Ahma

Lisätty sivulle: 2010-11-05

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Ahma
1/2011 Ahma sai kodin Turusta borderterrieritytön kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

Terveisiä Turusta! Kiitokset vielä, että Ahma sai tulla meille, kaikki on mennyt hienosti! Ahma on nukkunut ensimmäisestä yöstä rauhassa omalla petillä sängyn vieressä – vaikka Fanni on sängyssä. Yhtä rauhallista on myös ruokahetkinä, Ahma odottaa istuen omaa ruokaansa ja syö nautiskellen! Lenkillä seurataan esimerkillisesti vasemman jalan vieressä, eikä ohitukset muiden kanssa ole tuottaneet ongelmia.

Ahma osaa selvästi tosi paljon ja olemmekin yrittäneet löytää yhteistä (ele)kieltä eri asioille. Lenkillä on käyty yhdessä ja erikseen, kerran myös ystäväni urosborderin kanssa. Tänään olimme ensimmäistä kertaa Ahman ja Fannin kanssa koirapuistossa: puolen metrin umpihangessa oli hyvä painaa! Vain kerran jouduin rauhoittamaan leikin Ahman hermostuessa Fannin juostessa pitämään “jahtihaukkuun”. Kakolan koirapuistossa on hyvä käydä päivisin harjoittelemassa vapaana leikkimistä, kun siellä saa olla rauhassa oman lauman kesken. Jalkaa on nostettu sisällä vain ensimmäisenä päivänä.

Koirat olivat kerran jo kahdestaan parin tunnin ajan: muuten hyvin ja hiljaisesti, mutta Ahmalle oli eksynyt parvekkeen oven sälekaihdin suuhun – tuloksena kuitenkin vain pari hampaankuvaa. Eli todella vähällä on päästy! Syliin kiipeäminen ja silitysten pyytäminen on vähentynyt kenties rentoutumisen myötä. Ahma tulee kyllä sohvalle ja lähelle, mutta ei vaadi jatkuvaa varmistusta ihmisen läsnäolosta. Silittämisestä saa tosin mitä suurinta koirankiitollisuutta takaisin, aina!

Pitää kyllä paikkansa, että ihminen saa sen koiran minkä ansaitsee ja kaikki koirat opettavat. Ahma on tullut opettamaan minulle koirapsykologiaa ja laumanjohtamista ilman sanoja: niitähän tässä nyt pääosin on turha käyttää kun kieli on toistaiseksi eri. Tällaista koulutusta en olisi saanut ilman Ahmaa! Kiitos siis teille, hyvää vuodenvaihdetta ja kuulumisiin! Jutta, Nicklas, Näpsäneiti-Fanni ja Kotipoika-Ahma

***

Uros, noin 3v. Raplamaalla

13.12.2010 Suloinen Ahma Tahmatassu saapui Suomeen kotihoitoon. Ahmaan voi tulla sopimuksen mukaan tutustumaan. Ahma on korkeudeltaan noin 45 senttiä ja painaa reilun 12 kiloa.

6.12.2010 Ahma on arvioitu noin 3 vuotiaksi. Ahma on hoitopaikassa tullut hyvin toimeen lasten kanssa. Luonteeltaan Ahmapoika on rauhallinen, joka haluaa paljon huomiota, rakkautta ja silittämistä.

5.11.2010 Ahma on löydetty juoksentelemasta kadulta ja toimitettu Kohtla-Järven varjupaikkaan syyskuussa. Ahma on keskikokoinen, mutta sen iästä ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Ahma luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä ja kastroituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Ahma noudetaan Tallinnasta. Omistajalla on myös mahdollisuus lähteä noutamaan poikaa suoraan tarhalta yhdistyksen edustajan kanssa. Ahma tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus Ahmasta on 200 euroa.