Aura

Lisätty sivulle: 2013-02-11

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Aura
4/2013 Aura sai kodin Tampereelta.

***

Narttukoira, noin 8-9kk

3.4. 2013 Aura saapui kotihoitoon Nurmijärvelle. Hyvin on Auran kanssa mennyt, vaikka tyttö on aika ihmeissään ja hämillään kaikesta uudesta. Pientä stressiä on tytöllä vielä kun kaikki on niin uutta ja ihmeellistä.

Vauhtia riittää joka suuntaan ja leluja (ja vähän kaikkea muutakin) on kiva retuuttaa. Tyttö on aika kakara vielä ja touhu on sen mukaista. Mutta Aura on nopea oppimaan ja perso nameille. Koirakoulu olisi varmasti Auran kanssa paikallaan. Ulkona tahti on hyvin reipasta ja tyttö rakastaa pyöriä ja juosta lumessa. Onkin hauska katsella tytön touhuamista hangessa! Lenkille lähtö saakin tytön ihan villiksi, ulkona on niin kivaa ja pääsee purkamaan energiaansa.

Kovasti Aura tykkää ottaa kontaktia ja tulla rapsutettavaksi. Hyvin tyttö antaa itseään myös käsitellä. Tori-koiran kanssa tulee hyvin juttuun ja käykin antelemassa Torille pusuja tämän tästä. Välillä Tori komentaa Auran ruotuun kun tyttö touhottaa edestakas. Rappusia Aura ei osaa vielä kulkea ja jääkin iltaisin alakertaan hiukan surkeana uikuttamaan kun menemme yläkertaan nukkumaan, mutta rauhottuu itsekin unille hetken kuluttua. Muuten tyttö on hiljainen, ei turhia hauku sisälläkään, jollei nyt välillä innostuessaan komenna Toria leikkimään kanssaan. Eilisen päivän Aura oli Torin kanssa päivän yksin ja hiukan oli tavaroita retuuttanut ympäriinsä, joten pientä eroahdistusta voi olla.

Kaikki hädät tyttö on tehnyt sisälle, eikä alkuun osannut pitkälläkään lenkillä ulos edes pissata, mutta tänään aamulla ei ollut yhtäkään läjää sisällä vaan hädät tuli ulos aamulenkillä! Joten eiköhän sisäsiistiksikin nopeasti opi kun pääsee tarpeeksi usein ulkoilemaan. Aura on oikein reipas ja energinen tyttönen, joka opettelee ison koiran tavoille pikkuhiljaa.

7.3.2013 Aura on vauhdikas pentu, joka pitää kaikesta ja kaikista. Lumisade ei haitannut Auraa ja vauhdikkaasti mentiin lenkillä. Auran uudessa kodissa voisi harrastaa jotain, koska sohvaperunaksi Aurasta ei ole.

11.2.2013. Aura on huostaanotettu omistajalta pentuna ja se on viettänyt pentuajan Tallinnan tarhalla. Prosessi on nyt saatu loppuun ja Auran kodinetsintä voi alkaa. Auraa on sosiaalistettu tarhalla sekä opetettu mm. kulkemaan hihnassa. Aura on ystävällinen toisille koirille ja se jakaakin häkin siskonsa kanssa. Auran rotuperimästä voisi löytyä mm. terrieriä ja jotakin, mistä sen kippurahäntä on peräisin ja se painaa n. 13 kg. Aura on suhtautunut ystävällisesti myös nuorempiin ihmisiin. Aura on steriloitu ja se on valmis matkaamaan omaan kotiin sen löytyessä. Aura on suhtautunut yställisesti kaikkiin tapaamisiinsa ihmisiin ja se on vielä ikänsä puolesta leikkisä. Kuvienotto Auraa hieman ihmetytti.

Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnasta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 250e sisältää mikrosirun, rokotukset, steriloinnin, ulko- ja sisäloishäädöt. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.