Ansa

Lisätty sivulle: 2006-12-20

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Ansa
12/2002 Ansa sai oman kodin

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

Olin haaveillut koirasta kymmenisen vuotta, eli perheemme koiran kuolemasta asti. Eksyin Rekku Rescuen sivuille ollessani Englannissa ja ihastuin Ansa- koiraan heti nähtyäni hänen kuvansa. Ansa oli lopetusuhan alla, sillä hän oli asunut tarhalla jo puolisen vuotta ja talvi oli tulossa. Ansalla oli ollut pennut yksivuotiaana, lisäksi hän oli toiminut sijaisemona äidittömille pennuille.

Suomeen tullessaan Ansa asui hetken sijaiskodissa, joka ei kuitenkaan halunnut pitää Ansaa kauempaa, sillä hän tuhosi eteistä yksin ollessaan. Susku otti Ansan luokseen, kunnes olin palannut Suomeen. Kotiin tullessani olin lähinnä järkyttynyt, sillä Ansa haukkui kahta kissaani, jotka olivat paenneet kirjahyllyyn, lisäksi mattoni olivat aivan pissassa. En saanut Ansaan minkäänlaista kontaktia. Meni kolme kuukautta, ennen kuin pystyin päästämään Ansan ja kissat samaan huoneeseen. Ansa sai usein kuonolleen, mutta lopulta se alkoi tulla kissojen kanssa toimeen ja nyt se on niiden kanssa ihan paras kaveri. Ne nukkuvat vierekkäin sängyllä, ja Ansa “kirputtaa” kissojen niskaa.

Ansasta on tullut ihan yhden ihmisen koira eikä se lähde kauas esim. metsälenkillä. Ansa kuuntelee ilot ja murheet “luurit” höröllä ja kallistelee päätään tarkkaavaisesti. Edes vessassa ei tarvitse istua yksin! Vaikka alku oli hankalaa, niin en nyt luopuisi Ansasta mistään hinnasta. Hän osaa todella arvostaa kotia ja omaa perhettä. Kodittoman koiran auttaminen vaatii loputtomasti kärsivällisyyttä, mutta on lopulta erittäin palkitsevaa. -Sani & Ansa-

***

Narttukoira, aikuinen

Ansa on todella energinen ja reipas nuori narttu, jolla oli pennut tarhalla. Se vietti Varjupaik:issa useita kuukausia. Ansan häntä oli typistetty jossain vaiheessa. Tyttö pääsi Suomeen lokakuussa 2002 ja asuu tällä hetkellä Vantaalla kahden kissan kaverina.