Arman

19.07.2016

Alkuperä: Suomi

05.04.2023  Armanista tuli enkeli pahentuneiden selkävaivojen vuoksi.

02.03.2023

Arman odottelee edelleen omaa kotiaan. Poika on edistynyt hihnakäytöksessään hienosti eikä koe tarpeelliseksi rähjätä kaikille vastaantulijoille. Myös hihnassa kävelee rennommin ilman sinkoilemista eri suuntiin. Arman nauttii kovasti metsälenkeistä jossa innokkaasti tutkiikin erilaisia hajuja, tykkää kovasti nenätyöskentelystä.

24.10.2022

Komea rekisteröity saksanpaimenkoira Arman etsii uutta kotia. Arman omaa korkean vahtivietin joten vieraiden saapuessa on pojan saatava ottaa tulijat vastaan omalla tyylillään, tarkasti haistellen. Todettuaan tulijat vaarattomaksi menee jatkamaan omia touhujaan. Arman saapui yhdistykselle kotia etsimään omistajan elämäntilanteen muutoksen vuoksi.
Arman on omalle ihmiselleen hyvin ystävällinen, lojaali, miellyttämisenhaluinen poika joka rakastaa aktiivista toimintaa. Tarvitsee jämäkän ja johdonmukaisen omistajan, ottaa helposti ohjat omiin tassuihinsa jos aistii saavansa asioissa periksi ja tällöin yhteiselosta voi tulla vaikeaa mikäli koira ei kuuntele omistajaansa. Ei sovi ensimmäiseksi koiraksi.
Arman tulee huonosti toimeen toisten koirien kanssa, tämän vuoksi sijoitetaan vain ainoaksi lemmikiksi. Hihnassa poika kävelee hienosti ottaen taluttajaansa kontaktia mutta toisia koiria nähdessään aloittaa rähjäämisen. Tarvitsee hihnakäytökseen vielä koulutusta jotta ohitukset sujuisivat ongelmitta ja lenkkeilystä tulisi molemmille rentoa ja nautittavaa toimintaa. Sijaiskodissa ollaan aloitettu treenaamaan hihnassa kävelyä toisten koirien kanssa pienen välimatkan turvin, alun innostuneisuuden ja rähinöiden jälkeen, malttaa jo keskittyä ottamaan käskyjä vastaan ja kävelee suurimman osan ajasta taluttajansa sivulla ryntäilemättä toisten koirien lähelle.
Yksinolo on sujunut ongelmitta, ei ole tehnyt tuhoja tai haukkunut yksinään, rauhalliseen käytökseen sisätiloissa on auttanut runsas liikunta ja aktivointi jolloin voi keskittyä vaan rauhalliseen lepoon. Arman on eläinlääkärissä kuvattu josta paljastui epäilys lievästä cauda equina-syndroomasta joka ei tässä vaiheessa aiheuta toimenpiteitä. Ei ole kipuillut sijaiskodissa mutta mihinkään raskaaseen harrastukseen Armanista ei ole. Liikuntaa ja kevyttä harrastamista, kuten esimerkiksi nenätyöskentelyä suositellaan lämpimästi. Metsälenkit ovat pojasta mieluisia, rauhallinen ympäristö mahdollisimman vähän häiriötekijöitä, tällöin Arman on parhaimmillaan.
Armanille haetaan aikuiskotia omakotitalosta rauhalliselta asuinalueelta ja tulevalta kodilta odotetaan kokemusta saksanpaimenkoirista tai muista palveluskoiraroduista. Tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan koiran päivittäisestä runsaasta liikunnan, aktivoinnin ja koulutuksen määrästä. Ei sijoiteta lapsiperheeseen. Arman on sisäsiisti ja sijaiskodissa Vihdissä johon poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.