Arttu

Lisätty sivulle: 2007-10-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Arttu
22.11.2007 Arttu sai kodin Karjaalta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

2.10.2008 Arttu on nyt kohta ollut meillä vuoden ja ihan hyvin on mennyt. Artulta on käyty ottamassa verikokeet ja eläinlääkäri on todennut sen ihan terveeksi, kaikki arvot olivat kohdallaan. Olemme käyneet Artun kanssa remmirähjä kurssilla ja voisin väittää että se alkaa pikkuhiljaa tehota vaikka paljon työtä on vielä jäljellä. Että tällästä tällä kertaa.

4.3.2008 Lähdimme hakemaan Arttua 22.11.2007. Odotin näkeväni paljon pienemmän koiran kun mitä arttu todellisuudessa oli (nyt kun Arttua katsoo niin ei se niin kovin iso olekkaan). Tarhalla kun olimme niin mielessä kyllä kävi, että onkohan tämä sittenkään se oikea koira meille. Mutta kun saimme Artun hihnaan ja se kävelikin nätisti ja otti yllättävän paljon kontaktia, niin ajattelimme että voihan sitä ainakin yrittää.

Taksimatkasta Arttu ei ollut moksiskaan, matkusti autossa kuin vanha tekijä. Ja kun pääsimme satamaan missä oli hälinää, ihmisiä ja paljon rekkoja, niin jännitti kyllä vähän Artun suhtautuminen. Ja taaskin aivan turhaan, Arttu ei turhia hötkyillyt, ihmiset kylläkin antoivat hyvin tietä. Kun pääsimme hyttiin, annoimme Artulle vähän ruokaa ja vettä, jonka jälkeen arttu pistikin maate. Mitään vahinkoja ei hytissä tapahtunut.

Kotimatka meni hyvin Arttu nukkui takana melkein koko matkan, välillä nosti päätä, mutta muuten oltiin kyllä unten mailla. Kotona odotti meidän toinen koira n. 2-vuotias holsku narttu. Ensikohtaaminen meni haukkuessa ja pistimme koirat yöksi erihuoneisiin. Seuraavana päivänä ei ollut enää mitään ongelmia. Nyt Arttu on ollut meillä n. 3kk ja sitä on oppinut tuntemaan paremmin.

Leikkautimme artun kun se oli ollut meillä melkein kaksi kuukautta. Ja Arttu toipui siitä ihan hyvin. Arttu on todella kiltti ihmisille, ei vahdi ruokaa luita tai mitään muutakaan. Se on melkein täydellinen koira, ainoat huonot puolet Artussa on että sillä on lievä eroahdistus, jonka seurauksena tekee tarpeensa sisälle kun on yksin kotona ja rähisee muille koirille lenkillä.

Viikonloppuna kävimme mökillä missä Nemi saa juosta aina vapaana. Vähän mietitytti, että uskaltaako Arttua vielä päästää vapaaksi, riski kannatti. Arttu juosta jolkotti siellä ja kuuli jo kaukaa missä Arttu meni kun tanner vain tömisi. Harjoittelimme siellä koirapillin käyttöä ja hyvin Arttu sen tajusi, varmaankin otti mallia meidän neidistä. Että kaikin puolin Arttu on ihana ja kiltti koira, toki jotkut päivät menee huonommin kun toiset, mutta kun huomaa että toiset asiat sujuvat kuin itsestään ja Arttu ymmärtääkin asioita niin huonot puolet jäävät paljon vähäisemmiksi. Terveiset: koko Artun uudelta perheeltä

***

Uroskoira, noin 8v.

2.10.2007 Arttu on noin 8 vuotias uros Tallinnan Loomade Hoiupaikissa, Arttu löydettiin kadulta ja toimitettiin tarhalle 24.9.

Artun ikäarvio tarhalla on 8 vuotta, mutta itse arvioisin kyllä pojan olevan paljon nuorempi, ehkä n. 5-vuotias. Arttua vanhentaa ulkoisesti pojan turkin huonokuntoisuus, turkki on osittain harmaantunut. Arttu on hyvin hoikka, joten turkin väri on saattanut haalentua huonon ravinnon seurauksena. Luonteeltaan Arttu on kuitenkin hyvin pirteä.

Hihnassa poika osaa kävellä erityisen kauniisti, joskin pannan laittaminen kaulaan poikaa kovasti jännitti. Häntä heilui lenkillä innokkaasti ja poika tuntui nauttivan suuresti päästessään hetkeksi pois tarhan melusta. Arttu pitää myös rapsutuksista ja vietinkin pojan kanssa yhteisen hetken tarhan pihalla vain rapsutellen ja silitellen poikaa. Artulla ei ollut kiire jatkamaan lenkkiä vaan päinvastoin poika olisi nauttinut saamastaan huomiosta varmasti mielellään pidempäänkin. Arttu on kaikin puolin oikein mukava koira: ei vedä lainkaan hihnassa, pitää ihmisistä, rakastaa rapsutuksia. Artun suhtautumisesta muihin koiriin ei toistaiseksi ole tietoa.
Artun säkäkorkeus n n. 55-60 cm.

Tuleva omistaja noutaa Artun Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Kulukorvaus Artusta on 100€. Arttu on valmis matkustamaan uuteen kotiin alkaen 16.10