista koiratovereista. Aziza on kooltaan n. 60 cm, painoa reilut 30 kg.

10/2011 Aziza on keskiaasianpaimenkoira(mix). Aziza käyskentelee lenkillä nätisti ja suhtautuu toisiin koiriin ystävällisesti. Azizaa ei kuitenkaan anneta kotiin, jossa on toisia narttukoiria. Aziza tulee hoitopaikassa toimeen myös lapsien kanssa. Aziza jakaa boksinsa tällä hetkellä toisen uroskoiran kanssa.

Tulevan omistajan tulee huomioida, että keskiaasianpaimenkoira kuuluu laumanvartijarotuihin. Aziza etsii kotia omakotitalosta rauhalliselta alueelta, jonka piha-alueella Azizan on mahdollista liikuskella. Vaikka Azizan luonteeseen kuuluu tietty jäyhämäisyys ja ylväisyys, kellahtaa tyttö lenkin päätteeksi maahan ja alkaa kerjätä maharapsutuksia.

Aziza luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä ja sterilisoituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus on 250 euroa.