Ami (nyk. Damien)

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Ami (nyk. Damien)
Ami sai kodin Syksy -koiran kaverina

***

Kuulumisia kodista:

En ollut ajatellut ottaa enää toista koiraa, rakkaan greyni kuolema tuntui olevan liian raskas. Minulla oli ennestään ex-varju Syksy, n.6-vuotias sakemannisekoitusnarttu. Syksy kuitenkin masentui suunnattomasti ystävänsä poismenosta. Ennen niin iloinen ja reipas koira muuttui hetkessä apaattiseksi, makasi vain jalkojeni vieressä kerjäten jatkuvasti hellyyttä ja ulkona ei innostunut leikkimään edes teini-ikäisen pentunsa kanssa. Syksyn masennus ei tuntunut helpottavan, joten aloin harkitsemaan toisen koiran hankintaa. Vinttikoira ei tulisi enää kysymykseen, koska meillä oli kissoja ja halusin muutenkin olla varma, että koira sopeutuisi meille hyvin. Ja että se varsinkin tulisi toimeen Syksyn kanssa, joka on hyvin valikoiva seurastaan.

Rekke Rescuen sivuilta löytyi suomalaisista kotia etsivistä Ami-husky. Reipas, sosiaalinen, nuori, leikattu uros, joka tuli toimeen myös kissojen kanssa. Juuri sopiva meille. Olin kuitenkin varma, että se oli jo löytänyt ajat sitten uuden kodin. Koitin kuitenkin onneani ja lähetin Amin omistajalle viestin. Ilokseni sain kuulla, ettei Amia ollut kukaan kysellyt ja Soila toivotti meidät tervetulleeksi Riihimäelle katsomaan Amia. Ei siis muuta kuin menoksi. Otimme Syksynkin mukaan, jotta voisimme heti kokeilla miten koirat tulisivat toimeen keskenään. Ilokseni Syksy ja Ami tulivat heti ensi näkemältä loistavasti toimeen keskenään, ja niinpä Ami lähti mukaamme. Matka pakettiauton etupenkillä sujui hyvin, Ami oli kokenut matkustaja. Osan matkasta se tarkasteli maisemia Syksyn päällä istuen, eikä Syksy hermostunut kertaakaan.

Vaihdoimme Amin nimeksi Damien, ja se tottui siihen muutamassa päivässä. Vaikka Damien oli vaihtanut kotia pariinkin kertaan, se kotiutui meille nopeasti. Syksy piristyi taas entiselleen saatuaan seuraa. Damien pitää huolen, että vanharouva pysyy virkeänä. Aloitimme koirakoulussa käymisen, koska Damienia ei oltu koulutettu paljoa. Olin varautunut siihen, että huskyn kouluttaminen vaatisi paljon kärsivällisyyttä ja huumoria, ja sitä aluksi kyllä tarvittiinkin. Varsinkin luoksetulo vapaana aiheutti yleensä hetkellisen sekasorron Damienin kirmaillessa vapaana ympäri koulutuskenttää. Pikkuhiljaa poika alkoi kuitenkin oppia, ja nykyään Damien osaa peruskäskyjen lisäksi tulla hyvin luokse eli sitä voi huoletta pitää metsässä vapaana. Myös pyöräily onnistuu nykyään hyvin. Damien nauttii suunnattomasti pitkistä lenkeistä. Damien on ollut mukanani myös suunnistamassa, lumikenkävaelluksella ja viikon mittaisella vaelluksella Lapissa. Seuraavaksi olisi tarkoitus alkaa harrastaa agilitya. Suuret kiitokset Soilalle ja Rekku Rescuen väelle tästä ihanasta pikkuotuksesta, joka on olemassaolollaan piristänyt elämäämme :)

Terveisin Rosanna, Jesse, Syksy ja Damien

***

Ami on suomalainen husky-poika.