Alfred

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Alfred
27.6.2013 Alfred sai uuden kodin Tyrnävältä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

29.6.2013 Alfred on kotiutunut todella hyvin meille :) Meidän päiviin kuuluvat pitkät kävelylenkit, uiminen ja lelujen kantelu (siitä Alfred tykkää kovasti). Alfred on saanut jo paljon uusia ystäviäkin, kaikki tuntuvat pitävän hänestä.

Nyt kun kirjoitan tätä, nautimme kesäpäivästä takapihan terassilla. Alfred kävi juuri uimassa ja nyt on mukava löhöillä patjalla. Tässä vielä pari kuvaa Alfredista :) Terveisin Jenni K.

***

Kastroitu uros, noin 6v. kotihoidossa Ulvilassa Porin lähellä

Kuulumisia kotihoidosta:

7.5.2013 Tässä on Alfredin kevätkuvat. Alfredille kuuluu edelleen hyvää! Nyt kun lumi on sulanut, käymme koko porukalla (4 koiraa yhdessä plus ihmiset pellolla lenkillä. Koirat saavat juosta vapaasti ja se on niin huippu juttu Alfred tottelee hienosti eikä lähde mihinkään kauas. Hän myös paimentaa koko porukkaa: varmistaa, että kukaan ei jäänyt taakse eikä lähtenyt jäniksen perään :) Vesiojassa vietetään oma aikansa, siinä Alfred voi kylpeä tai juosta ojaa pitkin aika syvässäkin vedessä. T. Nadja ja Alfred

5.3.2013 Hei! Alfred on edelleen se komea ja kiltti poika, joka odottaa uutta omistajaa Ulvilassa kotihoidossa. Alfred on huippuystävällinen otus! Vaikka aivan tuntematon ihminen tulisi sisään, Alfred tuo hänelle heti villasukat, sohvan tyynyn, emännän käsilaukun, tossut, omat lelut jne. – eli vastanotto on aina tosi lämmin. :) Ruoka maistuu aina ja lenkit eivät koskaan ole tarpeeksi pitkiä. Mutta energinen ja hymyilevä Alfred-poika osaa olla myös rauhallinen sohvaperuna. Kissasuhteet ovat edistyneet niin, että nyt Alfred voi nukkua sohvalla kahden kissan vieressä. Mutta silloin kun kissat liikkuvat, Alfred kuitenkin löytää sopivan hetken hypätä kissan viereen ja haukahtaa yllättäen, koska se on NIIIIIN HAUSKAA! Kotona ollessa Alfred haukkuu ikkunasta kaikki mikä liikkuu ulkona: ihmiset, koirat ja autot. Mutta kun ollaan lenkillä Alfred on hiljaa. Alfred on lempeä ja avoin koira joka on helppo rakastua ;)

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä kastroituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus kastroidusta koirasta on 250 euroa.

14.12.2012 Lisätty Alfredista jouluinen tonttukuva. Alfred on valmis jopa pukeutumaan joulutontuksi, kun vain “se oikea” ihminen huomaisi hänet. Allu on iso, fiksu ja kiltti koira, joka uskoo jouluihmeeseen ja odottaa uutta omistajaa. Nyt Alfred on hoidossa Porin lähellä Ulvilassa ja sitä voi sovitusti mennä tapaamaan. Alfred vaihtoi kotihoitopaikkaa omakotitaloon, koska aiemmassa hoitopaikassa kerrostalon käytäviltä kuuluneet äänet villitsivät Alfredia haukkumaan. Alfred tulee hyvin toimeen hoitopaikan muiden koirien kanssa.

10.11.2012 Alfred ottaa vieraankin ihmisen vastaan iloisena. Ovikellon soidessa kuuluu haukkumista, joka loppuu sitten, kun vieras on saatu syliin. Alfred kiipeää siis antamaan miljoona pusua ja alkaa sitten innoissaan kannella kenkiä pureskelematta niitä, välillä vetää solmulelua ja sitten touhottaa ympäriinsä odottamassa tekemistä. Alfred on siis hyvin energinen ja iloinen kaveri. Rauhoittuu kyllä rapsuteltavaksi, kun alkuhässäkkä on ohi. Oppivainen poika on helppo nähdä vaikka jonkun harrastuskaverina tokoilemassa omaksi iloksi. Pitkät lenkit ovat myös omiaan komealle ja menevälle Alfredille. Alfredin säkäkorkeus on n. 65 cm. Koirista otetaan kyselyitä sekä yhdessä että erikseen.

25.9.2012 Alfred on vuonna 2006 syntynyt leikattu uros Uudellamaalla Nummelan seudulla. Alfred etsii uutta, hyvää, pysyvää yhteistä kotia Pollyannan kanssa.

Alfred 6v, iloinen adhd-hösääjä. Paimenkoiran luonne. Voi ulkoilla myös vapaana. Polli (himpun alle 6v.) rauhallisempi, luonne osittain kuin ajokoiralla. Tyttöä ei voi ulkoiluttaa vapaana, ilman kunnolla aidattua aluetta. Ovat tottuneet asumaan myös kerrostalossa.

Tulevat toimeen muiden koirien kanssa hyvin. Kissojen kanssa toimeentuleminen vähän niin ja näin (varmastikkin järjestelykysymys). Tulevat toimeen hienosti pienempienkin lasten kanssa (kaiken ikäiset vauvasta lähtien). Rakastavat yli kaiken lapsia. Alfred on kastroitu, Pollia ei steriloitu (emme ottaneet riskiä todella vakavan kyynpureman jälkeen.) Ovat tottuneet erilaisiin jyrsijöihin (meillä aikoinaan oli jos jonkinlaisia siimahäntäisiä).

Kynnet antavat leikata hienosti. Ei ruoka-aineallergioita. Syövät nirsoilematta kaiken mitä antaa (ja mitä ei antaisikaan ). Ruuasta ei ole ollut koskaan tappelua, vaikka Polli omansa syötyään tunkeekin kuononsa Alfredin kupille; Alfred murisee, mutta ei tarpeeksi uskottavasti, että Polli uskoisi ja homma jää siihen. (Polli määrää siis kaapin paikan tästä kaksikosta). Paino n.30kg/per koira.

Kummallekkin aikoinaan opetettu kaikenlaisia temppuja, joista en tiedä miten hyvin temput; ryömiminen, ympäri kierähtäminen jne ovat vielä muistissa. Ovat siis hyvin oppivaisia, etenkin Alfred, joka jaksaa keskittyä pidemmän aikaa kuin Polli. Iloisia luonnonlapsia kumpikin. Ovat tottuneet nukkumaan sängyssä vieressäni; Alfred kainalossa ja Polli änkee (vaikka väkisin) jalkojen päälle nukkumaan.

31.8.2012 Alfred etsii uutta kotia omistajan muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Alfred löytäisi mieluiten yhteisen kodin Pollyannan kanssa, koska ovat eläneet pitkään yhdessä. Lisätietoja myöhemmin.

***

11/2006 Alfred sai kodin Uudeltamaalta perheen ainoana koirana.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

20.2.2007 Alfredilla perheineen on mennyt hyvin. Poika kasvaa, syö ja riehuu reippaasti. :) Korkeutta tällä hetkellä ~56cm, painoa yli 20kg. Ja mitäpäs olemme touhunneet näiden 3kk:n aikana? Joulukuussa olimme tehosteilla, e.lääkäri kehui poikaa ja kaikki oli kunnossa. Tehostetta poika ei edes huomannut, kun pistettiin, oli niin keskittynyt poimimaan nameja pöydältä. Sitten tulikin joulu, jota vietettiin perheen kesken kotona, jouluruokia syöden ja lahjapaketteja availlen;myös Alfred. Tuleva uusi vuosi hieman jänskätti, mutta hyvinhän siitä selvittiin, Alfred ei ollut moksiskaan rakettien paukkeesta.

Alfred on erittäin nopea oppimaan uusia asioita, mm. istuminen,maahan meno, tulee kutsuttaessa luokse, sekä yleensä komennettaessa “ei ota” antaa iskän voileivän olla pöydän reunalla rauhassa. Vahinkojahan nyt sattuu kelle tahansa. ;)

Käymme Alfredin kanssa joka päivä ulkoilemassa vieressä olevalla pellolla / metsässä. Alfred rakastaa yli kaiken lumessa nenällä tonkimista ja juoksee huimia spurtteja innoissaan, sekä tykkää jahdata pellolla kiusaavia harakoita.

Alfredhan on jo hyvän aikaa ollut täysin sisäsiisti. Remmissä kulkeminen vaatii hieman vielä hienosäätöä, mutta muuten kulkee kyllä aivan mahtavasti. Kavereitakin olemme aina sillon tällöin käyneet moikkaamassa, mamman äitin koiria, joiden nartturotikasta, Lestestä tuli Alfredin hyvä ystävä. Ja kyllä sitä vanhaa hovawartpappaa Kadettia, Alfred kiinnostaa, mutta pappa ei tahdo pysyä nuorempien perässä.

Lasten kanssa Alfred rakastaa touhuta, sekä iskän sylissä on “pikkukoiran” hyvä kölliä, aina iskän työpäivän jälkeen. Päiviähän Alfred ei edelleenkään joudu olemaan yksin, mutta yksinolo sujuu pojalta todella mallikelpoisesti. Muutaman kerran, olosuhteiden pakosta, joutui olemaan useamman tunnin yksin kotona, mutta todella upealla menestyksellä. Tuhoja ei tehnyt mitään, ellei purtua puista pyykkipoikaa lasketa.

Alfred rakastaa myös pussailua ja halailua, halailee myös itsekkin. Aivan mahtava, iloinen, reipas hännänheiluttaja. Rottiin ja hiiriinkin Alfred on jo tottunut, ei enää pelkää, eikä turhia siimahännille hauku. Joskus iltaisin on kyllä aivan pakko käydä vähän lähempää katsomassa, että mitä ihmettä ne siellä häkissä oikein riekkuvat. Kissa on tylsä, vaikka Alfred tykkäisikin “leikkiä” kissan kanssa, mutta kissaa ei edelleenkään voisi vähempää Alfred kiinnostaa.

Alfred taitaa hienoine raitoineen, olla aikamoinen ilmestys täällä kotikulmilla, saa osakseen monia pitkiä katseita ja kääntyneitä päitä, ohikulkevilta ihmisiltä. Kukapa ei voisi tähän poikaan olla rakastumatta. Kuulumisiin taas; Alfred perheineen. Alfred lähettelee erityisterkkuja rakkaalle hoitotädille, Riikalle. <3

7.12.2006 Alfredilla menee uudessa kodissa todella hyvin, kuten kuvista näkyy! Alfred on reipas ja leikkisä pentu, joka tykkää kovasti lapsista. Ruoka maistuu hyvin ja lenkille lähdetään riemumielin. Vahtiviettiäkin löytyy, naapureille pitää hieman haukuskella. Perheen muihin lemmikkeihin Alfred suhtautuu hienosti, mitä nyt häkissä liikkuvia rottia pitää hieman komentaa. Kissa olisi tosi kiva kaveri Alfredin mielestä, mutta kissa ei ole aina ihan samaa mieltä. T: Mitja, Pekka, Annika, Toni, Teemu ja Alfred & muut karvaiset

***

Urospentu, noin 3kk

18.11.2006 Alfred on Suomessa kotihoidossa.

30.10.2006 Urospentu, ikä n. 3kk. Audrun alueelta 20.10. Pärnun tarhalle tullut, hylätty kadulle. Alfred odottaa omaa kotia Pärnun varjupaikissa.