Alviina

Lisätty sivulle: 2012-05-18

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Alviina
14.8.2012 Alviina sai kodin Helsingistä

***

Steriloitu narttukoira, noin 10kk

12.7.2012 Alviina on neljän pennun kanssa samassa tarhassa, ja pitääkin pennuille aika hyvää kuria. Herkkuja se uskaltaa tulla ottamaan vieraaltakin kädestä, mutta pannan ja hihnan kanssa se ei ole kovin luottavainen, eikä oikein halua lähteä vieraan kanssa häkistä ulos. Alviinalla onkin kuulemma hyviä ja huonoja päiviä, toisinaan se on hyvinkin iloinen ja reipas, toisinaan taas arempi ja haukkuvainen. Alviina tulee toimeen toisten koirien kanssa, jos ne kestävät Alviinan pomottelua, mutta Alviina voisi hyvinkin olla rauhallisempi ainoana koirana.

18.6.2012 Alviinasta on tulltu aika ujo ja epäluuloinen tarhalla. Alviina on rotevoitunut ja painoa likimain 20kg vaikka matala koira onkin. Alviinasta on saatu myös lisä tietoja kylän ihmisiltä ja nyt sen alkuperäinen koti tiedetään. He ovat heittäneet Alviinan kadulle koska se on purrut isäntää. Alviina puolustaa tarhalla kovasti ruokaansa ja osaa olla ystävällisyydestään huolimatta todella ärhäkkä likka. Tarhalla Alviina ei ole osoittanut merkkejä agressiivisuudesta ja tarhalla uskotaan, että Alviinaa on kohdeltu huonosti, sen verran epävarma ja arka se on uusissa tilanteissa ja uusien ihmisten seurassa.

Alviina etsii sitoutunutta ja kärsivällistä kotia jossa ollaan valmiita tekemään töitä. Alviina on vielä nuori ja utelias tyttö, joka oppii helposti uutta positiivisten kokemusten kautta. Alviinasta on ollut todella paljon kyselijöitä muttei sillä vieläkään ole kyselyiden tulvasta huolimatta sitä omaa kotia. Rokotusten puolesta Alviina on valmis omaan kotiin heinäkuussa.

18.5.2012 Alviina on alle vuoden ikäinen mäyräkoiran mallinen sekarotuinen koira. Alviinalla on pitkäselkä, mutta se on mäyräkoiraa korkeampi ja rotevampi tappijalka. Alviina on vaeltanut pidemmän aikaa pitkin kyliä, eikä yrityksistä huolimatta sen kotia ole löydetty. Alviina etsiikin nyt omaa uutta kotia loppu elämäkseen. Alviina on vähän ujo uudessa vieraassa paikassa vieraiden ihmisten keskellä, mutta hyvin ystävällinen.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus steriloidusta nartusta on 250 euroa.