Angelika

Lisätty sivulle: 2013-12-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Angelika
2/2014 Angelika sai kodin.

***

Leikattu narttu, noin 3 kk.

10.2.2014 Angelika on steriloitu.

10.1.2014 Ei toistaiseksi uusia kyselyitä.

Angelikan ihotulehdus on paranemaan päin ja karva on alkanut kasvaa. Tyttö on kovin hellyydenkipeä ja pitää painautumisesta ihmistä vasten. Angelika on saanut hoidoksi Virbac Dermal allergiaruokaa sekä pentua on pesty Hecoxil-pesuaineella, joka vaikuttaa erilaisiin bakteeri- ja sieniperäisiin tulehduksiin. Tämän hoidon avulla pennun ihon kunto on saatu jo melko hyvään kuntoon. Angelikasta testataan joka tapauksessa sienitulehduksen mahdollisuus useamman viikon sieniviljelyn avulla. Mikäli vaiva johtuu allergiasta on hyvin todennäköistä, että Angelika joutuu noudattamaan hänelle sopivaa ruokavaliota. Mahdollisen allergian aiheuttaja saattaa olla myös jokin muu kuin ruoka-aine. Valitettavasti Angelikan kohdalla ei voi antaa takuuta, että iho ei oireilisi tulevaisuudessa ja uuden omistajan on perehdyttävä ja varauduttava mahdolliseen allergiaan ihotulehduksen aiheuttajana, jonka tarkkaa aiheuttajaa ei tarhaolosuhteissa saada selville.

28.12.2013 Angelika on löydetty yhdessä 10 muun pennun kanssa kaatopaikalta hyljättynä. Muut pennut ovatkin jo kuukauden sisällä löytäneet omat kodin, mutta Angelika edelleen odottaa ja on viimeinen sisarus ilman kotia. Angelikasta kasvaa arviolta ainakin keskikokoinen. Angelika saa parhaillaan hoitoa ihotulehdukseen. Luonteeltaan tyttö on iloinen ja sosiaalinen pentu, joka todennäköisesti tullaan myös varhaissterilisoimaan ennen uuteen kotiin menoa.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus pentukoirasta on 200 euroa.