Anni

Lisätty sivulle: 2009-06-08

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Anni
8.8.2009 Anni sai kodin Nurmijärveltä

***

Kuulumisia ja kuvia omasta kodista:

24.8.2009 Kävin hakemassa Annin 8.8.09 Virumaan tarhalta. Aamulla 8.30 laivaan ja yli Viroon. Laivasta matka jatkui autolla kohti tarhaa ja siellä odottavaa Anni-koiraa. Perillä odotti iloinen koiruus. Aikaisempaan käyntiin verrattuna Anni oli reipastunut huomattavasti. Tosin kun hihna tuli näkyviin Anni piiloutui koppiinsa eikä suinkaan halunnut lähteä. Saimme pitkän suostuttelun jälkeen Annin tulemaan ulos ja laitoin hihnan kiinni pantaan. Hupsista nyt hukkui jalat Annin alta. Maassa makasi musta mato joka ei edelleenkään halunnut lähteä kotiin. Anni nostettiin autoon ja kotimatka alkoi.

Olin matkassa hyvän ystäväni kanssa, joka onneksi osasi ja tiesi paljon näistä koirista ja niihin liittyvistä asioista. Mukaamme lähti myös Simpa-koiran hakija. Kotimatkamme sujui melko leppoisasti, vaikka kyydissä oli neljä kissaa ja kolme koiraa.

Nyt Anni on asustellut uudessa kodissa reilun viikon, eikä siitä mustasta jalattomasta madosta ole tietoakaan. Annin kaverina on viisivuotias leikattu urossakemanni. Onneksi kerkesin leikkauttaa uroksemme, koska Annilla alkoi juoksu samantien kun kotiutui. Lasten kanssa tulee hyvin toimeen, hieman arkaili aluksi meidän 5 ja 7 vuotiaita vauhtiviikareita.

Annista on tullut iloinen, utelias ja todella reipas typykkä. Olen todella yllättynyt miten nopeasti koiruus kotiutui. Hihnassa kulkee hienosti ja muutamia käskyjä on jo opittu, istu, tänne ja ei :) Yksin jäädessään Anni mielellään puuhastelee, ei aina niin sallittuja asioita. Onneksi ei mitään suurta tuhoa ole vielä ainakaan tehnyt. Tarpeeksi virikkeitä niin tuhot pysyvät kurissa. Olen piilottanut possunkorvia maitotölkkiin ja laittanut munakoteloon raksuja.

Autoilu on sujunut hyvin yksin sekä kaksin. Hevoset ja rullaluitelijat ovat pelottavia, niillekkään Anni ei hauku vaan yrittää paeta paikalta. Anni on “täydellinen” koiruus ja olen todella onnellinen siitä, että päätin antaa Annille kodin. Varmasti muutoksia on vielä luvassa kunhan tyttö kotiutuu vielä paremmin. Terv. Jenni ja Anni

***

Narttupentu, noin 6kk Virumaalla

1.7.2009 Anni on ainoana kolmikosta vielä ilman omaa kotia. (Manta sai kodin Virosta ja Liisu sai kodin Suomesta) Anni on reipas ja vilkas pentu. Säkäkorkeus 45cm.

Anni joutui tarhalle kahden siskonsa kanssa. Kaikki kolme narttua olivat aluksi arkoja, mutta ovat rohkaistuneet tarhalla ja ovat nyt reippaita, kuten pentujen pitääkin olla. Annin siskot ovat Liisu ja Manta.

Toisessa kuvassa Anni on siskonsa Liisun kanssa. Anni on tummempi, ja Liisussa on enemmän ruskeaa.

Annin tulevan kodin olisi hyvä mennä tytön kanssa pentukouluun ja kodissa on oltava koirakokemusta ennestään. Kodissa voisi jo olla vaikka vanhempi uroskoira odottamassa.

Anni luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi tytöllä on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus 150 euroa.

Uusi omistaja tulee hakemaan Annin Tallinnasta tai yhdistyksen edustajan kanssa Virumaan tarhalta.